dinsdag 27 maart 2007

You selfish high-heeled pretentious brainless stupid cunt !

In het buitengaan van den escape checkte ik mijn mail en ving ik een conversatie op aan de balie. Niet dat ik alles kon horen, maar ik begreep in grove lijnen dat iemand aan een tankstation belaagd was en klappen had gekregen. Geen aangenaam verhaal dus. Een deelneemster aan het gesprek had er gelijk haar gedacht over: het was weer wat met die "makakken".

Huh? Ik stond verbouwereerd. Met die meid (blond, dun en very stylish) sta ik wekelijks onder de douche te kletsen. Niet dat ik ze ooit van enige intelligentie verdacht, maar zulk een plat racisme, je moet maar durven. Het slachtoffer zei onmiddellijk dat ze wel mocht oppassen met zulke uitspraken en publique. Wat me enigszins dubbelzinning overkwam.

Ik heb me niet gemoeid. Tenslotte stond ik in de verte te luisteren. Maar het hield me wel bezig op weg naar huis.

Hoe dom kan je zijn?

Mijn dochter is Berber.
Mijn vriendin Guinese.
Mijn buren Turks.

Racisme is ALTIJD achterlijk.

maandag 26 maart 2007

On Beauty

Het heeft me weken gekost, maar ik heb doorgezet. Want ik vond het een goed boek. Ben blij dat ik het uitlas, ondanks de concentratieperikelen en de overweldigende vermoeidheid.

Neen, ik wist niet waar dit boek over ging. De laatste jaren schuw ik recensies en boekbijlages, omdat ik er toch nauwelijks in slaag om fictie te lezen en die dingen me dan frustreren. Het was een cadeau, van zeer belezen een vriend die schitterende keuzes maakt. 'k Had enkel de flaptekst gelezen.

Waarom dit boek me zo lag? Euh. Wacht es. Eén: het is een academic novel. Ik heb een zwak voor de departementen van de L&W. Voor hun muffe bibliotheken en weirde docenten. Voor al wat Engels is. Twee: associaties, as usual. Ik googlede daarstraks "Forster" en "Austen"en kwam tot mijn verbazing bij Zadie Smith terecht. En kijk: hier zetten ze gewoon mijn favorieten Britten op een rijtje. "Jane Austen, E. M. Forster, and Virginia Woolf, and our contemporaries David Lodge and Zadie Smith". Het is dus geen toeval.

Voila, en nu op naar "Elementaire deeltjes". Da's de enige die we bij De Morgen bijnamen. (Ge kunt tegenwoordig geen gazet meer kopen of er zit wat bij. Ronduit ergerlijk, vind ik dat) En neen, ik weet begot niet waar het over gaat. Dat zal ik al lezend uitvinden. Ha!

Babyboom

Wat is dat toch de laatste tijd in Gent? Ok, ik las het al bij Lien en bij dimboo en in de krant. Maar het valt me meer en meer op. Ongeveer alle late twintigers en jonge dertigers die ik tegenkom zijn zwanger.

zondag 25 maart 2007

Incapacitated

Snotteren, hoesten, zweten en oorpijn. Te mottig om iets te doen. Slapen, rusten, lezen in bed. De kids zijn ook nog slapjes, ze hangen en lummelen wat. Tja, ik vrees dat dit de manier is om te genezen. Maar het steekt me tegen. Ik was zo veel van plan. En dat lukt allemaal niet.

vrijdag 23 maart 2007

Plus hoest

Ook dat nog: de hoest erbij. Zo een hoest waar je lijkt in te blijven.

Woensdag tijdens de rugby nog rond de vijver van de Blaarmeersen gejogd. De eerste looptraining, de nieuwe start. OK, 2,7 km is niet veel maar het ging moeiteloos, ondanks de verstopte neus. Ik was zowaar content van mezelf en besloot gelijk om de 10 km van Gent mee te lopen (als we tenminste geen feestje geven op Hemelvaart, want er zit er een in de pipeline). Van spinning is er niks in huis gekomen deze week. Gewoon goed doordoen, zoals vorige week, is blijkbaar niet geheel slim. Het lukt wel, maar ik genees niet. En dat moet eerst gebeuren. Snel.

Neen, ik ben niet naar het galabal in de Culture Club vannacht. Te snotterig en zo.

woensdag 21 maart 2007

The ultimate sappy chick song

Héhé, associaties.
Dolly's Islands in the Stream
Bonnie Tyler's Total Eclipse of the Heart
Bandits!
Met Cate Blanchett, een van mijn favoriete actrices.
En Bruce. En Billy Bob. Hmmm. Billy Bob.
Moet em es opnieuw bekijken, die film ;-)))


Customize Tableless Portlets

Dat is wat ik nu aan het doen ben. Maar euh ... er liep net iets mis met het heropstarten van de server. Dus wacht ik. Sta ik eens recht. Zet ik de waterkoker aan voor een kop thee.

Aha. We zijn weer "up".

dinsdag 20 maart 2007

Wachtkamer


Daar zaten we dan, met ons drietjes, op maandagavond. En de lijst zat vol: je kon na ons geen plaatsje meer krijgen bij de dokter - of je kon blijven wachten tot 's avonds heel laat...

Dochter is ziek bij groottante. Met keel- en oorontsteking. Zoon snottert. Ik hoest en snuit en sleur me door de dag. Zolang je niks moet uitsteken is een zware verkoudheid draaglijk. Maar ik heb wel wat te doen zo ...

maandag 19 maart 2007

Dolly

Man, man, man. Het was van in 1978 geleden dat Dolly nog in deze contreien was. En ik moet zeggen: ze kan er wat van. Een echt showbeest.

Islands In The Stream is mijn all time favorite!

Heerlickheijd

Van Gent naar Zwolle voor Dolly Parton: moet kunnen. Maar dan wel in Dolly "leave no rhinestone unturned " stijl: dus mét overnachting in de Heerlickheijd van Ermelo, waar ik na een superbe ochtendlijke sauna- en zwembeurt en een kopieus ontbijt, nog effe fris-roze als een biggetje van een tijdschrift geniet.

vrijdag 16 maart 2007

Start to ...

De laatste dagen kijk ik onderweg van en naar het werk mijn ogen uit. Hordes lopers langs de Visserij. (Mensen, waarom lopen jullie in de stad met die smog?) Peletons fietsers op blinkende bikes, in vol ornaat.

En gisteren aan de Lidl een ware stormloop op de wielerspullen. Ik snapte al niet wat al die mannen (een paar in een pak, wat geheel vreemd aandeed) om 5 voor 9 voor de winkeldeur stonden te drummen, tot ze zich op de bakken vol fietscomputers, outfits, helmen, zadels en tassen stortten.

Oh ja, ik heb immens veel zin in buiten fietsen en buiten lopen en (buiten) zwemmen. In echt trainen. Voor een stadsloop of een koerske of zo. Of de Mont Ventoux. Maar wanneer ga ik dat doen?

That's the question!

Until my head explodes

Neen, het gaat niet goed met mij. Omdat de stress accumuleert en er momenteel zo goed als geen uitlaatkleppen zijn. Ik lijd aan en onder aandachtstekort.
Maar! Het gaat beter dan vroeger: ik ben gestopt met mezelf de schuld te geven. De adembenemende drukte in mijn hoofd is er gewoon, ik maak ze niet. En ik probeer veel minder om "grip" te krijgen op al die zaken die toch maar voorbijwaaien. Alleen slaag ik er niet in om hulp te vragen wanneer die nodig is. Jaja, ik hou mijn hoofd boven water. Dat doe ik al altijd. Maar spartelend, dat wel.

Snotkop

Al heel de week een snotkop. Gelijk de meeste kinderen, merk ik. Van wie zou ik die hebben? Van kusgrage zoon die al weken snottert, snuift, kucht, hoest en piept? Soms verga ik van medelijden als ik hem bezig zie en hoor. Het is zo'n beer van een kerel die nooit ziek genoeg is om thuis te blijven. Hij speelt buiten, zwemt, klimt, gaat rollerskaten en op rugbytraining alsof er niks aan de hand is.

woensdag 14 maart 2007

Dramatiek

Zoon is van het expressieve soort. Dansen, zingen, rappen en van die coole moves maken. Ik kan er soms verwonderd naar zitten kijken. Van wie heeft hij dat?

Gisteren - in een ZEER boze bui - riep hij : "en gij, gij breekt mijn hart, gij fuck-you-bitch".

OK, het is niet wat je wilt horen van een 6-jarige. Maar de manier waarop! De dramatiek! Die gast moet toneelspelen, denk ik dan.

zondag 11 maart 2007

Fill in the blanks?

But that's all I recall
And when I woke up in the hall
I was alone and softly groaning
And I'd lost my keys and lost my phone

And I wondered what I did or said
That I might soon regret
It was the night I can't remember
With the girl I can't forget


Ga ik uitvinden waar mijn jas is? En hoe ik de hak van mijn dure Sergio Rossi's brak? Nu ik weer eten kan binnenhouden zie ik de absurditeit van de situatie in. Ik vrees alleen dat ik het nu wel verkorven zal hebben bij de sympathieke mede-sporters. Mensenlief, het is niet alsof ik regelmatig zo iets uitsteek hé!

Sunday!

Met zoon & dochter en vriendjes met hun ouders naar de opendeur van de diergeneeskunde. Want onze papa werkt daar! En ze kennen het daar! Cool!
De rondleiding begint zoals altijd bij de fertiliteitskliniek voor grote huisdieren. Ik weet wat er komt en zie de sommige bezoekers effe slikken bij de demonstratie van tools voor sperma-extractie en het de-keizersnee-bij-de-koe filmpje. Onze de basisschoolgangers vinden het allemaal even boeiend. Bloed en zo. En echte kalfjes en koeien en paarden. En super veel skeletten in het museum. Tegen dat we de hele faculteit rond zijn - en dat aan kindertempo, is het goed 3 uur later. Tijd om naar de Steiner-natuurmarkt te verkassen. Ook daar liepen we buurtbewoners en klasgenootjes op het lijf en wat het heerlijkst was, is dat de mama's toch effe met een koffietje buiten van de zon konden genieten.
Voila, het gebraad zit in de oven. Het gebroed komt straks naar binnen. Eten. Bad. Bed. En het weekend was plezant met dat lentezonnetje.

zaterdag 10 maart 2007

Eject

Een feestje! Oh wat had ik zin om uit te gaan. Om Djenab te zien en te kletsen. Om te dansen. Ik had er echt goesting in. Maar ik was overmoedig. Verkoos te negeren dat de combinatie medicijnen + alcohol erg onvoorspelbaar is. Sloeg vrolijk een paar glaasjes bubbly achteruit. En weet voor de rest niks meer. Blackout. Stom stom stom.

Hubby vroeg of ik al iemand belde om uit te vinden wat er gebeurd is. Maar daar wacht ik effe mee. Vandaag was ik van corvee met de kids. Ik hou me overeind, maar tot nog toe heb ik nog geen glas water binnengehouden.

Dorst. Drinken. Eject.

vrijdag 9 maart 2007

Rewind tot the early nineties


Toen ik nog voor deze firma werkte, waren mijn teamgenoten zeer vaak met public sector projecten bezig. Voor de rijkswacht, voor het onder tussen opgeheven ONL en ook voor justitie. 98% van de collega's van toen zijn ondertussen, net als ik, elders aan de slag. Ik kan me niet voorstellen, hoe het er nu is. Maar leuk zal het wel niet zijn, vrees ik.

Mismanaged anger and rage is the major cause of conflict in our personal and professional relationships.


At work, not zen

Ola pola, ik kom op het werk en ook hier zit het er bovenhands op. Heb al tegen 3 mensen geschreeuwd en het is nog geeneens middag! Way to go girl! Ik ben in topvorm. :-)-8

Ga me nog maar eens op mijn text sizing probleemkes in css smijten zie. Hihi, een zeer toepasselijke quote hier: if I was really zen I wouldn't write a stylesheet.

Anthony junior

Kind schop boekentas in de auto. "Eeej, bitch"
Moeder: "hela, zeg jij bitch tegen mij?"
Kind: "Maar nee, het was tegen mijn fucking boekentas!"

Zucht.

woensdag 7 maart 2007

Go slayer go ! (Vampires beware)

Buffy's vampierenmes brengt verzamelaarster voor rechter
Caroline B. (39) uit Vlamertinge wou haar collectie rond Buffy the Vampire Slayer absoluut aanvullen met het 20 centimeter lange mes waarmee Buffy de vampieren te lijf gaat. Voor het mes met bijpassend voetstukje betaalde ze ongeveer 200 euro, maar ze heeft haar bestelling nooit gezien.
De douane nam het mes in beslag, en nu wordt de vrouw ook nog vervolgd voor de correctionele rechtbank van Ieper voor het invoeren van een verboden wapen.
meer ...

Vampiermes van Buffy is verboden wapen! De boete is niet mals.

dinsdag 6 maart 2007

Fat girls need love too

Dinsdagavond, Escape: 25' body coach, 60' spinning, douche-sauna-douche. En in het passeren eens op de weegschaal. Lap. Terug bij square one. Niet verwonderlijk, want de voorbije 14 dagen heb ik stress en energietekort met vreetbuien en snelle suikers bekampt.

Emo-eten: wat doe ik eraan? Feit is, dat ik er op mijn eentje niks van bak. Tja.

Lazy, stupid or crazy ?


Om mijn voorgaande entry wat kracht bij te zetten: de voorbije weken verschenen er een paar interessante artikels in Vacature. Op de redactieblog kan je reacties lezen...

Anniversary

Neen, niet de Herald of Free Enterprise.

Eén jaar geleden nam ik een "spring break" in Sint Kamiel. En ik ben verdomde blij dat ik dat deed. Want nu wéét ik eindelijk dat het niet mijn schuld is, als ik weer al mijn energie opdoe aan "gewoon voortleven". Mensenlief, ik doe het meer dan gemiddeld goed. En deze blog gebruik ik veel te vaak om te klagen & zagen. Voila.

Slow

Very low on energy. Of beter: ik geraak geheel niet in gang de laatste dagen. Soms de hele dag niet. Soms pas na 18u. Soms al eens na de middag. Koffie helpt niet. Rilatine ook niet. Buiten lopen wel. Frisse lucht.

Maar ja, ge kunt mij moeilijk heel de dag op straat parkeren, hé. ;-)

Er zal wel een chemische reden voor zijn. Ik probeer om me er niet al te druk in te maken, maar dat valt niet mee. Het moet vooruit gaan, mijn leven, en dat doet het geheel niet. Ik val gewoon ter plekke omver. Ben moe, suf, sloom. En daardoor onuitstaanbaar.

Mocht ik slimmer zijn, ik zou er eerder over communiceren. Maar "het gaat niet" zeggen, gaat bij mij met een heleboel gruffiness gepaard. Ik wil niet slap zijn. It is so not me.

Ik ben een Starbuck, een Dernhelm, een Zoe, een Buffy. I kick ass. :-)

Maar nu even niet ;-)

zaterdag 3 maart 2007

Piss me off (a how to)

Agenda's, filofaxen, een pda, yahoo calendar, google calendar en stapels notaboekjes: al heel mijn leven voer ik een ongelijke strijd tegen de chaos in mijn hoofd. Lijstjes. Structuur. Houvast. Weten wat er me te doen staat. Waar en wanneer.

Je raadt het al: ik ben niet erg flexibel. Wanneer de planning niet in mijn handen ligt, doe ik niet moeilijk. Maar als het om afspraken gaat die ik maak, heb ik graag dat die gerespecteerd worden. Of dat ik tenminste verwittigd word wanneer iets anders dan voorzien eraan komt. Onnodige veranderingen in mijn dagstructuur leiden tot verwarring en (veel) stress.

Daarnet was het weer zo ver: geen spinning combo, maar een gewone les. Terwijl ik donderdag de gelegenheid tot combo achteloos aan mijn neus voorbij liet gaan. Kijk, daar wordt ik nu ambetant van. Verdomme.