maandag 29 januari 2007

Die lompe tandenfee toch!

Vorige week keek ik bij het tandenpoetsen naar zoons gebit. Om op te merken dat er al een nieuw tandje klaarzat. En dat die voortand toch wel héél los stond. Zoon - van geen kleintje vervaard - haalde gelijk de losse tand uit zijn mond. En spoelde vrolijk het bloed weg. FIER! De eerst melktand kwijt! Ik vond nog een klein doosje en de tand ging erin. Op een watje. Het doosje ging onder zijn hoofdkussen. Want de tandenfee zou een cent komen brengen, wist hij.
Enige uren later, nadat de tandenfee de klus had geklaard, kwam zoon half slapend en humeurig naar beneden. "Mama, ik hoorde voetstampen op de trap". Toen we terug in zijn kamer kwamen en de cent in het doosje vonden, wist hij het plots met zekerheid. "De tandenfee heeft mij wakker gemaakt. Want ze maakte véél lawaai."

AVEDA: holistisch en ayurvedisch

"Aha, een verwendag!", zei dochterlief.

En wat voor één. De Aveda Lifestyle Salon in de Schuttershofstraat in Antwerpen is top!

Blijkbaar liepen de Evita arrangementen vlot. Want er was veel volk. Maar ondanks de drukte, werden we bijna 4 uur lang met de beste zorgen omringd.

Ja, ik ben er voor, voor de holistische aanpak. Absoluut. Ik geloof in osteopatie, omdat het helpt. En ik heb ooit in een ver verleden wat introlessen ayurveda genoten. Vata, pitta en kapha: tell me about them ;-)

Na het invullen van een vragenlijstje bleken W. en ik een onevenwicht op het pitta vlak te vertonen. Dat vervolgens vakkundig werd weggemasseerd. Mocht ik véél geld hebben, dan nam ik Deborah, de masseuse, direct in dienst.

Mocht er een geur aan deze site kunnen plakken, dan koos ik die van de Shampure shampoo.

Hello Klippan

Van Ebay. En nu nog een hoes. Of een paar hoezen. Want ecru is niet direct geschikt met kids.
Wie heeft er een Klippan hoes op overschot? Wie gaat er nog voor woensdag naar IKEA? Het schijnt dat ze er nu liggen hebben voor 3 euro.

dinsdag 23 januari 2007

Accent

What American accent do you have?
Your Result: The Northeast
 

Judging by how you talk you are probably from north Jersey, New York City, Connecticut or Rhode Island. Chances are, if you are from New York City (and not those other places) people would probably be able to tell if they actually heard you speak.

The Inland North
 
Philadelphia
 
The South
 
The Midland
 
Boston
 
North Central
 
The West
 
What American accent do you have?
Quiz Created on GoToQuiz

zaterdag 20 januari 2007

Bye Bye Backamo

Met pijn in het hart heb ik vandaag afscheid genomen van mijn favoriete meubelstuk: de grote Ikea Backamo sofa. Waarom? Omdat de kids er doorgesprongen zijn. En we ondanks de poging tot reparatie er de laatste tijd af en toe doorzakten. En vorige week belde mijn broertje om te vragen of we geen tweedehandssalon wilden, want zijn buurman was aan het herinrichten. We hebben toegezegd. En een sjiek alcantara salon binnengehaald dat duidelijk geen kinderen heeft gezien.

De kids zijn nu groot genoeg. Gedaan met hoezen wassen na ijscreem en pipi incidenten. Ik zal mijn Backamo sofa missen.

Mochten er liefhebbers zijn: we hebben nog 1 volledig set hoezen (in ecru met vaag grijsgroen bloemetje) en 1 set voor de 6 rugkussens in kaki demin. Regelmatig gewassen, maar in goede staat. :-)

woensdag 17 januari 2007

Bibberen?

foto bron onbekend

Dochter wou zondag naar de speeltuin op de Blaarmeersen. Pas toen we op de Watersportbaan kwamen viel mijn frank: al dat volk was er voor de bibberduik. Terwijl we parkeerden hoorden we het gejoel van de eerst groep. En daar zaten een aantal bekenden bij, zagen we later. Van het te water gaan van de tweede groep waren we wel getuige. Al bijeen was het een mooie zonnige middag met veel volk en veel plezier.

maandag 15 januari 2007

Vooruit


De "NIET FUNCTIONEREN IS GEEN SCHANDE" affiche heb ik onlangs van de deur gehaald. En kijk: de Vooruit heeft er al een nieuwe voorzien voor mij. Hihi.

Handig

foto: Pietel
Iedere keer ik er voorbij rijd, bedenk ik me dat ik eens een fototoestel moet meenemen. Bij deze: merci gentblogt. U maakt het leven makkelijker.

vrijdag 12 januari 2007

Wellness at home

Gisteren in "denaldi" tal van fleskes Biocura ingeslagen. En zo'n scrub/massage setje. Vandaag met mijn nieuwjaarsbon 50 euro aan Weleda spul aangeschaft.
W. en dochter zijn naar de Gorki theatertour première. Zoonlief en ik kozen voor het "wellness" moment. Een bad met lavendelgeur, dan een kwartiertje yoga en een rugmassage. Zoon zou dagelijks uren in bad zitten (mét 2 action mannen, hun dolfijn en de piraten eend). En yoga - meedoen met de DVD - vind ie leuk.
Nu hij slaapt, ga ik lekker aan de tweede DVD van seizoen 2 beginnen. Met een kanneke gemberthee bij. Voila.

Mission accomplished

Wishlist van hubby, voor de solden:

  • een paar schoenen (zwarte, Geox) CHECK
  • een broek (jeans) CHECK
  • een nieuwe "beleidsmedewerkerstrui" (ter vervanging van een versleten rode O'Neill full zip hoodie)
Kijk es, dit is een leuk jasje - 'k ga 't effe aandoen
En zo kwam het dat de beleidsmedewerker een wollen geruite blazer met van die leren lapkes op de ellebogend aanschafte.
Oh - dat past wel goed op de diergeneeskunde ('t is helemaal James Herriott)
CHECK!


Friday night (loud, on repeat)

...
Look me up and down
I don't make a sound
There's a lesson that I want you to learn
And that's if you're gonna play with fire, then you're gonna get burned.

Don't try to test me 'cause you'll get a reaction
Another drink and I'm ready for action
I don't know who you think you are
But makin' people scared won't get you very far
...
Ja, ik ben erg into Lilly Allen these days ....

donderdag 11 januari 2007

Muzikale taboes

Voor iemand die enkel in de auto naar de radio luistert (en meestal chauffeer ik 1 dag per week) , is de spinning combo hét moment om me uit te leven. Om ongehinderd Gwen Stefani en The Black Eyed Peas goed te vinden. Want die zie ik hoogstens efkes bij toeval op MTV/Jim/TMF wanneer ik zap. En neen, ze behoren niet tot het standaard aanbod thuis :-)

Spinnen is ook leerzaam, want ik ga geregeld googlen naar wat ik hoorde (vaak op basis van lyrics die blijven plakken). Vandaag kregen we weer 2 covers voorgeschoteld:
  • It Must Be Love van Madness, vermoedelijk door Jasper Steverlinck
  • Your Song van Elton John door iemand met dezelfde schlur als Dolly Parton
Your Song is absoluut corny. Maar wel een meezinger. Een waar ik plaatsvervangende schaamte bij ervaar. Help. Bijna zo erg als Phil Collins. Brrrrr. Of Borsato. Eeeek!!!! Deze week betrapte ik mezelf een paar keer op het aanheffen van "Vandaag is rooood".

Komt het nog wel goed met mij??? Wat denkt u?

Dames: trek iets flatterends aan


Waarschuwing
Bij dit weer inkopen in de auto laden op een parking houdt enige risico's in.
Zeker als u een wijde rok draagt.

The linkmaster

Als ik me goed voel, springen mijn gedachten van de hak op de tak. Miss associatie (that's me!) hyperlinkt zicht door het leven van alledag. Mijn grootste droom: in een bibliotheek werken. Nu ja, the innernet is close enough.
Ooit wou ik geschiedenis studeren, omdat ik dat zo verschrikkelijk leuk vond. En omdat ik enorm veel niet-relevante feiten kan opslaan (maar ook op slag kan vergeten waar ik heen aan het rijden ben als ik in de auto stap). Het werd Germaanse. Voor de taalkunde. Omdat ik anglofiel ben. En verzot ben op serendipity.

woensdag 10 januari 2007

De collega's



(foto's E. Peeren)
Neen, ik was er niet bij om te feesten met Kerst en Nieuw. Maar dat wil niet zeggen dat ik mijn collega's geen warm hart toedraag ;-)

Busy

Meer dan anderhalf uur onderweg in Gent. Rondgereden: van het werk naar ijsbaan Kristallijn (waar de kids niet meer waren), naar de Jojo, naar de Lidl om wat sandwiches en drankjes voor het sporten, naar de Meersstraat voor de Rope Skipping, naar de Blaarmeersen voor de rugby. Ik wou daar wat ter ontspanning lopen, maar zoonlief had kapotte veters in zijn spikes en toen heb ik hem maar de mijne geschonken. En zonder veters kan ik echt niet lopen. Toen ik naar mijn iPod wou luisteren, bleek dat ook de nieuwste koptelefoon in huis maar aan één oor meer werkt. Shit. Dan maar wat stapmeditatie geprobeerd. Wat redelijk ging. Ik kon focussen op mijn stappen. Want halverwege de rondrij opdracht had ik rilatine genomen, omdat ik dacht aan de "tip" van mijn dokter. En ik moet zeggen dat het een slimme tip was. Autorijden met 3 babbelende kids erbij wordt me snel te veel. Het mag flauw lijken om daar medicijnen voor te nemen, maar dat is het niet. Mijn hele avond ziet er anders uit als ik niet over de rooie ga. En gij nu...

Gekooksel

Warm eten, dat zie ik weinig tijdens de werkweek. En nu ik weer meer uren presteer, ambeteert het me terug mateloos. In de States vind je overal Diet food delivered right to your door. Waarom niet hier?
Ik streef naar 5 maaltijden per dag, met ontbijt en avondmaal (brood in ons geval) thuis. De kids eten op school en in de Jojo, waar ze zeker voorzien worden van afdoende water en fruit, en waar het (grootkeuken)menu uitgebalanceerd zou moeten zijn. W. eet op het werk.
En ik? Ik hou niet van "boterhammen met wat bij". Dus doe ik 's morgens rap rap cornflakes (snelle suikers, gij kieken!). Yoghurt en fruit neem ik mee voor 2 tussendoortjes. s' Middags een sandwich (bweeeurk) met 1/2 l soep, boven mijn klavier. En 's avonds wéér brood. Duf. Duf. Duf.
En hoe komt dat? Omdat ik lui ben zeker? Of de tijd niet neem? Of de energie niet heb om erachter te lopen. Of liever werk dan eet. Pfft. Het zou zo simpel kunnen ...

Comorbiditeit

Onrust. Al van gisteren eigenlijk. Wiebelig. Springerig. Wakker.

Niet gezond genoeg om stevig te sporten, dus thuis, voor de lichtbak. Stephen Fry op Canvas. Wow: iemand die ronduit vertelt over zijn psychische aandoening. En duidelijk maakt dat er nog veel mee rondlopen. Chapeau. Wat me erg opviel is dat hij héél laat - op zijn 38 ste - en pas na een zware crisis te weten kwam wat er precies met hem aan de hand was, terwijl hij al van jongsaf aan met hulpverleners allerhande geconfronteerd werd. En al die tijd wist hij best dat er "iets" niet klopte. Shit zeg.

Super happy hypomane momenten waren (en zijn) mijn deel, waardoor ooit werd geopperd dat ik als "bipolair II" geklasseerd mocht worden. Maar volgens mij en het DSM-klassificatiesysteem, de bijbel van de medisch-biologische psychiatrie, loopt het niet zo'n vaart. ADHD is een gedragsstoornis en wordt gestuurd vanuit de "aanleg". Je wordt er mee geboren. En je leeft ermee. Als ik de getuigenissen uit de documentaire zie, realiseer ik me dat ik van geluk mag spreken. Het valt allemaal nog mee. En de comorbiditeit, die pak ik erbij zeker?

dinsdag 9 januari 2007

Keelpijn

Bah. Niet echt ziek, maar ook niet fit genoeg om te spinnen. Ik kruip maar es vroeg in bed.

maandag 8 januari 2007

Loot

De Sint, een jarige, Kerst en Nieuw in verschillende familiesessies: vier weken lang houdt voor de kinderen het cadeautjes krijgen nauwelijks op. Mama en papa krijgen natuurlijk ook wat - nadat ze zelf een pak cadeautjes hebben gekocht ;-)
Oh ik geef ECHT graag, maar ik vind kiezen voor anderen vreselijk moeilijk. Ik moet er echt lang op voorhand aan beginnen, met lijstjes en zo. En voor sommige mensen - juist die waar ik het dichtst bijsta - lukt het me nooit om tijdig een cadeau te voorzien.
Maar kom, de geschenken zijn gedeeld en tadaaa: solden. Nu is het mijn beurt! De kids hebben niks nodig Dochter heeft tegenwoordig een garderobe om u tegen te zeggen en het speelgoed in huis stapelt zich op. Ja, ik maak het hele jaar door een lijstjes. En met de solden probeer ik dan een evenwicht te vinden tussen wat-nodig-moet (de nieuwe lattebodems bijvoorbeeld) en de foliekes.
De buit tot nog toe bevalt me:
  • uit Ikea een stapel solden en spullen uit de overschotbakken: veel serviesgoed plus glazen, 2 wc borstels, een etensbak voor Zazou, een tapijtje voor in de badkamer, 3 kussens, een lampekap, een leeslampje en nog één en ander...
  • een paar schoenen (lage bruine Mary Janes)
  • en nette zwarte broek van Joke Houbrechts
  • een horloge van Everlast
  • een - toegegeven - debiel gsm hangertje met roze strass waar ik niet aan kon weerstaan
Het valt best mee hoor, ik ben nog geen pakken geld kwijt. En ik heb nu toch geen tijd om te shoppen. Als ik al vrij neem, is het for family matters.

woensdag 3 januari 2007

Influenza

Yip, man down. Zoon mottig.
Leve de vrouwen!

dinsdag 2 januari 2007

I am a Singstar


Voila, eindelijk de lyrics opgezocht ... en nu oefenen.
Met Papa Don't Preach haal ik al een mooie score.

IKEJAAAA!!!

Ik werk terug voltijds, en gebruik voorlopig mijn verlofdagen om aan een 80% te komen. Deze week liggen rugby, rope skipping, muziek- en bijlessen stil. Er is dus tijd voor een uitstap.

Oh heaven. Als alles goed gaat (met de zieken en zo) rijd ik vrijdag naar IKEA! Joepie!!!!


Maybe this year will be better than the last

OK, ik ben een Counting Crows fan. En "Maybe this year will be better than the last" (uit A Long December) is een frase die me aanspreekt. Maar dat ik als nieuwjaarswens al meerdere keren te horen kreeg "dat 2007 hopelijk beter wordt dan 2006", vind ik bevreemdend.

Batlock snapte blijkbaar dat het niet zo was. Begreep goed dat ik in 2006 zeer lang aanslepende dingen aangepakt heb en bezig geweest ben met het vinden van oplossingen. Kijk zie, ik ben er blij om. En zal nog blijer zijn met BSG season 2 morgen.

Wat minder is dat W. echte griep heeft. En ook zoonlief ligt in bed te slapen. Moe? Koorts? We zijn alvast niet gaan schaatsen of zwemmen vanmiddag.

Slim of snel?

Dr Phil's Voel je goed in je lijf heb ik al een paar keer doorgenomen. Goed boek. En nu ben ik Sonia Kimpen's Een leven lang slank zonder dieet aan het lezen. Beiden zijn gedragsgericht: je leert met je eetgedrag omgaan, in plaats van te diëten. Want diëten, dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit langer dan 24 uur volgehouden. Impulscontrole, zie je. Niet echt mijn ding. ;-))) ADHD autoriteit Sandra Kooij legt het treffend uit: "De vreetbuien dienen vaak om onlustgevoelens en onrust te bestrijden of om de concentratie tijdelijk te verbeteren." Jaja, ik ken dat.

Mindfull met eten omgaan, dat lijkt me ook iets om te bekijken.

MAAR ... ANDERZIJDS... Zou ik doodgraag naar Physiomins willen. Waar ze je vertroetelen en laten crashen. Kilo's met een keer. Proteïnestuff. Het werkt. Snel. Bij vriendin C. is er al maanden 16 kilo af en ze gaat weer in de aanvalsfase.
En ik? Ik twijfel...

Nieuw! Jaar!

Vier keer gaan schaatsen, één keer gezwommen, met de kids of course. Alleen bij het klimmen in Bleau heb ik niet meegedaan. Mijn week vakantie zit erop. Morgen (euh vandaag al, zie ik) begint het werk met een receptie in de Aula.
Goeie voornemens? Euhm.
Mijn nieuwe (mindfulness en DGT-)vaardigheden goed benutten. Het leven voor de mensen rondom mij - en voor mezelf - draaglijker maken. En 15 kilo afvallen. Echt. Het moet. There's no way back. Aan al wie mij steunen wil ... ik heb jullie nodig!

maandag 1 januari 2007

Have a great one

kus kus kus!