maandag 30 april 2007

My dreams seep through

Na jaren van onrust, kreeg ik vorig jaar een piepkleine dosis medicijnen voorgeschreven, en lo and behold, no more nightly panics. Nadeel is, dat ik een hele tijd niks meer van mijn dromen onthield. Maar die komen er weer door.

Heb een paar nachten geleden gedroomd dat ik de stadsloop liep.
Zou ik het erop wagen, puur op conditie, zonder al te veel looptraining???

The hunger in your heart and soul

Voorjaar. Mijn collega spinners worden zienderogen dunner. En ik? Pfft. Geen regelmaat. Warm weer. Alcohol en hapjes galore.
Sinds 1 januari heb ik van alles gepland en ben ik steeds weer gestrand. Vreten en reboundverschijnselen: tell me about it.
The hunger in your heart and soul
cannot be filled with food
Dus ga ik er nog maar eens voor. Doel: beperking van de inname van vetten en (vooral) suikers. Hoe? Met hulp, zo mogelijk. Want het schema heb ik. Maar het volgen, da's wat anders.

Mensen, help mij aub. Ik heb uw steun nodig.

vrijdag 27 april 2007

Virginia is for lovers

They sell posters of girls washing cars
And unicorns and stars
And Guns N' Roses album covers
They've got most of the Barney DVDs
Coffe mugs and tees
That say Virginia is For Lovers
But it's not
De nieuwe Fountains of Wayne zat net in mijn hoofd toen het daar misliep. Geen prototypische Sunnydale dertien in een dozijn highschool deze keer, maar een campus. Het School Shootings Tour T-shirt bij mijn favoriete leverancier is "unavailable". Voor een update?

Keek enige dagen later door het raam en zag een evacuatieoefening, op onze de campus. En plots was de grap eraf. Had zelfs een enge droom.

dinsdag 24 april 2007

Red bull & rilatine

Red Bull promo girls on campus! Met blikjes, die ze, zoals hun opgedragen was, openmaakten voor het overhandigen. Het toeval wou dat ik net een fles water leeg had en daardoor belandden 3 blikjes (van collega's) in de fles.
Yuck. Red Bull in een pet fles heeft heel wat weg van een urinestaal, met schuimkraag.
Experiment: ik besluit om na de lunch in plaats van straffe koffie Red Bull te drinken en om ermee te stoppen op het moment dat ik "iets" voel. Tenslotte heb ik ook 10 mg rilatine op.
Tussen 14u en 17u heb ik met kleine slokjes 75 ml Red Bull gedronken. Zonder ook maar één moment van agitatie. Ik was rustig en immens helder. En dat deed deugd. Tiens tiens.

zondag 22 april 2007

Blaarmeersen in badpak

A first. En niet alleen voor dit jaar. Vandaag - aan de redderspost - echt op een badlaken in de zon gelegen. Goed ingesmeerd. En blijven liggen. Rustig zo. Het water was trouwens steenkoud.

Het resultaat van de 8 minuten lunges "voor de dames" is veeleer voelbaar dan zichtbaar. Ouch!

Maar kom, 't is een goed begin ;-)

maandag 16 april 2007

Prestaties, frustraties en prioriteiten

Een week met stevig trainen afwisselen met een week niks, dat was het zowat de laatste maand. Het lijkt alsof mijn fysieke weerstand me verlaten heeft. Zelfs nu speelt de oorontsteking me nog parten. Ga ik dan - zoals vorig jaar - geen enkele sportieve prestatie neerzetten? Blijf ik dromen over lopen en fietsen en zwemmen? Frustraties, frustraties, frustraties: zo kom ik nergens. Zal ik mijn prioriteiten aanpassen? Eerst weer gezond worden voor ik erin vlieg? Veel keuze heb ik niet ...

woensdag 11 april 2007

Hooi

McSurly glimlacht en zegt: "Misschien neem je wel te veel hooi op je vork."
Néén, néén, je hebt het mis. Ik neem niet te veel hooi op mijn vork. Absoluut niet. Er dendert alleen een pikdorser door mijn brein.

Weer één van die kip-zonder-kop dagen vandaag. Ik kan niks doen, kan niet rusten en al zeker niet stilzitten. Doodop word ik ervan.

dinsdag 10 april 2007

Penicilline

McSurly heeft me ziek verklaard. Antibiotica voorgeschreven. Blijkbaar loopt het niet zo'n vaart met mijn natural defences.

maandag 9 april 2007

Mhhhh

Neus verstopt. Keelpijn. Oorontsteking.
Why?

My body says no

Pollenkoorts, snotkop en weer oorpijn.
Morgen terug werken ...

donderdag 5 april 2007

Slow motion

Raar. De laatste dagen lijkt het alsof ik in slow motion leef. Ik trek 's morgens op gang als een ouwe dieselmotor. En bij alles wat ik doe lijkt het alsof de tijd vliegt. Kijk, het is alweer een stuk in de nacht. En wat heb ik nu precies gedaan in het laatste anderhalf uur??? Niet veel, da's duidelijk.

woensdag 4 april 2007

Betula

Het gaat beter met mijn verkoudheid, dank u. Maar nu heb ik er een loopneus bij. Als ik eens goed nadenk ... sinds 1997 heb ik in het voorjaar geregeld last van een lopende neus en tranende ogen. Zeker als ik in de buurt van bomen vertoef. Blijkbaar zijn berkenpollen de oorzaak. 'k Heb er nog nooit wat aan gedaan, maar nu steekt het me echt tegen. Spinnen met een loopneus is niet lollig. Dikke huiloogjes ook niet. Bweh.

Rolls on, does not bounce

Stel je voor: een gymbal. De bal rolt nog probleemloos, maar kaatsen lukt niet meer: daarvoor moet ie aan de pomp.

Mensen: ik wil bouncen! Genoeg mentale energie en focus hebben.

Twaalf dagen recup is niet veel, merk ik.

Freckleface

Life can be sweet. Een heerlijk zonnetje. Buiten zwemmen in een verwarmd bad. Zoon en dochter krijgen een mooi kleurtje. Mama en papa, beiden lichtrosse melkwitte Kelten, staan weer vol sproetjes.

Jaja, ik let op. Weet ondertussen dat het beautyfarm jargon voor sproeten "pigmentvlekken" is. Ga de deur niet uit zonder dagcreme mét factor. Heb altijd een Sun Blocker Stift Factor 30 in mijn tas. Blijf echter jaloers op bruine mensen. Die geen lange mouwen aanmoeten als de zon echt heel hard schijnt.

Sibling rivalry

Neem een meisjes van 9 en een jongen van 6.
Zet ze samen zonder ouders. Observeer.
Ze zouden voor elkaar door het vuur gaan.

Zet ze samen mét ouders. En zie wat er dan gebeurt...
Zeer diepe zucht van beide ouders.

Weekendsafari

Het vakantiepark Beekse Bergen, ligt naast het Wilhelmina kanaal aan een meer genre Blaarmeersen, maar groter. Je kan er blokhutten en zo huren. 't Is niet ver van huis. En leuk, want je kan tijdens je verblijf gratis in een aantal parken binnen.
Zaterdag deden we de safari, met de wagen, de boot, de bus en voor de helft te voet. 's Avonds gingen we zwemmen in het parkbad en nadien genoten de kids van de "bonte avond" van de kinderanimatie. Zondag trokken we naar een mega tropisch zwemparadijs met super lange glijbanen en meer van dat fraais. Daarna huurden we een pedalo om op het meer te varen. En later verkenden we het strandje en de speeltuin. Maandag - het was weer heel zonnig - was het super kalm in het safaripark. We reden nog een rustig rond en wandelden door het stuk van het park dat we nog niet zagen.

Buiten gezwommen in de zon! Jachtluipaarden van heel dichtbij gezien! En er kwam een giraf aan ons autodak likken!

12 days

Twaalf dagen thuis. Het gevecht om mijn vrije tijd kan starten. Ik wil rusten, sporten en lummelen. Maar er zijn lijstjes. Met klusjes. En plannetjes. Zoals: de dozen vol administratieve rommel uitsorteren. De koer, het kot en de tuin opkuisen. Eindelijk dat verstelwerk doen (met de hand want de naaimachine is stuk). In de stad uitgebreid naar winkels gaan kijken. Lezen: kranten, tijdschriften, blogs, mails, boeken. Trainen op langdurige inspanningen, voor de stadsloop. Langsgaan bij de shrink, de tandarts (want een vulling kwijt), dermatoloog, osteopaat, kapper...
Dag 1, donderdag, was ik gewoon knocked out. Heb het grootste deel van de dag geslapen. Vrijdag was ik traagjes. 's Avonds vertrokken we voor een driedaagse met het hele gezin. En dinsdag en vandaag was ik thuis. Nog altijd even sloom. De trieste waarheid is dat ik omval. Leg me neer en ik slaap. Mijn moodtracker hou ik al lang niet meer bij. Ik heb geen moodswings. Daar heb ik de energie niet voor. ;-)

Waar zit de pauze knop?

Oma's videorecorder is stuk en ze is niet van plan om hem te vervangen. Dus deelt ze films uit. Op video.

Dochter kijkt verrukt naar een of andere romcom. Tot ze effe wil onderbreken. "Mama, waar is de pauze knop?", vraagt ze. En ik antwoord, uit de verte: "Die met de 2 streepjes". "Die is er niet ... ik zal em gewoon stilzetten."

En ik realiseer me pas de volgende ochtend dat een video geen pauzeknop heeft.
Het is een tape, kieken, iets sequentieels.