dinsdag 30 mei 2006

Films

1. The Matrix Reloaded
De eerst Matrix film heb ik een tweede keer bekeken omdat ik er me niks van herinnerde. Ik gaf hem het voordeel van de twijfel. Want het idee is goed hé. Dat we allen ingeplugd zijn in de matrix. Ik ben nogal zot van Gibsons Neuromancer. Dat het leven zoals we het meemaken virtueel geconstrueerd zou zijn. Nice! Plato en zijn grot, anyone? Maakte me niet druk over de zogezegde non-acting van Keanu. Keanu is gewoon ne schone jongen, ok. Maar het tweede deel - de Reloaded dus - is er compleet over. Nonsens, mensen! Mythologische namen en christelijke symboliek sloegen rond mijn oren. Het is een knip en plakfilm met een scenario van niks. Ik kijk uit naar de derde. Tot em op tv komt, bedoel ik. Erger kan het niet worden. Of toch?

2. Signs
Eikes. Slecht! Waarom krijg ik bij het aanschouwen van Mel Gibson het gevoel dat alle morele dilemma's al opgelost zijn voor de film halverwege is? God saves all! Surely. Ik had toch wat beters verwacht van M. Night Shyamalan.

3. Shaun of the Dead (op DVD)
Wel, dit is een fijne film. Grappig! Zombies zijn altijd fun.

Ziekteverlof

Gisteren nog een hele maand bijgekregen. Ik snap het. Maar moet ik het ook uitleggen aan de rest van de wereld? Zoiets van: neen, neen, dit is geen vakantie voor mij. Ook al spendeer ik het overgrote deel van mijn tijd als huisvrouw en moeder-aan-de-haard. Dit thuis zijn is nodig.

De verkoudheden, keelontstekingen, grieptoestanden en rugperikelen die ik op één jaar in de Gentse blogs aantref vullen me met medeleven. Mensen, zorg voor uzelf, wil ik dan zeggen. Laat het niet zo ver komen! Want kijk: ik ben nooit "ziek". Allé, toch niet fysiek ziek. Het valt niet mee om dit uit te leggen.

ADHD, tiens. Een depressie, oeioei. Dialectische gedragstherapie. Ola, een psychiatrisch geval!!!

Kan het zijn dat er mensen bang voor mij zijn nu? Ik vrees ervoor.

"I am a victim of bad ideas"

Slogan, aan raam op de Lousbergskaai. Clarification anyone??

Zoezie de poezie

Zazou is een leuke rosse pluizebol van een kater. Hij zit weer op mijn schoot te spinnen dat het geen naam heeft. Kwa rust valt ie erg mee, maar hij is dan ook nog piepklein. Eten, slapen en wat verkennen: dat is het zowat. En af en toe eens ergens afkletsen, door achterwaarts de salonafel te verlaten bijvoorbeeld. Dom! Maar niet bang: hij schrikt van harde geluiden maar blijft te plekke en gaat een paar seconden later dichterbij kijken. Wat pleit voor hem. Angstige katten zijn in dit gezin niet op hun plaats, vrees ik. Hij huilt ook niet 's nachts als ik de keukendeur dicht doe en is niet rancuneus als er met kinderlijk enthousiasme ietwat te wild met hem wordt gestoeid. Neen, Zazou is cool!

Hey there people...

I'm Bobby Brown ...

Zappa vandaag, en er werd luidkeels gezongen bij het opstaan, tot ongenoegen van dochterlief. Bij mij zitten de lyrics van Sheik Yerbouti - de enige Zappa plaat die ik ooit kocht - er nog stevig in. Vorige week stond ik nog Flakes te zingen, nadat ik een flard hoorde op de radio.
Niet dat ik meega vanavond. Ik was er wel bij in Gent in 1988. Toen Frank nog leefde. En het was groots, maar ook stomvervelend. Want zo'n diehard Zappa fan ben ik nu ook weer niet. Al die ellenlange solo's. Geeuw. Jantje, mijn kotgenoot in de Takkebosstraat, liet zijn eten om Zappa platen - toen nog op vinyl - te kopen. Dag en nacht weerklonk Zappa in de kamer onder mij. Zou Jantje er vanavond bij zijn?

I wonder wonder wonder wonder ...

maandag 29 mei 2006

Sporty spice

Bijdraaien!
En nog!
En nog!
En nog!
(enzovoort)


Vorige dinsdag ben ik es wat dieper gegaan in de spinning: ik heb wat meer "bijgedraaid". De souplesse, dat gaat al lang goed, en klimmen gaat eigenlijk best, zolang het niet tegen "dubbel" tempo is. Want dan raak ik uitgeput. Mijn hartslag stijgt en ik ga door mijn mond inademen. Zelfs zonder Polar weet ik redelijk goed wanneer ik de 170 bpm benader. En dan vertraag ik, want ik sport "verstandig". Ik ga niet in het rood.

Verder in de les lukte er meer dan verwacht: dat is zo. Een goed teken. Woensdag had ik kuitpijn. En mijn knietjes hadden afgezien. Maar het zal me betere benen opleveren.

Zaterdag spinning combo. Wat gaat er moeilijk? Mijn tempo behouden. Wanneer precies?
- uit het zadel met een zwaardere weerstand, tegen dubbel tempo
- uit het zadel freezen tegen een stevig tempo
Mijn recuperatie duurt te lang naar mijn goesting. En eigenlijk doe ik voor de rest geen krachtoefeningen voor mijn benen. Ik voel mijn benen: eerst de quadriceps, dan de kuiten. 24 uur nadien voel ik ze nog, maar op een "goede" manier: gespannen, niet pijnlijk.

Zondag een halfuur zwemmen. Met het lange weekend was er opmerkelijk minder volk en ik kon zowaar 34 baantjes afleggen, ononderbroken en zonder al te veel botsen! OK, mijn schoolslag is nog niet veel zaaks en ik moet de stap naar "vuil" water zetten. Maar met dit weer zie ik me niet naar de Blaarmeersen te trekken.

In het teken van mijn pogingen tot mindfulness, sleur ik volgende boeken uit de bib met me mee:
- Pilates + Yoga van Jill Everett
- Body Control Pilates van Lynne Robinson & Gordon Thomson

Bij die tweede heb ik in de Blokker een DVD gevonden, en ik heb al een eerste Pilates sessie achter de rug. Best leuk. Net als yoga, vergt dit concentratie. Focus. Iets wat ik waar ik vroeger in de yoga lessen niet echt in slaagde. Tegenwoordig lukt het beter en dat vind ik fijn. Ik let beter op mijn ademhaling. Hou mijn rug "neutraal". Jammer dat de power yoga en pilates in den Escape op onmogelijke uren zijn. Thuis oefenen is niet mijn gewoonte, maar ik doe mijn best om naast mijn stretching routines iets nieuws in te voeren. Grondoefeningen: I love them.

Voor de rest kijk ik met een beetje afgunst naar Lien, die het toch maar weer klaarspeelde, die 20 km van Brussel. Had ik mezelf vorig jaar niet beloofd om dit jaar deel te nemen? Ja. Was ik ook niet van plan om me voor te bereiden op de sprinttriathlon? Euh ja.

Tja, het leven had wat anders in petto voor mij :-)

Common knowledge in Gent

Er deze middag stond nogal veel volk in de rij aan de Panos in 't Zuid dus liep ik effe ter verstrooiing de H&M binnen. Om aan een kassa geconfronteerd te worden met een bekend gezicht. "Je t'adore" was mijn eerste gedacht. Iets onbestemds doch songfestival related. Niet dat ik het mens voor de rest kon thuisbrengen. Voor hetzelfde geld leek ze alleen op iemand die ik al op tv zag.
Uren later - aan tafel - vertelde ik bovenstaand verhaal. En ik werd op gelach onthaald.
- Hoe? Gij wist dat niet "La Sakhra" in die H&M werkt!
- Euh? La Sakhra???
- Allé, dat weet iedereen in Gent toch.... ;-)

Kijk, dat gebeurt niet veel, dat ik zulke boeiende zaken van Wim moet vernemen. Hij wist zelfs nog precies wie het hem gemeld had. Shit zeg, ik ben niet meer mee wat de populaire cultuur betreft. Het zijn toeren!

Huiswerk

Voor "Al doende" (de DGT training) heb ik wekelijks een huiswerkopdracht. Niet altijd makkelijk, maar ik doe mijn best. Want het is allemaal interessant. En zinvol. Werkbaar zelfs. Ook in het dagelijkse leven pas ik toe wat ik leer. Meer nog: ik ging al naar de bib en zocht extra boeken, die ik nu vlijtig lees.

Zoals "Ontspannen kun je leren" van John R. Harvey, dat ik net uit heb. Ik heb vroeger al het één en ander over dit onderwerp gelezen en dit is gewoon het beste wat er te vinden is. De inhoud sluit ook erg goed aan bij wat in "Al Doende" wordt geboden. Denk dat ik het ga kopen, het staat alvast op mijn wishlist. Voor de rest lees ik over Zen-meditatie, Pilates en Yoga. Later meer daarover...

Wat me nogal tegensteekt zijn de dagboekkaarten, die ik zou moeten invullen. Cijfers in kottekes zetten om aan te duiden hoe het leven verliep: da's hoegenaamd niks voor mij! Mensen: ik schrijf! Boekskes en schriftjes en blogs ten over. Er vloeit heel wat (virtuele) inkt.

Subiet ga ik op mijn fiets springen: hop hop naar J., mijn "begeleider". Die jammerlijk gefixeerd is op dagboekkaarten. Zal ik hem tot betere gedachten brengen? Of teleurgesteld naar huis keren, zoals de vorige keer?

We zien wel. ;-)

zaterdag 27 mei 2006

Robbie (2)

Iets na 22u botste ik op de Robbie Williams clips Top 10. Om er te blijven plakken.

Ja, ik val voor de "shockerende" clips. Rock DJ en Come undone zijn mijn favorieten. Ik hou van de grapjes. De "more Robbie" button. Splatter & gore. Robbie in zijn ondergoed. De "Elvis, grant me serenity" tattoo.

Serenity.
Again.
Damn.

vrijdag 26 mei 2006

Serenity

Stomme BMW commercials. Hoe kan je nu "Serenity" met een auto associëren?
Gelukkig is er Michel, die me heel blij maakt. Met foto en al. Nice!

Emmyloutje

Tiens tiens. Emmylou op het late nieuws. Met de Knopfler.

Kijk, daar is mijne Wim nu heen. Want het "concertseizoen" is goed op gang. Recentelijk zag hij Bonnie Raitt, Paul Anka, Garland Jeffreys, Howie Gelb, Carlos Santana en Bruce in Parijs.
En volgende week Zappa plays Zappa, Eric Clapton en Dan Penn & Spooner Oldham.
The Stones gaven verstek. Zo gaat dat als bejaarden in bomen klimmen.

Jump!

Vandaag Jumping te Kapellen. Nu ja, we kregen gratis tickets en wilden de paardrijdende dochters een plezier doen...
Vier moeders en 7 kinderen die en af en toe flink zaagden. Om eten, om drankjes, om paardenspullen, om een ritje op kermismolen en een beurt aan het viskraam. Verwende nesten. Maar kom, we hebben flink buiten gelopen, ondanks de nattigheid.

Het stylish bedoelde gebeuren was nogal uitgeregend en het schoon volk liet het grotendeels afweten. Bij regen zijn er voornamelijk jockeys en stalknechten. En is jumping gewoon jumping. Niet iets om met een grote hoed, een magnum champagne en een schaaltje aardbeien te bekijken.

But I'm white trash no?

Wel of geen stijl? Hihi. Ik heb sinds kort een tattoo. Waar sommigen van schrikken. Of enigszins ongemakkelijk over doen.
En weet ge wat? Ik heb nog een tattoo GEWONNEN! Via de Bilbo. Doordat ik de oren van mijn schat heb afgezaagd om mee te doen aan de Pearl Jam actie.

Bodydesign, here I come!

Eerlijk gezegd ga ik er nog eens goed over nadenken, maar ik ben wel héél blij. Dank u schat!

Babor vs Dermalogica

Een promo actie bij Body Basics. Verzorging plus make-up. Van deze keer van Babor. Alison van de make-up is een lief meisje. Maar ik was niet echt op mijn gemak toen ze me met een penseel met fond de teint plamuurde. Gelukkig hield de hele zaak stand. Hoewel ik het gevoel had er als een "ouwe taart" bij te lopen (wegens te veel make-up), leverde het resultaat een verhoogde credibility op. Op de jumping werd ik met de nodige égards behandeld.

Wat heb ik geleerd vandaag?
- dat ik Dermalogica aangenamer vind
- dat ik misschien beter fulltime zou toetreden tot de "proper opgekuiste moeders"

maandag 22 mei 2006

Pussy

Voila, onze Zazou. Schattig hé!



CSI:Anywhere

Ik geef toe: na een paar avonden het "bakje" rond zappen, begon het me te dagen dat ik beter de tv programma's raadpleeg. Eén film per avond checken, zit er momenteel niet in. Want de avonden - tussen 21 en 23u zeker - zitten stampvol reality en zever. Dus wat doe ik nu? Ik pak de krant of de Humo en kruis aan.

Eerst de CSI's, want daar kijk ik graag naar. Niet dat het me veel kan schelen om welke reeks het nu gaat en of ik ze wel allemaal gezien heb, maar naast Lost en Grey's Anatomy is dit dé lopende serie die me boeit. Omdat ik het leuk vind om mee te denken. Omdat het niet altijd van die Witse-achtige voor de hand liggende whodunnits zijn. Omdat Warrick schone ogen heeft. Omdat ik de tweede helft van de Tarantino-finale domweg gemist heb. Omdat ik in een deuk lag van Whedon's opmerking:"approximately 67 percent of all television will be CSI-based, including CSI: Des Moines; CSI: Vancouver made to look like Chicago; CSI: New York But A Different Part Than Gary Sinise Is In; and NCSI: SVU WKRP, which covers every possible gruesome crime with a groovin’ ’70s beat ...".

Dan de films. En dan ga ik over tot zappen.

De stapel te bekijken DVDs is overweldigend. Er zit te veel bij dat ik es "moet" zien. Waardoor er niks van in huis komt. Terrasweer, dat is wat ik nodig heb.

zondag 21 mei 2006

Zondag rustdag

Oef. Uitslapen en rondlummelen. Ik ben zooooo moe.

Gisterenochtend geen paardrijden door het regenweer, wel uitzonderlijk zwemles op zaterdag. Zwemmen tot ik zweet. Dat was mijn motto. Want er was geen tijd voor de spinning, wegens "friet met stoverij" op het schoolfeest.

Schoolfeesten vragen om zon en veel volk. Om ouders die op het speelkoer-terras wijn slurpen terwijl de kids dollen. No such thing gisteren. Maar kom, het is achter de rug.

Deze week één keer een uurtje gefietst op de trimfiets. Eén keer gaan "trillen" en één spinning combo (met een kwartier extra wegens vroeg en plaats over in de vorige les). Plus een half uur baantjes zwemmen. Verplaatsingen te voet en met de fiets tel ik niet mee als "sport". Maar dat zijn er ook genoeg. Fysiek gaat het dus redelijk.

De volgende week staat er al weer een en ander in de agenda. Ik was het verlengde weekend met Hemelvaart compleet vergeten. Heb dit jaar geen uitnodigingen voor een tuinfeestje verstuurd. We zien wel.

Zazou

Een goeie 8 uur geleden is ons gezin uitgebreid met een rosse kater van 6 weken. Zazou, genaamd naar zijn voorganger die begin '98 - op de Visserij nog - verdween. Dochter is in de wolken. Ze kan het nauwelijks geloven dat ik toegegeven heb: als de meerderheid een huisdier wou, zou ik er me bij neerleggen. Which I did.
Het is een superschattig diertje en ik hoop van ganser harte dat de rustgevende invloed van een kat ook eens op mij afstraalt.

donderdag 18 mei 2006

These days

"Werk je al?" vroeg P. op de schoolkoer.
Neen, nog niet.

Er zijn zo van die dagen - gelukkig neemt het af - dat ik geen energie heb voor wat dan ook. Vandaag had ik geen hap "makkelijk" eten in huis. Koelkast, diepvriezer en voorraadkast zo goed als leeg. Heb veel koffie gedronken. Tot ik mezelf bijeengeraapt heb om de kids van school af te halen. Ze waren braaf in de contact GB. Gelukkig maar.

Well I've been out walking
I don't do that much talking these days
These days-
These days I seem to think a lot
About the things that I forgot to do
For you
And all the times I had the chance to

...

I'll keep on moving
Things are bound to be improving these days
These days-
These days I sit on corner stones
And count the time in quarter tones to ten, my friend
Don't confront me with my failures
I had not forgotten them

St Elsewhere

Een nogal shaky avond op de DGT training. De module "emotieregulatie" is ongemeen boeiend.

Goh ja, het gaat wat beter met mij.

Ik werk eraan.

maandag 15 mei 2006

Een echte Gentse

Voor zij die het nog niet wisten: op de Van harte Gent-test had ik alle vragen juist. En gij nu!
Bruno Matthijs heeft me ook zo'n vlag beloofd. Of wat badgkes.
Ik wacht ....

Geurtjesdag

Me happy! Kijk:

OK, ik heb het niet subtiel aangepakt. Maar het was wel een feit dat ik al meer dan een jaar geen parfum meer had.

zondag 14 mei 2006

Al fresco

Lap, een prachtig tuintendensen katern in De Morgen. Euh: hoe stylish is mijn tuin nu weer?



Onze binnenkoer wordt beetje bij beetje een "contemporeel mediterraan" terras. We eten momenteel weer heel vaak buiten. De okerkleur is een succes, het zicht vanuit de keuken is er een stuk "zonniger" op geworden. Dank u opa, voor de opkuis- en verfacties! Nu nog meer terrasplanten in potten en op termijn het plastic meubilair door teak vervangen. Héhé, we hebben geen peuters meer die op de koer fietsen.




Onze 60 vierkante meter tuin volgt dit jaar de "scruffy cottage" stijl. Ik heb na de winter niks opgekuist met dit als resultaat. Op een paar weken tijd is het gebladerte komen aanzetten en alles woekert een beetje. De vaste planten in de - op de foto's niet eens zichtbare borders - slaan aan. Ik heb voor het eerst bloeiende "tsjoesemienen". Er mag nog wat meer variatie in komen. Zolang het maar paarse en roze bloemen zijn. En het gras moet korter. Maar het is fijn zo. Let op de halfopen staldeur (in crème), de visserstent (in kaki) en het picknickdeken (klassiek geruit): goed gekozen accessoires maken deze tuin tot een aanlokkelijk geheel. ;-)))

vrijdag 12 mei 2006

Dure producsjes

Over het algemeen ben ik een zeer prijsbewuste consument. Cheapskate, so to say. Een Aldi, Lidl, Zeeman en Wibra ganger. Liefhebber van kringloopkinderkleding. Een wat verzorgingsproducten betreft behoor ik tot het grootwarenhuis segment. De Kruidvat en zo...
Maar ik moet toegeven dat de staaltjes die ik meekreeg bij Body Basics zeer goed spul zijn. Dermalogica: geheel bio! Mijn huid is ineens een stuk properder en minder gevoelig. Allé, ik heb mijn wists aangevuld met dure producsjes. En 'k heb er ook "de Gino" bijgezet. (Heb een half uur op het web naar zijn site gezocht. Maar ja, die gast is zo populair dat hij niet hoeft te adverteren, vrees ik.)
Want iedereen die ik ken gaat naar Gino.Voor de goeie coupe. Voor de Aveda behandeling. Onlangs leerde ik een ex-medewerkster van hem kennen die vol lof was over zijn kunde.
Misschien moet ik ook eens naar een dure coiffeur. Met dure bio producsjes. Bah ja.

donderdag 11 mei 2006

Dr. Phil

Whoops. Zijn we toch wel bij Dr. Phil beland! Ha! Een kerel die 60 uur werkt en 15 uur sport in de week en zijn verloofde die vindt dat hij weinig tijd voor haar heeft. En dan een vent die zelden doucht en poetst en bijgevolg zo stinkt dat zijn vrouw hem altijd eerst ruikt voor ze hem ziet. Mighty interesting! Hoewel, Dr. Phil valt nog wel te pruimen. In tegenstelling tot zijn collega's in "shockeer uw medemens" shows.
Waar is de tijd dat ik in dat vreselijke Campanile motel in Venlo 's nachts naar Ricky Lake keek? Dat was pas disgusting. Oh boy.

Continuity errors rule!

Daarnet midden in de wonderschone film Evolution gezapt. Hey: Mulder heeft een andere redhead love interest! David en Julianne: how nice.
De film is bijzonder idioot met klunzige special effects (hoe is dit in godsnaam mogelijk, na alle Jurassic Parks?) en continuity errors die ECHT OPVALLEN.
Zo heeft de dievegge in het kleedhokje de trui die ze net aandeed in het volgende shot plots niet meer aan. En de prehistorische vogel heeft op een zeker moment in zijn vlucht geen vrouwmens in zijn klauwen. En er zijn er nog heel wat meer....
Tja. Er is weinig goeds op tv these days, ik zeg het u.

dinsdag 9 mei 2006

Beauty Parlor Fun

Niet te geloven: kreeg ik toch een complete gelaatsverzorging met make-up plus glaasje champagne cadeau van een vriendin. Me happy!! Merci Djenab!

zaterdag 6 mei 2006

Die like a samurai

Kill Bill blijft goed, ook na de zoveelste keer.
Deze hangt toch al een heel lange tijd aan mijn sleutelbos. :-)



En ik heb een zwak voor Onitsuka Tiger sneakers.

vrijdag 5 mei 2006

Handwerk



Leuk sjaaltje in Hema, 16 euro en een kluts.
Hey, dat kan ik ook ;-)

donderdag 4 mei 2006

Op

Pfft. Moe maar ik kan niet slapen. Heb deze week toch al veel hooi op mijn vork genomen. En de "to do" lijst die voor me ligt is vrij overweldigend. OK, het zijn maar huishoudelijke klussen. Maar zelfs dat. Geen fut. Op.

Effe naar mijn Fred & Jerry blog gekeken, maar de inspiratie is zoek. Pfft.

Ga toch effe naar buiten nu het warm is. Boodschapkes doen.

woensdag 3 mei 2006

Meikever

Daarnet in de Beukenlaan, op weg naar het fietsenrek, zag ik in het halfduister een beest op de grond. Nog voor ik me bukte, had ik het door: een meikever! Het beest - toch wel 3 cm lang - kroop zonder aarzelen op mijn vinger. Kriebelend grote kever.

Hoe lang is het geleden dat ik een meikever zag? Van in mijn kindertijd?

dinsdag 2 mei 2006

Avondlijk spinnen

De late les. Dat was op zijn minst 2 maand geleden.
Propvol. De habitués en de studenten. Uitwisselaars. Uit Spanje. Paul "churchelde" mijn buurman wat toe en die bleek het als Spaans te onderkennen.
Weer twee nieuwkes. En veel gegiechel bij de ouwkes :-)
Het deed deugd. Spinning is fun.