donderdag 29 september 2005

Rainbow

De site staat er. Toen ik iets na zessen mijn kantoor verliet, zat er een grote regenboog. Beloning voor het gedane werk.
Het is een erg zware week geweest. Ook W. is een avond blijven overwerken. De aanloop naar het academiejaar zit erop voor mij. Maandag gaat alles van start.
Effe rust nu. Thuis opruimen en boodschappen doen. Weekend.

Karoshi

Not the hours, but the stress will kill me.

dinsdag 27 september 2005

Love Minus Zero/No Limit

Beetje rondgehangen in 't stad dit weekend. Naar de Mexicaan voor onze huwelijksverjaardag, daarna nog een verjaardagsfeestje afgerond en zondag toch op Flikkendag geslenterd. Ok, het is ons ding niet, maar 't was mooi weer en dan is wat ambiance op straat meegenomen ... Op de Graslei Smetty gezien, de camera in aanslag.

Gisteren schoonbroer in de Handelbeurs. Nu ja, ik bleef thuis.

Vandaag lang gewerkt. Upgraden is spannend.

Bob Dylan in the background. Op BBC zenden ze de Scorcese film uit over 2 dagen en W. is dolenthousiast. Ik moet de Dylan goes electric scene meekijken. Heb het verhaal al honderd keer gehoord. Maggie's Farm. 1965. Geen van ons beiden was geboren. Robert Allen Zimmerman is niet mijn beste maat, hoewel ik zijn oevre redelijk goed ken. Waar ik van hou is het door Knopfler geproducede "Infidels". "Echte" Dylan kenners vinden dit maar niks. "Echte" Dylan kenners zijn ook geheel humorloos. Ze tellen af naar 1 november. Naar de komst van de meester.

zondag 25 september 2005

Naast mijn bed


  • The definitive Guide to Plone ligt er al meer dan een jaar, is voor 70% gelezen en van annotaties allerhande voorzien

  • Building Websites with Plone is voor de helft uit

  • In Firefox Secrets ben nog niet ver, maar dit leest als een trein want een groot deel ervan weet ik al. Het blijft wel echt interessant en is gewoon nodig voor als ik aan de contentproviders les ga geven (Heb gisteren nog snel de laatste Firefox voor Mac geïnstalleerd)

  • HTML Utopia: Designing Without Tables Mijn toegepaste css kennis is OK . "Master css" op 43things is dus eigenlijk voorbijgestreefd. Maar ik heb geen diepgaande theoretische kennis als Pcool, ik kan vaak niet met zekerheid zeggen wat er gaat gebeuren zonder het te zien. Een beetje studeren dus ...

  • Maak me blij is nog niet uit

  • Ik was een samoerai ligt te wachten


Chronische oververmoeidheid



Is dat het lot van de werkende moeder? Als ik rond me kijk, ziet het er wel erg naar uit. "Je zou es wat minder kunnen gaan doen", zegt de dokter. Da's een goeie! Nu ja, ik probeer alvast wat meer te slapen, zo'n 8 uur per nacht bijvoorbeeld. Maar dat zorgt ervoor dat er heel wat minder kan gedaan worden. Momenteel wordt dat "zomaar" tv kijken. Afschaffen die handel. Gezien ik enkel films en series bekijk, kan ik gerust verder met de DVD versies. En het zal wel niet te lang duren eer we voor de geneugten van zo'n telenet box zullen kiezen...

donderdag 22 september 2005

Back from the ploneconference

I want to move our whole site to plone.
Starting from scratch.
Can hardly wait.

maandag 19 september 2005

Life imitates LOTR

Op Coyendans, op de rommelmarkt, kom ik Sam tegen, met kersverse zoon in de draagzak. Juist op het moment van onze ontmoeting gaat zijn gsm af.
"Hey Frodo", zegt Sam.
Een lange conversatie volgt.

zondag 18 september 2005

The following error occurred:

[code=CANT_CONNECT] Could not connect because of networking problems.
Contact your system administrator.

Please contact the administrator.

Damn.
Twee dagen voor de conference. Nadat ik - thuis- één en ander op het ene systeem aanpaste, wil ik iets vergelijken met de staging server. En die blijkt er niet te zijn. Huh?
Ik mail een paar mensen. Krijg geen respons. Maak me nog geen zorgen. Vast het netwerk ...

Voor ik naar bed ga stuur ik een SMS, om zeker te zijn dat het om iets onschuldigs gaat. De volgende ochtend geeft het antwoord me gelijk. Alleen: nog steeds geen server te zien.

Ik bel dus, en ontketen een paniek die geheel op mij overslaat. "Hoezo, je kan er niet bij??"

Een heel eind later op de dag - nadat er heel wat volk gewaarschuwd is - blijkt dat "men" de connectie een tijd geleden heeft afgesloten. Niemand heeft het me ooit gezegd. En ik had de server niet meer van thuis benaderd.

donderdag 15 september 2005

A blog, a blog, my kingdom for a blog

Mensen kunnen toch onredelijk zijn. There's only 24 hours in a day. And right now, they're booked. No time left, there is.

Conference style issues

Morgen wassen. Zaterdag inpakken. Welk signaal geef ik aan de fellow plonistas? Het lijkt lachwekkend, maar de boys hebben hun toys mee. En er is definitely een dresscode voor nerds.

"Excuse me, can I see what's on your iPod? "


woensdag 14 september 2005

Joss Whedon's bitch

Serenity now! Neen, geen Freebee, maar Joss verse. Ben - aangezet door deze dwaze comic - vollen bak in Whedon's universum getuimeld.

Geen tijd. Geen tijd. Geen tijd. (Slaap ik nog 's nachts?)

Dit weekend Beloften.

Met hubby in de jury. Hopelijk blijft het droog voor Coyendans.

Voor de rest tel ik af naar de Plone conference als een kind dat op schoolreis mag. Vorig jaar was "wow" in alle opzichten. De inhoud van de lezingen, de locatie en het schitterende weer. Nog 5 dagen ...

dinsdag 13 september 2005

Filip stopt ermee

Filip heeft het te druk en stop met spinning lessen in den escape. Was effe huilerig. Het valt me zwaar. Want zijn lessen zijn gewoon goed. Plezierig, geen macho gedoe. Filip is uniek: ik ken gewoon niemand anders zoals hem. Niemand die er zo goed uitziet. Niemand die zo positief is. Filip was geregeld het onderwerp van saunagesprekken onder hoogopgeleide, niet meer zo jonge meisjes. En ja, ik maakte ook wel es debiele sexististische grapjes. Maar aan de andere kant heb ik bewondering voor mensen die hun brood verdienen met hun fysiek. Er altijd aantrekkelijk uitzien, da's pas een opdracht...

Over wie moet ik nu zeveren ... ;-)

Somewhat closer

Last week I came across Craig by the side of the rugby field where both our sons were playing. I figured he might have gone to Burning Man before but I got that one wrong: although he’d love to get there, he finds the flight to Vegas way too expensive. Now that’s not good news.
Still: now I know someone who’d like to go too. Someone who could be expected to make the trip. An actor. American by birth. Doing street theatre.
Maybe, just maybe, he’ll manage to get his act booked in the states around that time. That’s the solution he thought of anyway.

zondag 11 september 2005

Weekendje vol

Van hot naar her gesjeesd, en dan nog een heel end zelf gereden, compleet tegen mijn gewoontes in. Naar Cortil-Noirmont voor de fototentoonstelling van Charles. Had ze allemaal lang niet meer live gezien. Naar Loppem voor een etentje met de schoonfamilie. Aan tafel met schoonzus die net de Zwin Triathlon achter de kiezen had en vriend-van-andere-schoonzus die net het "Gentle Ultimate Frisbee Team Gent" vervoegde. Very sporty conversation. Was ook BOB. Reed dus door een onmogelijke mist op een onverlichte autostrade huiswaarts. Vandaag naar Merelbeke voor namis met familiebijeenkomst. Was GEEN bob. Gelukkig maar.

Sport deze week (3)

Dinsdag: spinning halfgevorderden
Zaterdagochtend: spinning met Paul. Het is zo lang geleden dat ik op zaterdag les nam, dat er twee nieuwelingen vragen of *ik* nieuw ben. Hey, ik spin al mee van in 1998! Nu ja, aan mijn conditie is het momenteel niet te merken. De les is hels. Ik hou van lopen en spinnen omdat het solitaire bezigheden zijn, maar Paul wil er met zijn beukende enthousiasme absoluut een spelletje van maken. Eigenlijk wil ik weglopen - yuk!! spelletjes - maar ik bedenk me dat ik zo niet vooruit zal raken. Zonder les ga ik niet diep genoeg. Ik doe dus mee. We moeten de fietsen op twee rijen tegenover elkaar zetten en geregeld tegen onze overbuur racen. "Double Dutch" noemt hij het.


Later, thuis lacht W.: "Double Dutch? Is da spinning?" :-) Misschien ga ik volgende week beter naar de combo. :-))))

woensdag 7 september 2005

Zen

Als alles goed gaat en je plots minder stress voelt is dat overmoed.
Als je tegen de klok werkt, gaat je PC eraan. Zomaar ...
Als je zweterig en met vettig haar rondloopt, kom je het lekkerste stuk uit je studententijd tegen, met zijn knappe vrouw.

En, hoe was je dag?

maandag 5 september 2005

On a roll

Ben ik vandaag sinds 9u al een uur van het scherm weggeweest? Neen. Toch heb ik deze avond nog niet gewerkt. De pak papier in mijn tas lonkt. Maar ik had nog wat mails te beantwoorden en wat dingen te checken.
Het zit zo: na het lezen van de eerste pagina's van "Maak me blij" was ik aan het twijfelen of ik Karin Giphart's roman wel verder zou lezen. Wat ik las, sprak me aan: fanfic (Buffy, Star Trek, Xena) & slash (nu ja, ik ben niet echt into f/f, maar ben wel gek van "The L Word", dus dat telt) ... Ik werd er zowaar vrolijk van. Maar ... ik heb GEEN tijd. Moet werken. En slapen.
Ben dus recensies gaan lezen. Van "nauwelijks diepgang en soms behoorlijk vervelend" tot "Fanfiction met diepgang". En verdwaalde zowaar. Maakte uitstapjes naar o.a. wikipedia en YTMND. Leerzaam!! Boeiend!!
Denk wel dat ik verder lees. In dat boek dus.
Maar nu niet. Mijn ogen pieken. :-(

Sport vorige week

Dinsdag voor het eerst weer de "late" spinning voor halfgevorderden. Dat was effe zweten. Mijn techniek staat niet echt op punt na een jaar niks dan cardio. "Buik intrekkeuh ..., bekken kanteleuh ..." Oh oh, mijn "freezes" zijn al te wankelend. Tja, ik moet aan de spieren werken als ik dit goed wil krijgen.

Woensdag heb ik een eind stevig gefietst, van het werk naar de Blaarmeersen en dan naar huis. Prachtig weer trouwens.

Zaterdagochtend - ik was te laat voor de spinning van 10u15 - een halfuurtje cardio, wat getrilplaat met R. en dan: toestellen. Geen al te grootse daden maar ik moet ergens starten. Buik intrekken, bekken kantelen. Ik denk eraan ...

donderdag 1 september 2005

Na het feestje

Vriend jarig. Hele leuke vriend. En héhé, de hele avond op het terras. Met nog zes andere vrouwen. In sociaal opzicht behoort zoiets tot de categorie "angstwekkend". Wie moet ik zoenen? Heb ik de juiste schoenen aan? En was die make-up nodig? :-))
Maar het was leuk. Ontspannen. Ook al heb ik geen clue over de Biënnale van Venetië.
Vandaag was anders redelijk stressy - het werk raakt niet hard genoeg vooruit en de mensen blijven vragen stellen. En de css volgens hun eigen inzichten aanpassen ... Ik laadde mijn tas vol met stuff om thuis te door te nemen ... en bedenk me opnieuw dat ik de implicaties van de switch naar utf-8 helemaal niet duidelijk kan toelichten.
Maar kom, voor mij zit de werkweek er op.