dinsdag 30 augustus 2005

Me very brainy


Heb vorige week Educating Rita op tv geskipt om wat aan mijn literaire ontwikkeling te werken. Nu ja, ik ben met mijn gekende korte aandachtsspanne nog niet ver geraakt in professor Keunen's laatste werk , maar het is - net als de titel "Tijd voor een verhaal. Mens- en wereldbeelden in de (populaire) verhaalcultuur" - veelbelovend. Het moet niet altijd fanfic zijn hé. Omdat het niet zó gemakkelijk wegleest (ik had beter wat opgelet bij Musschoot), heb ik alvast een bespreking geconsulteerd.

maandag 29 augustus 2005

Sport vorige week

Twee keer mijn toertje gelopen.
De eerste keer 's avonds, in de motregen. Had de "kleine" MP3 speler meer om naar "Once more with feeling" te luisteren. Voordeel is dat ik dat ding gewoon in mijn topje kan stoppen, het weegt niks. De oorpluggen die aan het draagkoordje vastzitten zijn minder goed, maar bleven redelijk zitten. In het schemerduister is de Achtervisserij toch een beetje creepy.
De tweede keer overdag, bij zonnig weer, waardoor ik een eindje verder - langs de Scheldekaai - gelopen ben. Allé, hossen is misschien een beter woord. Ik had er plezier in maar het ging niet echt vooruit. Tony van op de Nieuwbrugkaai claimt dat ik met een verbeten blik liep te puffen. Met Evan Dando op de iPod, that is.

dinsdag 23 augustus 2005

Christopher Walken invades my life

Soms heb ik het idee dat ze bij Kanaal 2 en VT4 reeksen opzetten rond een bepaalde acteur of actrice. Dan krijg je plots weer 5 Anthony Hopkins films op een rij. Maar misschien is dat wel toeval...

Nu ja, toen deze avond Sleepy Hollow (al gezien) begon, vroeg Wim of ik es niet naar de videotheek om de hoek wou om "Ocean's Twelve". Goed idee, ik er heen, maar de film bleek uitgeleend. Ik keerde met "Ocean"s eleven", "Catch me if you can" en "Envy" huiswaarts, en bekeek onderweg de doosjes. Hey, ik had 2 Christopher Walken films mee. Toeval? Synchronicity? Op een goeie week tijd eerst het gerucht - een hoax trouwens - dat ie voor president gaat, dan "I saw you talking to Christopher Walken on my tv screen" in Hackensack en nu dit. En weet je wat: op imbd zag ik net dat ie ook in Sleepy Hollow figureert. Was ik vergeten. Er rest mij nog enkel dit: enjoy Weapon of choice. Ik ben er zot van.

Young Turks

Klusdag 2, een tweede dag op de ladder, op de stoep. Een werkdag in augustus: wie passeert er hier op straat? Zeer weinig auto's. Veel voetgangers. Onze generatie is blijkbaar uit werken want naast de gepensioneerden zijn het vooral klanten van de Auto Spares shop en Turkse kids uit de buurt. Ongeveer alle gesprekken op straat zijn in het Turks. Vreemd is dat, ik sta voor mijn voordeur en versta geen woord van wat er wordt verteld. Toch krijg ik heel wat begroetingen en voor babbeltjes met mij wordt er probleemloos naar het Nederlands geswitcht.
Bij het schilderen op een ladder hoort - bouwvakkersgewijs - een radio. Nu ja, ene met een cd speler want Radio Donna is niet echt my thing. Meestal kies ik voor The Eminem Show, maar lo! wat heb ik geleend om te rippen: Hooray for Boobies van The Bloudhound Gang. Kwa offensive lyrics zitten ze in hetzelfde vaarwater. Hoewel, Emimem is niet zo puberaal. Maar zeg nu zelf: kan u weerstaan aan meebrullen met the "The Bad Touch"?

De smaak van oplosmiddel

Vijf jaar geleden, in augustus, kwamen we hier voor het eerst. Het huis overtrof al onze verwachtingen: binnen de stadsring, in goede staat, ruim, met garage, binnenkoer en tuin. Sindsdien klussen we af en toe wat verder. We zijn niet zo voor ingrijpende verbouwingen. Maar er is natuurlijk onderhoudswerk aan een huis uit de 19e eeuw...

Klusdag 1: veel geschilderd. De poort en heel wat raamkozijnen. Op sommige plaatsen moest er wat gevuld worden, met van die pasta die je met een oplosmiddel aanmaakt. Ik heb er zelf niet mee gewerkt, maar de geur verspreidde zich. De smaak van oplosmiddel plakt nog in mijn mond. Bweurk.

zaterdag 20 augustus 2005

Juliette Lewis en ....

Krijg nu wat, meneer gaat naar pukkelpop en ik krijg dit in mijn mailbox ...
UPDATE: en voici zijn objectieve verslag

Geen stijl

Kwa stijl ben ik een ramp. Nu ja, white trash is ook een stijl, niet? Ik hou van gemakkelijk, van trainingsbroeken, debiele t-shirts en goedkope sneakers. Ben verzot op hip, aanbid de Movies-etalage en schuim de Mango, Zara en H&M af. Ik hou van veel en opvallend, van het spul dat je vindt in tiener afdelingen. En in ketens als Coolcat en Berschka. Maar ik heb er de looks en de leeftijd niet voor, en heb mezelf beterschap beloofd. Nettere kleren! Een verzorgdere look! Action must be taken!

Hop naar Trinny en Susannah. Met een DO/DON'T lijstje en kleurenkaart de toekomst tegemoet. Ik ga ervoor. Een tijdje geleden heb ik een groot deel van mijn 38/40 kleerkast aan een - veel jongere - vriendin geschonken. De knalrooie henna evolueert naar goudblond. Ik draag weer es echte schoenen - ik heb er best veel. Idem voor handtassen en Dyrberg-Kern schmuck... Met een beetje inspanning kan ik dus vrouwelijker en volwassener voor de dag komen...

Als ik goesting heb natuurlijk. (zie me hier zitten in mijn Hardrock café t-shirt en nylon Hawaï print rokje) Daarnet Burning Man pics bekeken. En dan krijg ik weer zin in dreadlocks. Neen, NIET DOEN: er lopen al genoeg overweight vrouwen met bril en dreadlocks rond. Maar die tattoo ... DIE komt er vast wel ;-)))

Lopen met

Nu ik het fietsen met iPod onder de knie heb (het blijft een gedoe ), heb ik me gisteren voor het eerst aan lopen mét gewaagd. Tot nu toe liep ik geheel zonder balast. Sleutels en spullen, zelfs mijn bril, bleven altijd in de club of thuis. Nu probeerde ik het volgende: iPod in de Marware neopreen sleeve, dan in een Hedgren bellybag. Uit mijn collectie oorpluggen en koptelefoons nam ik de blauwe Welltechs uit de Lidl: ze zijn volledige plastic en wat breder, schuiven niet en het zijn de zwaarste. Het gaat me niet om de looks. De laatste tijd zie je genoeg flippo's met grote koptelefoons rondstrollen. Deze week vroeg ik me trouwens af of iedereen met witte oorpluggen aan de andere kant wel een iPod zitten heeft, want ik zag er zo véél.

Lopen mét was niet geheel nieuw: op de loopband kijk ik tv. Buiten gebruikte ik mijn looptijd tot nog toe om te denken, te luisteren en te babbelen. Lopen brengt verlichting: structuren vallen op hun plaats, teksten krijgen vorm en technische problemen waar ik op mijn stoel niet uitraak, worden plots glashelder. Ik bedacht me al dat een dictafoon in deze context handig zou zijn. "Extreme mobile blogging" lijkt me ook wel iets. Tja, ik blijf verlangen naar een fysieke geheugenuitbreiding. De dag dat men mensen van usb slots voorziet, sta ik op de eerste rij ...
Bij lopen in groep vind ik luisteren leuk. Geklets over recepten en fuiven en van alles en nog wat. Zelf babbelen doe ik ook wel, maar minder. Lopen met muziek is ok, hoewel ik vreesde dat het mijn train of thought zou afremmen (aandachtig werken, en vooral coderen met muziek op kan ik NIET). Het valt wel mee. Zonder extra tijd doe ik er weer iets bij: naar muziek luisteren. Multitasking rules! :-)

Het toertje lopen nu. De setup was comfortabel: ik werd op geen enkel moment door mijn uitrusting gehinderd. De katoenen T-shirt was wel een slecht idee want het miezerde de hele tijd. Op de Achtervisserij had ik deze keer geen "getengelde" maar wel natte benen door het hoge "onkruid" aan de kant. Verder was het geen briljant idee om rond lunchtijd de Visserij te frequenteren. Te veel schoon volk in die contreien. Ik heb mijn toer dus niet uitgelopen.

woensdag 17 augustus 2005

Sport deze week (2)

Dinsdagavond:
eerst spinning, ongeveer 60 min; de beginnersles van Filip. Licht belastend voor de rug wegens tekort aan buikspieren. Het vet om mijn kuiten flubbert.
Vervolgens loopband, op een rustig tempo (manueel), 5 km op 36 min.

"Is it sex or is it love?" Tja Filip, moest je dat nu vragen? Wat beefcake betreft ben ik kieskeurig, maar Filip does it for me. Ik vind hem ne schone jongen. Kijk maar naar de foto's en oordeel zelf.Hij figureert in heel wat Vlaamse tv series en commercials. In het najaar heeft ie zelfs een echte rol in Thuis! En neen, www.dreamlovers.be is GEEN pornosite.

Hit me baby one more time

Fountain of Wayne op de fiets, nu Out-Of-State Plates. Ik val voor disc 2.
Fijne covers van Britney en Jackson Browne. "Baby one more time" is gewoon een hit. Een van mijn favoriete singalong songs, net als "Oops I did it again" :-) Om daar "These Days" naast te plakken, moet je durven. Don't confront me with my failures, I had not forgotten them is niet direct lauwe kak. Bij hun eigen nummers heb ik het nogal voor de live versie van "She's got a problem" en natuurlijk ook voor "The Man in the Santa Suit".
But it’s hard to be merry.
When the kids are all laughing
Saying hey it’s Jerry Garcia"


Ondertussen is mijn deadhead hubby zijn Pukkelpop-pas gaan oppikken...

iPod vullling

Klaargezet om op te laden:
* Beck - Odelay, Mutations, Sea Change
* Billy Bragg - Must I paint you a picture? The Essential Billy Bragg
* The Beautiful South - Carry on up the charts - The best of
* Evan Dando - Live at the brattle theatre, Baby I'm bored
* Ilse DeLange - World of Hurt
* Nelly Furtado - Whoa, Nelly!
* The Housemartins, London 0 Hull 4
* Madonna, The immaculate collection, Ray of Light, Music
* Lene Marlin - Playing My Game
* Nathalie Merchant - Tiger Lily
* Lyle Lovett - Live in Texas, I Love Everybody, The Road to Ensenada
* Loretta Lynn - Van Lear Rose

Een stapje dichter naar de 10 gig...

RSS is sexy, CSS nog meer


Het wordt tijd dat ik es een "CSS is sexy" button maak.

Nute Gunray is still the viceroy of the trade federation

Escape. De vice staat te babbelen aan de dubbele deur. Ik zeg 'hallo' en knik vriendelijk. Zijn gesprekspartner beantwoordt mijn groet, hij negeert me. De hoeveelste keer was dat?

* Gov. Sio Bibble

Gonna get me engraved

Dunno what I’m waiting for. Winter?
Fact is: the design has been decided on 2 years ago. I want a mallorn leaf. I’m not sure where though.
But it’s gonna happen.


Posted by Picasa

dinsdag 16 augustus 2005

No more bookmarks

Mijn delicious pagina blijft leeg. How come? Ik ben nochtans vaak online.
De hoofdreden voor de ontbrekende bookmarks is GOOGLE. En het feit dat ik meerdere browsers gebruik, op meerdere platformen. Op het werk een pc met Firefox, Mozilla, Netscape 4.7, Opera en Internet Exploder, en thuis een Mac met Firefox, Safari en Internet Exploder. Dat maakt bookmarks niet erg handig. Ook wat mail betreft zit ik met een werk, thuis en persoonlijk mailadres.

Waar zit ik? Waar heb ik een account (*)? En welke tools gebruik ik dagelijks?

Gmail* is mijn eerste stop these days. Mijn inbox en backupgeheugen, mijn container voor het versluizen van stuff. Doe daar blogger*, flickr*, Picasa, Hello* en iPhoto bovenop, en je krijgt een beter idee. En dan was ik nog Google desktop vergeten...
Mijn baby www.ugent.be krijgt de meeste aandacht. Da's mijn werk. In die context ben ik een ook een css-sites fan.
Daarbuiten ga ik om de haverklap naar IMDB*, My Yahoo* en ebay*. Nieuws vind ik bij De Morgen* en Slashdot. En ik volg devshed.com.
De laatste tijd (het is weer druk, niet?) kom ik er nog zelden, maar het zijn wel favorietjes: The Council of Elrond, De games-workshop sites en Buffyverse.

Zo, da's een begin ...

iBlog?

Neen, ik schrijf voorzichtig en selectief. Over ditjes en datjes. Niet over de kids. Niet expliciet over het werk. Niet te veel emoblog. Geen uitlatingen over sex, godsdienst of politiek.

maandag 15 augustus 2005

Eindelijk passende gordijnen!

Sinds we terug thuis zijn heb ik me al aan een paar kleine klussen gewaagd. Met als gevolg dat de gordijnen eindelijk afgewerkt zijn. Op dit moment hebben we dus voor elke kamer-in-gebruik - en dat zijn er 7 - gepaste gordijnen! Op een paar details na (rollertjes kopen voor die ouderwetse rails!) is het gordijnenhoofdstuk dus afgesloten. Na 4 jaar. Oef.
Onze volgende vakantieweek zal ook in het teken van klussen staan. Niet mijn idee. :-) Maar het is nodig. Buffie: ik bewonder je werk!


zondag 14 augustus 2005

Life begins at 40 (1)

Zat efkes wat blogs te checken en botste via www.popgadget.net op www.burningman.com. Het is zeker niet de eerste keer dat ik op deze site beland sinds de Plone conference vorig jaar, maar nu viel het me op dat het heel binnenkort doorgaat. Voor dit jaar zit het er dus niet in, er is in de eerste plaats veel te veel werk om nu nog extra vakantie te nemen. Het lijkt me ook niet echt bright om onvoorbereid naar Black Rock City te trekken. Maar ik heb er wel zin in, om het eens mee te maken. En heb ik volgend jaar geen goede aanleiding? Wie zegt er dat je per se een marathon moet gaan lopen?

Zal in Wenen wat socializen met Rob en Spanky. ;-)

Sport deze week

Misschien een goed idee om mijn pogingen tot regelmatig sporten on-line bij te houden. Na zeseneenhalf jaar regelmatig "escapen", ben ik sinds oktober 2004 ook aan het lopen geslagen bij de Racing. Met als eerste doelstelling de 10 km van Gent. Wat gelukt is. Sinds juni ben ik echter - op sportief gebied - aan het slabakken, iets wat me nog niet echt overkomen was. Met de vakantie heb ik er niet veel aan gedaan, maar ik nu het augustus is, wil ik "back on the track". Het is wel zweten om weer in conditie te geraken.
De week dus:
* Dinsdagavond: spinning, ongeveer 60 min; de beginnersles van Filip. Ging vlot.
* Zondagochtend: lopen - 50 minuten, inclusief stretching. Traagjes, maar het is wel fun om weer te lopen.

Leuk langs-het-water trajectje voor nu het nog klaar is: Schoolkaai richting zwaaikom, Hagelandkaai, kemelbrug, Veerkaai, tot aan Beestenmarkt, terug langs Van Eyck en jachthaven, Koepoortkaai, Jongenstragel, Achtervisserij, over de fietsbrug naar het parkske (daar een paar toerkes), terug over de fietsbrug, Visserij tot aan Van Eyckbrug, uitlopen en stretchen op het grasveld voor Sint-Baafsdorp. Afwisselend. Kwa ondergrond kom je zowat alles tegen, van gras over trottoirtegels en kasseien. Wel te vermijden bij verkeersdrukte.

Ik zou graag aan 3 sportsessies per week geraken maar daar ben ik de laatste tijd vaak te moe voor. Hoewel dat moe zijn ook een vicieuze cirkel is: meer sporten maakt minder futloos. Meten heeft altijd een goed effect op mijn gedrag. Moet dus DRINGEND mijn Polar laten nazien. Een stappenteller zou ook deugddoen: tijdens de werkweek kom ik nauwelijks van mijn stoel en als ik beneden koffie haal neem ik de lift om niet te morsen onderweg. Shame on me.

donderdag 11 augustus 2005

Vanavond pukkelpop vergadering!


Ben benieuwd wie wat gaat doen. En hoe de verdeling zal verlopen :-))))

woensdag 10 augustus 2005

Sweet Dude!

Whoa. Had het vermoeden dat Dude where's my car erge nonsens zou zijn maar dit overtrof mijn verwachtingen. Shit zeg. En da was dus Ashton Kutcher, het lief van Demi Moore. Hallo!! Deze overweldigend idiote film zit ook vol fijne quotes! Yeah!

"Jesse: This is creepy."
"Chester: It's like a country-music video."

dinsdag 9 augustus 2005

Culture Club

In den Escape hangt het Nieuwsblad vlak in het zicht. In het passeren check ik de voorpagina ... Wow. De Culture Club is failliet!
Shit zeg, ik schijf één zin over Rudy en nu dit ...
Stond het in de Morgen? Ik denk van niet. Filip (die bij de Standaard werkt) wist te vertellen dat zij het uitgebracht hadden...

Het boek is beter dan de film

Gisteren naar Empire of the Sun gekeken op tv, de Spielberg versie. Nu zou het goed staan mocht ik weten te vertellen dat het boek beter is dan de film. Maar weet je wat: ik heb de film gezien en ik heb het boek half gelezen. Ik weet nu dat de film het verhaal vrij close volgt, en daarbij heel wat wreedaardigheden achterwege laat. Conclusie: ik stop met lezen. Ik weet genoeg en ga mijn tijd op aangenamere wijze vullen. :-)

Tja, als je in de archieven van de Standaard wilt snuffelen om de "Het boek is beter dan de film" reeks te lezen, heb je wel een wachtwoord nodig. Frank Vanderlindens stuk over Fight Club is goed. (Was dit een domme bedenking? Vermoedelijk wel. Nevermind.)

zondag 7 augustus 2005

Joe Black? Sirius Black?

Nee, ik heb niet gekeken, toen "Meet Joe Black" voor de zoveelste keer op tv was vorige week. Ik had de tv programma's gezien, ik wist het dus. En er waren 2 mensen zo lief om er me op attent te maken. Maar toch ... W. zat voor de tv en hij vroeg me of ik *echt* van plan was om te kijken en ik durfde niet "ja" te antwoorden. Want ik heb Joe al wel 4 keer gezien. :-))) Ik had eraan gedacht om "The Ninth Gate" te tapen, maar uiteindelijk hebben we samen naar deze Polanski film gekeken.
Tja, een die hard Brad Pitt fan ben ik niet. Op de camping zag ik hem in zijn minirokje in Troy and I was not impressed. Maar aan "Fight Club" en "Meet Joe Black" kan ik niet weerstaan: de eerste omdat de filosofie my kinda thing is - de tweede omdat de meligheid van het scherm druipt.
Ben ondertussen ook de nieuwe Harry Potter aan 't lezen en ik die boeit maar matig. De vorige delen heb ik nochtans verslonden. Het komt allemaal zeer moeizaam op gang, met heel veel stukken waarvan je ziet dat het "noodzakelijke uitleg" is en Rowling jammert wat af over de dood van Sirius Black. Ben dus maar naar T-shirt hell gaan kijken om te zien wie er van deze keer doodgaat.