dinsdag 29 januari 2008

Welcome To The Suck

Jarhead uitgekeken. Vond em goed. Heel bevreemdend. Desert Shield en Desert Storm vanuit het standpunt van een marinier scherpschutter die in al die tijd geen gericht schot lost. De absurditeit van tijd verdoen in de woestijn en een oorlog die zo kort is dat je al chance moet hebben om er wat van mee te maken. Heel anders dan Three Kings. Ga het boek van Anthony Swofford lezen, denk ik.

Jake Gyllenhaal is ook hier een "troubled young man", maar deze keer van het uiterst gespierde soort. Man, man, die zal wat afgetraind hebben voor deze rol. (Of was het een stand in?)

maandag 28 januari 2008

I wanna believe

Kreeft 22/6 - 23/7
Een onverwachts compliment over je werkzaamheden dat jij deze week krijgt, stimuleert je tot nog hogere prestaties. Je drijft jezelf echt tot het uiterste. Het geeft je een geweldig goed gevoel, maar pas op; je kunt dit niet eeuwig zo volhouden.

zondag 27 januari 2008

"The true art of memory is the art of attention"

Het virus dat deze week de heer des huizes velde heeft mij niet ongemoeid gelaten. Maar dat zit me niet dwars. Wat me wel dwars zit, is dat ik weer erg gestresseerd ben. Mijn eetschema ligt op apegapen. Mijn nagels sneuvelen. Logisch: deadlines zijn gezet. Het werk moet geleverd worden. Maar ondertussen lijd ik aan memory leaks. En dat haalt me onderuit.

Geen retentie. Wat ik lees of doe blijft niet gemakkelijk plakken. Ik werk dus in cirkeltjes: uiteindelijk raakt het opgeslagen, maar tegen dan heb ik het talloze keren opnieuw bekeken. Ben niet dementerend of zo. Het ligt ook niet aan "ouder worden", vrees ik. Het is gewoon al heel mijn leven zo. Niet werken haalt de stress weg, maar maakt het niet beter.

Ik functioneer uitstekend. Maar iets bijleren: ho! Ik wil het. Ik geloof dat ik het kan. Ik beloof het te doen. En ik doe het ook. Maar het vergt zo veel energie en die heb ik steeds minder te geef. Hoezeer ik het met de mij typerende overmoed negeer, mijn geheugenkaart is kapot. As said before: de dag dat men mensen van usb slots voorziet, sta ik op de eerste rij ...

Frigging inadequacy. De kloof tussen wat ik denk te kunnen en wat er uiteindelijk uitrolt is zo groot, dat ik er meestal liever niet bij ben.

vrijdag 25 januari 2008

Le nouveau iPod est arrivé

Na ettelijke weken getreuzel en talloze uitstapjes naar de FNAC (met onder andere de "muziekmuts" als zoethoudertje) ging de kogel door de kerk: de nieuwe iPod is in huis.Voila:
  • een zwarte 160 gig iPod classic voor papa
  • een witte 60 gig iPod with color display voor mama
  • een roze 4 gig iPod nano (Second Generation) voor dochter
  • een witte vintage (!) 10 GB touch wheel iPod voor zoon
Hier vindt u een prentje van al die modellen. De eerste drie docken of aan de MacBook of aan de wekker of aan de stereo. En onze vintage, die maakt gewoon gebruik van een laadkabel.
Ze doen niet kinderachtig ze, Freddy & Jason , weet W. me te melden

woensdag 23 januari 2008

Methylphenidatum please

Hele rare dag. Werd deze ochtend maar niet wakker en had het héél lastig. Mijn neurotransmittersysteem haperde. Aan en af ging het, van behoorlijk helder naar niet in staat om te lezen (da's altijd schrikken: naar een blad kijken en heel effe niks kunnen ontcijferen). Ook met registreren van wat er tegen mij gezegd werd, liep het mis, maar gelukkig was dochter als backup geheugen in de buurt.

Ben doodop, terwijl ik gisteren in topvorm was en voor vandaag een loopsessie plande... Pfft. Soms snap ik er niks van. Ik doe gewoon mijn best en toch slaat het genadeloos toe.

dinsdag 22 januari 2008

Het *IS* haar

De cd Neil Diamond - Hot August Night ligt al een paar dagen naast de MacBook. En ik vroeg me al de hele tijd af of de donkere vlek in de opening van Neil's jeansjasje al dan niet een T-shirt was. Want het ziet er harig uit. Daarnet heb ik de Liner Notes eens uitgevouwen, en ja hoor: hij draagt geen T-shirt. Het is een borstmat van jewelste. Eeeew!

The dysfunctional family car

Jaja, met de Simpsons affiches spreekt Renault de kids aan. Maar ook papa is eens naar de nieuwe Kangoo gaan kijken. Om het Simpsons cadeautje op te pikken: in ons geval 2 koffiemokken en niet The Simpsons Movie.

Onze gele "soepkamionet" a.k.a. "de rijdende vuilbak" is ondertussen 9 jaar oud en niet geheel gebruiksvriendelijk meer. Maar tegenwoordig doen we 80% van alle verplaatsingen met de fiets. Het is dus niet echt nodig om een nieuwe auto in de garage te staan hebben. Het zou wel leuk zijn natuurlijk. Maar der zijn nu eenmaal andere prioriteiten...

Motherhood

Gisteren hoorde ik een gast het woord milf gebruiken - over een actrice - en vreemd vreemd - het woord horen bracht me even van mijn stuk.

Tiens tiens. Blijkbaar heb ik toch taalkundige gevoeligheden. Over het moederschap dan nog. Een oud zeer.

Het eerste wat bij me opkwam was: milf is beledigend voor vrouwen die gebaard hebben. En daar ben ik niet bij. Technically speaking I am not a mother. Hoera dus: deze denigrerende term kan gewoon nooit op mij slaan.

Maar ik ben natuurlijk wel een moeder. Graag zelfs. En ik laat me in dezelfde context - de fysieke aantrekkelijkheidsgraad van filmsterren bepalend - ook wel es niet geheel politiek correct uit.

So what.
Inderdaad.
So what :-)))

maandag 21 januari 2008

Eels time!!

I luv Eels. Mark Everett schrijft machtige teksten. Wel van het soort waar ik beter van wegblijf als ik zelf niet helemaal vrolijk ben. Maar kom, vandaag kan het.

Op de iPod vanochtend onderweg: EELS with strings - Live at Town Hall

Sinds vrijdag in huis:
Sinds vandaag in huis
Voor het boek moet ik wel wachten tot W. het uit heeft. :(

Goals

Had ik al vermeld dat er op het gebied van "lopen" ofte "joggen" een doel is gesteld?

Voici op MyAsics: Het doel van je training is de 10 mijl in 1 uur hard te lopen en 40 minuten. Voor wie niet zo sterk is in conversies: dit komt dus overeen met 16,1 kilometers.

Voila, dat wordt het dus. Samen met buurvrouw D. ga ik mijn limieten verleggen en voor het eerst de 10 km overschrijden. Hard lopen is er voor ons wel ietwat over. Laten we zeggen dat joggen een gepastere term is. Aan 10 per uur lopen is voor ons ok. Nu toch nog ;-)

Wie weet krijgen we tegen 20 april meer ambitie. Maar ik denk het niet. We houden ons gewoon aan die datum, kwestie van een concreet doel te hebben.

zondag 20 januari 2008

Can't slow down


Heb genoeg geslapen, ben gaan zwemmen met de kids, heb een stukske gelopen en heb heel wat tijd in de keuken doorgebracht met eten koken en eten voorbereiden voor een paar dagen.

Debbie en Nancy staat op. En straks kijkt W. naar Katarakt, de meest deprimerende serie ooit. Hohoho, die vervormde kinderstemmen toch.

Ben behoorlijk moe en daardoor toch iets minder "gedreven" dan gisteren, maar het is duidelijk dat mijn mood is omgeslaan.

You see I (can't slow down)
Got to keep movin' baby (can't slow down)
No I (can't slow down)
Oh (can't slow down)
Got to keep movin' on, oh baby.

zaterdag 19 januari 2008

Volwassen word ik nooit!

En volwassen word ik noooooit, bleirt het op de achtergrond. Yep, Ketnet. 6tien heet het. En het gaat over een swami. Interesting stuff.

Ondertussen kook ik avondeten. En vraag ik me af wat ik ga doen. Want ik heb heel veel goesting om eens uit te gaan. Om te dansen. Yeah!

vrijdag 18 januari 2008

Online presence

Het was lang geleden, maar voila, ik denk dat ik ze nu toch allemaal eens overlopen heb vanavond. Google, Blogger, Picasa, Orkut, MyYahoo, Yahoo 360°, Flickr, Youtube, Simpy, del.icio.us, Wists, MySpace, Facebook, LinkedIn, Plaxo, Hyves, Netvibes, Vox, Protopage, Twitter & Tumblr: ik zit ongeveer overal bij. En ik heb een OpenID Identity. Dat allemaal voor mijn persoontje in real life. Het virtual me hobbyproject ligt alweer héél lang plat.

Na talloze profielbladzijden (vul ik iets in? wil ik iets kwijt?) kreeg ik steeds meer de neiging om ongein in te vullen. Maar kom, ik heb het niet gedaan. Zo ben ik niet.

Die profielen, die zijn soms wel erg gedetailleerd. En gelukkig afschermbaar (dat hoop ik toch) voor het grote publiek. Maar toch ... waarom zou ik mijn "sexual orientation" invullen en die dan alleen voor mijzelf zichtbaar zetten? Voor in 't geval dat ik vergeet van welk walletje ik eet? Ja, het zijn handige tools, ik zeg het u.

Nu nog mijn Holy Grail of Synchronization afwerken en ik ben geheel GEORGANISEERD! Yay!

donderdag 17 januari 2008

Hoe gaat het ermee?

Ben moe, en heb - eikes - wallen onder mijn ogen. Viel gisteren in slaap op de stoel bij de kapper. Hatelijke kapsel tot gevolg. Doet me denken aan mijn communiefoto's.

Maar kom, de vraag alleen al doet deugd - toch als ik het gevoel krijg dat ze gemeend is. En dat gevoel had ik. Zucht. Somebody cares ....

Vanavond eerst shrink en dan spinning, which was kinda fun. Shrink is ne goeie gast. Wat jong en zo - toch voor iemand die er geneeskunde plus een specialisatie op zitten heeft - maar ok. Hoe langer ik erheen sjees, hoe meer ik het belang van ventileren (shrinkspeak!) inzie. Het is gewoon fijn om er alles uit te gooien en met een gerust hart af te rekenen. Wie zei daar dat ik niet erg sociaal bekwaam ben? Betalen voor een luisterend oor heeft iets. Definitely.

De spinning was efficiënt - nu ik minder weeg kan ik gewoon beter mijn best doen om mijn conditie te verbeteren - en ik heb het gevoel dat ik eindelijk aansluiting vind bij de dames onder de douche. Zo blijf ik al eens kletsen. En vraagt er al eens iemand: Hoe gaat het ermee?

Het is dus heus niet allemaal kommer en kwel these days. Toch niet de hele tijd. 'k Ben zelfs beetje bij beetje al mijn accounts in orde aan het zetten. Niet dat ik ooit iets met al mijn social networking doe. Maar het moet geen zootje worden hé.

vrijdag 11 januari 2008

Ploned

The good
"Onze" site is eindelijk een Plone site! De champagnekurken zouden u om de oren moeten vliegen. Ik zou een gat in de lucht moeten springen van contentement ...
Maar eigenlijk ik ben gewoon opgelucht dat het ondanks alles toch is gebeurd. Goed dat we een subcontractor hebben gevonden. Goed dat iemand de energie had om eraan te werken.

The bad
Het heeft véél te lang geduurd. Toen we in februari 2003 met de site startten, moest het héél rap gaan. Plone lag nog in de wieg. We kozen voor Zope CMF, maar zagen dat er nuttige zaken zaten aan te komen. Features die het ons makkelijk konden maken. Want met 2 mensen een site van die omvang opzetten en runnen was niet evident. Na de eerst ploneconf in Wenen (september 2004!) was het geheel duidelijk: naar Plone migreren was niet enkel wenselijk, maar voor ons nodig. Want tal van zaken die we zelf dienden aan te pakken, bestonden ondertussen ready-made. En de community was er toen al een om u tegen te zeggen.

The ugly
Het portaalteam is er geblutst uitgekomen. De site, mijn baby, is al lang mijn baby niet meer.
Ik verhuisde recent naar de afdeling gebruikersondersteuning. Hoe het met mijn co-worker gesteld is, lees je hier.

donderdag 10 januari 2008

Gonna get me a little oblivion

De poetsvrouw is ziek. Ze belde gisterenavond. Oef. Dat wil zeggen dat ik het opruimgebeuren (met alle gezaag tegen mijn huisgenoten die nog steeds driekwart van hun hebben en houden om het even waar droppen) voor één keer zo kan laten.
Zal ik wat bijslapen? Yip. Da's een goed idee. Een rilatineloze slaapdag - mijn boodschappenlijst is miniem deze week en ik heb nu toch al wat solden gezien ...
En wie weet slaag ik vandaag ook in mijn account-opkuis uit te voeren. Nadat ik geslapen heb, that is.

Dus ging ik liggen en zette ik effe House of Flying Daggers op. Niet dat die slaapverwekkend is, maar tv kijken helpt me om mijn hoofd leeg te maken. En yip, na een tijdje was ik rustig. Ik stopte de film en viel in slaap. En toen ging de telefoon...

Uiteindelijk heb ik de hele film gezien en ook nog een stukje van Jarhead. En heb ik tussendoor beetjes geslapen. Maar niet echt veel. Het stemt me niet direct vrolijk dat ik de onrust niet meer weg krijg.

dinsdag 8 januari 2008

Shrink shortage

De Standaard schrijft:
Ondanks de beleidsinspanningen van de afgelopen jaren kan nog altijd maar aan de helft van de jongeren die dringend nood hebben aan ernstige psychiatrische en psychologische begeleiding, hulp geboden worden.
Het zal je kind maar overkomen...

Was het gepland om de Te Gek!? bijlage aan dit nieuws te koppelen?? Beetje vreemd al je 't mij vraagt. Als je streeft naar een positieve en correcte beeldvorming ten aanzien van personen met problemen op het vlak van geestelijke gezondheid, helpt het volgens mij niet echt om erbij te melden dat die van geluk mogen spreken als ze een hulpverlener te pakken krijgen.

Nu ja, correct zal het wel zijn. En een beetje cynisch. Huh huh. De Standaard toch.

Even after the Hellmouth was closed, you could still hear it screaming

Vergaderd in 't rectoraat, op de terugweg naar de Sterre geluncht en dan van DICT naar Saunate voor de Flair Detox actie - of all things. Een algenwrap ruikt naar een smerige golfbreker. Maar kom, 't is wel relaxing. Met de auto terug naar Gent centrum. Zoon afgehaald. Pokemonkaarten gekocht. Thuis een hap gegeten.

Ergens rond 19u15 geheel toevallig naar VT4 gezapt waar "The Zeppo" speelde. De laatste minuten: Xander in de kelder met de tijdbom, Buffy, Giles en Willow rond de tafel en Cordelia die niet weet waar ze het heeft.

Dochter-terug-van-muziekles begroet, zoon in bed gestopt en met frisse tegenzin mijn spinningspul bijeengeraapt. Te voet naar den Escape. Een uur Spinning Basic. Te voet naar huis. Behoorlijk opgepept. Yay!

En sinds 19u15 vraag ik me af: is de Hellmouth nu dicht of niet?

Het ging vandaag beter. Da's al iets.

I will go down with this battlestar

Ok, dit is corny big time. Maar het biedt troooost ...



en goesting in een nieuwe tattoo...

maandag 7 januari 2008

Welcome to Duloc!

Met de vroege Krokusvakantie in het verschiet hebben we met ons vieren samen overlegd. En vervolgens hebben we een trip naar The Magic Kingdom geboekt. Yeah right!

Is het te snel gegaan?

Freya op tv.
"Is het te snel gegaan?", vraagt Phara.

Tja. Freya woont niet meer in onze straat. Maar 't is niet da'k ze mis of zo. Ik ben niet zo zot van mensen die - of het nu en publique is of niet - een compleet instabiel bestaan ontvouwen. Het jaagt me enigszins angst aan.
Not good. Brrr.

Maar kom, wie ben ik, natuurlijk.

Never better

Al weken depressief als de pest. Maar kom, het lag in de lijn der verwachtingen: what goes up, must come down. Het was te voorspellen dat ik ook de andere kant van mood curve zou doormaken. En dat het SSRI-loos wel eens lelijk kon worden.

Yip, het is geen fun. Alles is behoorlijk donker en uitzichtloos. Maar ik herhaal mijn mantra: Observe the wave, don't ride it. For what it's worth.


Just going through the motions

Every single night
The same arrangement
I go out and fight the fight
Still I always feel
This strange estrangement
Nothing here is real
Nothing here is right

(Once More With Feeling)

woensdag 2 januari 2008

Mensenkater

Wie bekend is met Cordelia kent de strip misschien.
Te veel geluisterd. Te veel gepraat. Oh nee. Oh nee. De mensenkater komt eraan
Ik vind hem reuze grappig, want zo waar.

Vertel mij niks over mensenkaters, ik weet er absoluut alles van. En het verbaast me nog steeds hoe mensen communicatievaardigheden - "het goed kunnen uitleggen" - verwarren met sociale vaardigheden. Het is niet omdat iemand extravert is of zonder schroom voor een publiek praat, dat die persoon er genoegen in schept dat te doen, right?

Maar kom, vandaag maak ik me niet druk. Voorlopig ben ik mensenkaterloos. Rejoice!

Mixed & mingled

Van de Sterre naar het Pakhuis naar Faim de Toi naar het Oeverloze Eiland. Het was vooral berekoud. De kussen en wensen zijn gedeeld en ik ben ontstellend ok thuisgekomen. De tweede keer al dit jaar!

Het zag er nochtans niet goed uit vanochtend, na een nacht vol boze dromen en de wekker op (half) zeven. Heb me dan maar met wat Eels opgevrolijkt. Blijkt te helpen. ;-))

dinsdag 1 januari 2008