maandag 24 juli 2006

Allé uppe

Gentse Feesten en mijn dagen zijn voor het eerst in jaren terug vier-vijf uur opgeschoven. Opstaan tussen 10 en 12, niks uitsteken tot 15 - 16u en dan op stap. Met de kids. En dat gaat goed, want het ISTF zit hier ongeveer aan onze deur, dus kunnen we makkelijk voorstellingen meepikken. En zijn we ondertussen Bataclan habitués. De Sterkste Man! Slakken races! Het Lunapark! Zelf Armando en Benito werden aan het kritische oog van onze kids onderworpen. Papa was achteraf wat ongerust over de mogelijke effecten, maar zoon was geheel nuchter over het geziene. "Een meneer zonder armen en een klein meneertje. Maar die mevrouw met de baard was niet echt." Voila, en nu nog denken dat ge er kleuters kunt opleggen in een freakshow!

vrijdag 21 juli 2006

Yummy nieuw festivalletje!

Ben je ook een fan van El Negocito op de Brabantdam? Dan moet je zeker langs op hun A Ultima Hora festival, op de koer van de schoolgebouwen op de Bisdomkaai (schuin over "groot" St-Bavo op de Reep en vlakbij de Beestenmarkt) Hier is de muziek live, het eten erg lekker en de prijzen OK. En er zit er echte alcohol in de cocktails, die in een glas geserveerd worden. Een verademing na het ijswater in plastic op Polé Polé.

Allen daarheen! Zeg het voort!

Het lijkt erop dat de feesten "onze" kant op schuiven. Van de Bisdomkaai over Boomtown en Au Bain (in de Van Eyck), naar het Spaanskasteelplein, St Baafsdorp en Bataclan. My Baudelo days are over. Tiens.

Nen ezel vergoa an zijn puuten

Het houdt niet op dit jaar: als ik bij dit weer twee kilometer stap heb ik schroeiplekken en blaren op mijn voeten. En het is niet zo dat ik de laatste weken ook maar één keer fancy shoes aan had. Neen, na de Birkenstock sandalen en de Havaianas, ben ik nu ook in het bezit van een paar Crocs. (Dank u W!) en ik wissel deze paren geregeld af, in de hoop de Feesten rechtopstaand door te komen. OK, ik zou ook sneakers met steunzolen en kousen kunnen dragen, maar dat is me te warm. En geen zicht onder een rok of bermuda. Misschien moet ik eens naar de podoloog. Want zo kan het niet meer. Of zal ik MBTs aanschaffen? Hmmm.

Veertig

Dinsdagavond zat ik in zak en as. Eenzaam en onbegrepen. Het viel me dubbel en dik op dat we dit jaar zeer weinig bekenden tegenkomen en dat zo goed als niemand met me praat. En die hitte, ik kan er niet zo best tegen. De voorspellingen waren niet mis.

Woensdag wordt het wellicht de warmste dag van het jaar. De temperaturen zullen in het hele land tot vlot boven de 30 graden ...

Maar kom, het is gevierd. Op de Gentse Feesten, met W. Niks al te wild. Maar wel fun.

Bij het passeren aan een thermometerbord, merkte dochter op dat het veertig graden was omdat mama veertig werd. Yip, het was HEET. De regen 's nachts was meer dan welkom.

dinsdag 18 juli 2006

Feesten

Een beetje te heet naar mijn zin, en onze feeststemming lijdt eronder. Gisteren zijn we - met uitgeruste kids - pas om 20u vertrokken op onze dagelijkse tocht door de feesten. Naar Polé Polé, naar de Kammerstraat, naar het Baudelopark en dan naar Bataclan. Die om middernacht sloot. Een douche later lagen we allemaal in bed. Tot 10 uur vanochtend. Toch fijn dat ze groter worden en uitslapen!

Overdag is het echt te heet om op stap te gaan. We schuiven de dag dus wat op. Momenteel zijn de kids met papa naar "Cars" in Decascoop (allé, Kinepolis). Daar schijnt het overdag nog te doen te zijn. (Er is wel geen airconditioning en de verluchting maakt te veel lawaai om aan te zetten tijdens de film, wisten ze daar te melden.)

Morgen ben ik jarig. En zoals te verwachten was, heb ik niks gepland. OK, de kids gaan bij opa overnachten, maar voor de rest: I have no idea. Het is te warm om te denken. En op sociaal gebied, ben ik nog steeds een ramp. Mensen uitnodigen voor een drink? Telefoneren? SMSen? Euh ... Laat maar. Het lukt me niet ;-)

maandag 17 juli 2006

Jump!

Yep. We waren er, in het kielzog van W. die sprong. Zoveel volk. Zoveel blog- en andere bekenden. Mijn foto's-uit-de-verte komen er straks aan. Op Gentblogt staan er ook heel wat.
Het was plezant. En fijn dat we met ons vieren nu fietstochtjes kunnen maken. Zoonlief heeft chance met de feesten: hij kan - nu er weinig verkeer is - met ons mee op straat fietsen. Om te oefenen voor september. In afwachting van zijn verjaardagscadeau.

zondag 16 juli 2006

Boerderijkamp

That's why ...

Er liepen de laatste dagen een paar mails binnen van mensen die zich afvroegen of alles goed met me was. Wel euh, het ging meer dan goed. De kinds waren een week op boerderijkamp en Wim had vrij. We zijn veel samen op stap geweest, overal een beetje. Dus waren niet thuis bij de computer. Dus werd er niet geblogd of gemaild. Toch niet door mij.

Ondertussen zijn de kids weer thuis en hebben we gezamelijk de feesten - waar ze naar aftelden - ingezet. Effe naar de stoet geweest en dan wat rondgehangen in het Baudelopark waar ook de halve school te vinden was. Een kalm begin. Het kamp zat nog wat in de kleren ;-)

Ik kan niet beloven dat er de komende veel geblogd zal worden. Met de "Big 4-0" in het vooruitzicht neem ik de dagen zoals ze komen. We zien wel.

Fun will be had for sure ;-))) Deze middag springt mijn wederhelft alvast in de Coupure.

Verscheurd


In de kinderkliniek van het UZ hing deze poster op de deur. Zeer confronterend. Ok, ik slik tegenwoordig braaf mijn rilatine. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer weet hoe het hiervoor was. En dat ik niet geregeld vloek op al die jaren waarin ik beestig veel energie stak in het omgaan met de storm in mijn kop. Triest, vind ik het. Er is geen ander woord voor.

Onbehandeld en niet begeleid is ADHD een verscheurende aandoening, voor kinderen én volwassenen.

donderdag 6 juli 2006

Proficiat Jessie

Daarnet een telefoontje van mijn broertje Pieter om te zeggen dat zijn vriendin geslaagd is in haar tweede jaar filologie (de vroegere tweede kan). Hoera. Maanden vakantie voor Jessie. Zou ze naar een after proclamatiefuif gaan?

In gedachten sta ik in het verleden; in de Kortrijksepoortstraat vroeg in de morgen blootvoets, met een stuk in mijn voeten en mijn hoge framboosroze pumps in de hand. Life can be sweet als ge er door zijt in eerste zit ...

dinsdag 4 juli 2006

Nochnoy Dozor

Ofte Night Watch: een leuke film.

LOL: Yegor zit naar "Buffy vs. Dracula" te kijken. Hihi. En ook het TL lichtzwaard is erg grappig. :-):-):-)

Cooking

Drie gezinsleden meteen +25 BMI: we gaan er wat aan doen.

Beter eten impliceert ook vaker zelf koken. Dat had B blijkbaar ook begrepen, toen hij me gisteren zijn pas aangeschafte kookboek toonde.

Kookboeken: ik heb er genoeg. Maar of ik "goed" kan koken, da's iets anders. Ik heb het in ieder geval niet thuis geleerd. (Mijn moeder bakte steevast de plastic velletjes tussen de hamburgers mee in de pan!)

Kunde, concentratie en tijd: alle 3 nodig om een goeie maaltijd te serveren. De kunde komt uit boekskes. De concentratie, tja, da's niet mijn beste ding. En tijd, daar heb ik nooit genoeg van. Daarom kook ik niet graag: meestal heb ik honger als ik eraan begin en dan duurt het te lang. En het resultaat is zo weer verdwenen: Loudon's "Dinner finished in 10 minutes flat" is een gekend gegeven.

Tafelen zonder knoeien, schrokken of ruzie maken. Het gebeurt soms. Maar het blijft een opgave, met kids ;-)

Too hot

Verschuil me in huis met het rolluik naar beneden. Moe. Zo moe.

maandag 3 juli 2006

Fortunate


zaterdag 1 juli 2006

Het is stil online

Geen mails, weinig feeds: iedereen zat vast buiten vandaag.

Gisteren te laat gaan slapen en deze ochtend tijdens de spinning combo was ik slaperig (!). En thuis zag ik af. Omdat zoonlief buiten liep durfde ik niet in bed gaan liggen, dus bleef ik op de koer, in de hitte, ongemakkelijk rondhangen tot hij binnenkwam voor een pauze. Siesta was the only thing on my mind. Voor mij hoeft het echt niet zo warm.