donderdag 28 december 2006

This very moment on Nickelodeon

"Als het leven een reset knop had, dan kon ik gewoon herbeginnen."
Fairly Odd Parents - Fool's Day Out / Deja Vu

Mediteren te Gent

Zou er al iemand een consumer test van de meditatieplekken in Gent gemaakt hebben? Want ik ben op zoek naar een meditatiegelegenheid. Liefst in mijn buurt. En ik heb keuze te over, merkte ik.
  • De vrienden van de Westerse Boeddhistische Orde hebben een centrum in de Zebrastraat. En een zeer duidelijke site.
  • Jing Dao is ook in de buurt, in de Warandestraat. Daar mediteren ze een uurtje per week.
  • Zen Sangha is pas verhuisd naar Elyzeese Velden. Niet echt dichtbij, maar ze hebben wel een uitgebreid programma.
  • Op de Koepoortkaai zit Yu Wei Wun van de Community of Mindful Living
  • De Zen-Dojo "EI GEN" in de Blekerijstraat heeft ook een uitgebreid uurrooster.
  • In de Baudelostraat zit een Diamond Way Buddhism center
  • Dana Sangha - " in de traditie van Maezumi Roshi" is gevestigd in Holdaal
  • Bij Sahaja Yoga kan je blijkbaar ook terecht. Maar dat ziet er me toch veeleer een sekte uit. En neen, ik ben niet op zoek naar een guru.

woensdag 27 december 2006

No Bank Holiday

Thuisfeest zondag en uitfeest maandag verliepen goed. Incidentenloos. Op een of andere manier was ik er dit jaar van overtuigd dat tweede kerstdag een officiële feestdag is. Niet dus: alles open, iedereen aan het werk. Op de schaatspiste - met zoon - was het razend druk. En thuis werd er Monopoly, Lego Star Wars en Singstar gespeeld. Zowaar een kerstig gegeven. Niet dat ik me erg kerstig voel: 'k heb terug erge pijn in mijn schouder. En hubby sukkelt met zijn rug. En ik heb niks gepland voor de komende dagen, wat nooit een goed idee is met kids. Maar kom, er valt hopelijk nog iets uit de lucht. Sneeuw of zo?

zaterdag 23 december 2006

Sick

Yup, ik heb het zitten. En niet ik alleen. Zoon piept en ik snotter. Ben niet gaan spinnen vanochtend. En gisterenavond liep het ook mis: we zijn in vol ornaat vertrokken maar niet op Frank's afscheidsfeest geraakt. Om 22u lag ik tussen hubby en zoon in bed. Piep - snurk - piep - snurk, zo ging het rond mij. En ik wakker. Ben naar een andere matras verhuisd. En met een kop vol snot opgestaan.

woensdag 20 december 2006

Nearly Home for the Holidays

Laat het snel vakantie zijn, ik kan niet meer. Begin zelfs keelpijn te krijgen.

Zie je uit naar de kerstdagen?
- Neen, niet echt.
Zie je er erg tegenop dan?
- Neen, ik denk er op voorhand niet te veel aan. We moeten er allemaal doorheen hé? Mijn "let's get it over with" attitude werkt. Ik bemerk toch dat de mentale kater na familiefeesten in de laatste tien jaar flink afgenomen is.
Is het dit jaar - met wat er gebeurd is - niet moeilijker voor jou? Vind je het erger om na dit moeilijke jaar met je familie geconfronteerd te worden?
- Bah, ik zie dit jaar niet als een moeilijk jaar, gezien ik de helft van het jaar in ziekteverlof was. En de familie zal zich niet verder wagen dan een "en gaat het nu al beter met jou?".

Voila, laat de kerst maar komen.

dinsdag 19 december 2006

How cynical ...


You Are 72% Cynical
You're a full blown cynic... and probably even skeptical of these results.
You have your optimistic moments, but most likely you keep them to yourself.

Vooral dat laatste vind ik fijn ;-)

How Cynical Are You?

Dancing on ice

Nu we met het hele gezin lid zijn van Freetime, schaatsen we zo vaak als het kan. Want het kost ons niks. En hoe meer ik schaats, hoe minder ik verkramp, zegt men mij. (sympathiek hé!) Dochter vliegt voorbij. Zoon kent geen angst en overklast alle niet-geschoolde zesjarigen. En ik neuzel voortdurend Loudon's song over Tonya's Twirls.

maandag 18 december 2006

All for science (2)

Vanochtend nog een ADHD vragenlijst doorlopen met een onderzoekster van de UGent. En mijn "punten" van de vorige keer te horen gekregen.

Voila, mijn IQ tikte af op 133. Eén puntje minder dan op mijn 15de. Oud worden, hé.

En ja, ik erger me steeds meer WILD aan uitspraken als "uw intelligentie heeft u gered". (Voor alle duidelijkheid: de vriendelijke onderzoekster said no such thing!)

Gered van watte? Van de goot? Van een tijdige behandeling en de nodige zorgen?

Tja, ik ben gefrustreerd. Omdat mijn energie grotendeels uitgaat het bijeenhouden van mijn gedachten. En ik dus nooit meer dan middelmatigheid bereik. Maar voor de rest gaat alles goed. Dank u.

Tony S.

Ben met W. de Sopranos aan het herbekijken. Ondertussen hebben we 4 seizoenen op DVD en hebben we afgesproken om ze samen te bekijken. "College" herinner ik me goed. Sterke aflevering.
Wat ik ook leuk vond is dat ik in de pilot voor het eerst het "Hackensack" bord zag. Goh ja, ik kan eens naar de kaarten gaan kijken. Grappig hoe fictie je geografische kennis uitbreidt.

zaterdag 16 december 2006

Party on

Tussen de Sint en Kerst zit er een feestweekend: dochterlief is dan jarig. Vandaag deel 1: de grootoudergeneratie. Morgen deel 2: dan gaan we bowlen met een bende klasgenootjes. De meeste zijn ook negen.
Vooraf kon ik uitslapen. Heb zowaar meer dan 10 uur in bed gelegen! En mensen dàt maakt een verschil. Omdat we niet veel tijd over hadden, hebben we toen als gekken gekuist, kwestie van de benedenverdieping toonbaar te maken. En toen was er schuimwijn en een grote taart met koffie.
Nadien zijn we met ons vieren gaan schaatsen op het Braunplein. Waar de ambiance er flink in zat. Nu mag zoon naar bed. Die heeft genoeg ambiance gehad voor vandaag...

vrijdag 15 december 2006

Jaja

Het stond gisteren in alle kranten:

Volwassen ADHD'ers kicken op sensatie
Volwassenen die lijden aan de gedragsstoornis ADHD hebben een verhoogde zucht naar sensatie. Daardoor zijn zij vaker dan anderen betrokken bij incidenten en ongelukken. Dat stelt de Nederlandse psychiater Sandra Kooij, die volgende week aan een universiteit in Nijmegen promoveert op een onderzoek naar ADHD bij volwassenen.
(DM 14/12/2006)

Pfft, I knew

You are a Buff Girl!
You've got a boomin' body and a fearless spirit.
Most guys have trouble keeping up with your energy and fitness level.
Competitive and fun loving, you're up for almost anything.
Make sure you pick a guy who doesn't mind getting beaten by a girl!
What Kind of Girl Are You?

Met de gsm


Kan ik leuke fotokes maken ;-)

donderdag 14 december 2006

Aaaaah!

Nip/Tuck jumped the shark! Op VT4, gisteren, laat. Een aflevering om achterover te slaan. Ik geef toe dat ik met plezier Nip/Tuck meepik. Kinda like Christian Troy. Maar deze episode sloeg alles.

Flabbergasted
Bewildered
Baffled


Wie heeft dit in godsnaam verzonnen?

Wakker

7u wekker: tas voor de rugby, tas voor het ropeskippen, tas voor het werk, tas met sportkledij ... en all the usual
8u30 schoolpoort
9u werk
14u naar sociaal assistent - ik vind mijn gsm niet
15u30 gsm nog steeds spoorloos, moet zoon afhalen aan bioskoop maar weet niet welke
16u mét gsm in de auto voor Kinepolis - de Jojo neemt eindelijk op en zegt me dat de kids naar Studio Skoop zijn
16u30 zoon opgepikt aan Studio Skoop
17u met zoon naar tandarts, Merelbeke
17u45 via de R4 naar de Blaarmeersen (Tada, ik durfde de R4 aan. Meer nog: en voor het eerst in mijn leven had ik door welke richting ik uit moest.)
18u onderweg, zoon trekt rugbyspullen aan in auto
18u30 Blaarmeersen: zoon op het rugby veld - ik doe een halfslachtige poging tot stapmeditatie - tot mijn iPod batterij het begeeft
19u45 de geur van natte aarde in de auto op weg naar huis
20u boterhammen met het hele gezin
20u30 zoon naar bed
21u15 dochter naar bed (die had wegens bioskoop en ropeskipping nog geen huiswerk gemaakt)
...
Film met Kevin Costner op tv.
Ik sorteer ondertussen een stapel kranten / tijdschriften / papieren uit
Wakker
Wakker
Wakker
En straks om 7u weer de wekker en een dagplanning die even vol zit.
pfft...

dinsdag 12 december 2006

Schaatsen (1)

Nog zoiets wat ik als kind niet deftig kon: schaatsen. Balspelen, zwemmen, lopen, springen en (rol)schaatsen: in vergelijking met mijn leeftijdsgenoten bracht ik er weinig van terecht. Het lijkt wel een wonder dat ik leerde fietsen. Want thuis werd ik eerder afgeremd dan gestimuleerd op dat vlak. Gymnastiek en dans: dat zag mijn moeder zitten. Goed voor mijn elegantie. Maar al de rest was "pas op". En omdat ik het niet leerde was ik er ook slecht in. Ik verkrampte. Haatte alle sport en spel waar ik bij de gidsen moest aan meedoen. Want ik was noch rap, noch sterk, noch behendig.

Raar hé, dat het nu wel (een beetje) gaat, dat schaatsen. Ik heb geleerd om wat los te laten. Om minder bang te zijn. En kijk, ik val nu veel minder. Heb maar één blauwe plek, op mijn rechterknie.

Zoon, met wie ik na school ging schaatsen, genoot van zijn kunde. Met dat schaatskamp in de herfstvakantie, staat hij stevig op het ijs. Wat een coole gast, mijn zoon!

De grootste prof

Van Elslander? Derolez? Van Acker? Jean Pierre Vander Motten? Bah, toen ik 18 was vond ik hem cute. Allé, dat is zoals die jongskes nu zwijmelen over Bart Keunen. ;-)

Maar kom: het is Guislain geworden en dat is precies de prof waar ik voor stemde. En de prijsuitreiking in de Aula was best fun. Zeker toen de rector "It ain't me" aanhief. Hihi.

Voor de rest had ik Geert Houck al lang niet meer gezien. En hoorde ik van Tom "Lalalover" Kestens dat ie verhuisd is. Vandaar dat ik zijn vrouw en kids niet meer geregeld tegenkom!

Eigenlijk heb ik geen echt grote - of inspirerende - proffen meegemaakt. Jammer. Ge weet nooit wat dat had gegeven...

(foto Radio 2)

maandag 11 december 2006

That's a good one

You Should Be In Destiny's Child

You're sexy, smart, and hard working.
The perfect combo for superstardom!
What Girl Group Should You Be In?

zondag 10 december 2006

Ginger


Lekker. Indian Chai met veel vers geraspte gember.
Ben blij dat het eindelijk kouder wordt.

"Vannacht wordt het 20 graden"

Naast de Gentse ijspiste is een massa volk glühwein en andere ongein aan het binnenkappen. Ik gruwel ervan. Glühwein of chocomelk met Amaretto: da's erom vragen om kotsend in de goot te eindigen. Jenever daarentegen, daar kan ik nog inkomen. Na 2 slokken citroenjenever voel ik me al warm en ontspannen.

Bedenk me dat het een schone dood moet zijn. Stomdronken doodvriezen.

Gelijk ne saintbernard mee een een tonneke rond euwe nek.

zaterdag 9 december 2006

Skullcandy



Sweet!
Vandaag in het echt gezien bij City Beatz in de Lammerstraat.
Wel bijna 75 euro :<(

"We believe in touching people"

Osteopaten: in de IAO clinic vind je ze in alle soorten en maten. Ze zijn, als het hun eerste studie is, 22-23 jaar. De ouderen hebben vaak al een kine of LO diploma op zak. En ze moeten heel veel uren stage lopen in de clinic. 's Morgens vroeg en 's avonds. En in de vakantie.
Eerst zoekt de osteopaat(e) van dienst uit waar je blokkages zitten. Je moet een reeks houdingen aannemen en dan wordt er zowaar overal geduwd. Met de duimen. Hard. Als ze spanning detecteren (m.a.w. als je pijn hebt), wordt er met een potlood een bolletje getekend, of wat gekribbeld op je fiche. Als ze met twee zijn, dicteren ze aan elkaar onduidelijke zaken waar ik alleen van snap dat het om benamingen van wervels en zo gaat.
Wat ze doen, heet manipuleren. Ik noem het "losmaken". Iedereen heeft daar zo zijn eigen stijl bij. En de ene persoon ligt je al beter dan de anderen. Meestal zijn het meisjes, maar vandaag werd ik aan Marco toegewezen. Een Nederlander. Net als bij de diergeneeskunde zitten hier veel inwijkelingen. M. had zijn taalgebruik aangepast en zei systematisch "ne keer" bij de instructies die hij me gaf. Zijn studiegenote verstond echter maar de helft van wat hij haar dicteerde en liet hem dus zo goed als alles herhalen. Maar kom, in tegenstelling tot alle juffrouwen die me reeds behandelden, moest hij het niet hebben van subtiel doch pijnlijk duwen. Neen hoor: ik werd met de nodige kracht op een plek of 5 gekraakt. En weet je wat? Toen ik thuiskwam was ik deze keer niet doodmoe en slap als een vod. Wat ik normaal verwacht na een osteopatie behandeling. Fijn. En nu maar hopen dat ik de volgende keer weer M. tref!

vrijdag 8 december 2006

Knijp in dat gewicht! Rechte polsen!

Oh ja, ik wil het graag goed doen. Dus ik knijp. Gaat best hoor. Ik negeer gewoon dat ik al meer dan een week neiging tot "panne" voel. En ik houd mijn polsen recht, ook al zijn die niet sterk genoeg.

Pfft. Die polsen. Deze zomer heb ik geregeld met een tennisbal geoefend. Maar de laatste tijd niet meer. En die gyrotwister/powerball, heb ik nog niet gekocht omdat ik er blijf in geloven dat ik er wel eens een als "relatiegeschenk" zal weten te bemachtigen.

Ik bijt door. Het lukt hoor!

Vandaag 2 Dafalgans.
Morgen om 8 uur 's ochtends osteopaat.
Het zal me leren.
Streberke.

Rooie kangoo's

Gisteren 4 rooie kangoo's, vandaag één rooie, één blauwe en één khakigroene (zo leek ie toch in de regen). Tiens. Onze buurt wordt nog kleurrijker.

Namaste!

Zoon vist een mariaatje uit de sintsnoep en kijkt even het voor het in zijn mond verdwijnt...

Mama! De mama van Jesus doet yoga!!



14 kilo

Ik sleur ze mee door weer en wind. Ze zijn er te veel aan. Ze zitten in de weg. Soms word ik er heel erg ellendig van.

After the spinning

Een jarige! Een drankje en een hapje! Gezellig kletsen na de les, in den Escape.

Zie je wel dat ik een sociaal leven heb.

woensdag 6 december 2006

Ventileren

De DGT zit erop. Vreemd. Ik zal de groep missen. De "therapie talk" van mensen die de hulpverlening zo goed mogelijk proberen te benutten. Ik heb bijgeleerd. Ik weet nu hoe ik moet stilstaan en nadenken over wat er wringt. Ik weet dat ik moet "ventileren". Spreken over wat er hoog zit. Maar of ik het ook doe? Huh.

maandag 4 december 2006

Niet dat ik van butch hou

Join the expedition!

Kijk nu ne keer: Bernard gaat op ICT expeditie. Naar Nepal. Komt dat tegen!

Wel jammer van de flash site. Grrr.

Wie heb ik aan de lijn, hallo, hallooo?

Rond 18u. Telefoon.

Zoon neemt op en luistert aandachtig. Aarzelt. Vraagt: "wie ben jij?"
(ikke)
- is het voor mama???
(zoon geeft de telefoon door)
- 't is van de tandarts ...

"Dag mevrouw, 't is hier huppeldepup van de Standaard"
Of ik al weet of we verdergaan met De Morgen of niet?
Kinderen gillen aan de keukentafel. Hubby, geërgerd: "het loopt nog tot MAART".

Ben vriendelijk gebleven. Weet nog dat de beller de vorige keer meeviel. Geheel niet als een marketing droid klonk. Maar meestal ben ik bot met dat soort. En als het helemaal tegenzit, ga ik schelden. Ik hou niet van telemarketeers. Ze bellen ALTIJD op piekmomenten. Alsof ze weten wanneer ze u het ergst ambeteren.

Quiet

Een heel weekend strijk. Niet ziek hoor. Gewoon "op". Rustig aan dus. Na de spinning combo, platte rust. Geslapen. Gelezen. Beetje gemediteerd. De laatste 3 episodes van het eerste BSG seizoen bekeken. Moet toegeven dat Kara dichter bij me staat dan Zoe. Kijk uit naar season 2.

De Sint kwam zondag geheel onverwacht vervroegd langs! Met een Hot Wheels Fireball racetrack en een Talking Chouchou pop. Was me dat een verrassing! Heb ze zelden zo braaf weten spelen. Voorbeeldig.


vrijdag 1 december 2006

Shop till you drop (everything)

Ongelooflijk. W en ik hebben deze middag in één beweging al een behoorlijk deel van de kadootjes aangeschaft. Plus de fancy wekkerradio die we al lang wilden. Fnac ledendag, zie je. En ook 20% korting in de Body Shop. Het was dus het moment!

En dat terwijl het met mij geheel niet te best gaat. Na vier dagen "watte in mijn hoofd", ging ik vandaag voluit voor blutsen en builen.
  • Heb in de Overpoortstraat een fietsende studente aangereden. Ze stak de straat over en aarzelde en ik reed hard en kon niet remmen.
  • Ben in de winkels tegen tal van mensen aangebotst.
  • Heb mijn fiets laten omvallen toen ik hem losmaakte. En daarbij is de elastiek met haak in mijn gezicht geslagen. Dacht effe dat mijn kaakbeen eraan was.
  • Ben thuis weer van de trap gesukkeld.
Ik vrees dat ze morgen in de Escape weer raar zullen kijken in de kleedkamers. Vorige week stond mijn rechter bovenarm nog serieus blauw na een aanvaring met een kast, en morgen zal ik waarschijnlijk met een "vers geslagen" look opstaan. Tja. Such is life.