donderdag 28 februari 2008

Du(r)f denken

De tijd dat ik omvergeblazen werd van studentikoze flauwekul ligt alweer eventjes achter mij. Maar kijk zie, W. is wel grappig. Zeker nu hij 22 kilo lichter is dan op die foto.

woensdag 27 februari 2008

Someone to break the spell

Op de middellange termijn planning (de persoonlijke, van thuis) staan nog steeds dezelfde zaken als vorig jaar en dat is behoorlijk confronterend. Ik raak geen stap vooruit. Trappel ter plaatse en zelfs dat kost me momenteel te veel energie. Things start to slip. Ik zie het met lede ogen aan.
Rondom mij is iedereen ziek, ongelukkig, boos of gewoon lastig ...

What was I thinking?

Everything I see is broken
There's no water in the well
Oh wont't you please send me
Someone to break the spell?

dinsdag 26 februari 2008

Movie nite tonite

Proficiat! Jij hebt een duoticket gewonnen voor de avant-première van '27 Dresses'! Flair nodigt jou en een vriend(in) uit om op 26 februari in Kinepolis Gent mee te kijken naar deze heerlijke romantische komedie.

Voila. De babysit is besteld.

En nu ik eraan denk: deze zomer - één dag voor mijn verjaardag - trouwt mijn broertje. Op een plek als deze is kan ik best wel in een jurk verschijnen, ain't it?

Ha! Iets om naar uit te kijken. Waar gaan we dat schrijven? Ik word zowaar optimistisch ... ;-)

zondag 24 februari 2008

Balen

Wat is er aan de hand? Het lijkt wel of alle structuur ver zoek is. Te veel last minute wijzigingen en negatieve berichten. De administratie is in geen weken gedaan en ik krijg de rommel in huis niet onder controle. Bergen papier om te klasseren. Strijk met hopen. Klusopdrachten waar ik niet aan kan beginnen.

Alles torent boven me uit en ik loop vast. Stilstand. Ergernis.

Niemand helpt. Want ze denken al weer een tijdje dat het "goed" gaat. Dat alles vlotjes loopt.

Alsof ik nog nooit heb laten weten dat schijn bedriegt.

dinsdag 19 februari 2008

if you haven't tried, you haven't lived.

Corny big time: ik zit weer voor Meet Joe Black. Who'd have guessed.
Tja. Innocent wonder and pure joy en de schouders van Brad Pitt die met zijn hand in zijn manchet blijft steken.

Swoon. Snotter.

Het mag ook es hé.

Drugs, drugs, drugs!

Gisterenavond laat nog naar de opgenomen Panoramareportage "Iedereen aan de Rilatine" zitten kijken. Eerlijk gezegd had ik me aan een hoog "Drugs, drugs, drugs!" gehalte verwacht, maar dat viel nog mee. Meer zelfs: ik heb bijgeleerd over rilatine in combinatie met sport.

Want ja, ik neem 20 tot 30 mg per dag. Ik heb mijn voorschrift verkregen na diagnose door een echte shrink en het doorlopen van een testbatterij, dus dat zit snor.

Rilatine maakt me "helderder". Het laat me toe om te filteren, te selecteren in de veelheid van impulsen die op me afkomen; het verlaagt mijn irritatiedrempel. Zonder rilatine waad ik geregeld door een soep van impressies. Loop ik verloren. En eindig ik wel eens in een bell jar experience (yep, een dissociatief moment)

Ik ben dus pro omdat het mijn levenskwaliteit aanzienlijk verhoogt. Bijvoorbeel bij autorijden: Rilatine stelt me in staat om naast het rijden zelf ook de bestemming (vrij cruciaal, no?) en de route te onthouden en de bijgeluiden (radio, passagiers) te verdragen. En ik kom niet verkrampt van achter het stuur. Dat is héél wat, weet u?

En ja, met rilatine gaat spinnen opmerkelijk beter. De reportage maakte me wel duidelijk dat sporten mét, niet de goeie keuze is. Ik zal er dus op letten.

Dented

Er zijn zo van die dagen dat ik een schup onder mijn gat verdien.
En hem aan dan mezelf toedien.

Maar vandaag ga ik er head up high weer tegenaan. Voila. En gij nu.

maandag 18 februari 2008

Grrrmphh

Cancellation day! Vandaag zegde iedereen zijn afspraken met mij af.

Ik loop bijgevolg zo f*cked up as can be. Het wordt tijd dat ik zoals deze mevrouw zelf eens mijn gebruiksaanwijzing online zet.

Grrrmphh!


Moet sporten. Nu!

Van proberen kan je leren

Zei de ene 7-jarige tegen de andere. En hij gleed met zijn skateboard de glijbaan af.

zondag 17 februari 2008

Appels en peren, boeren en boerinnen

Of ik genoten heb van cataract, hoor ik in de verte. F*ck, da's wel een ziekte, hé.

En neen, ik kijk niet. Ik luister mee. En zelfs dat valt me tegen: ik hoorde deze week geen vervormde kinderstemmen.

Griezel gruwel, Vlaamse boerendrama's. Miserie miserie, gedomme.

Shooting Stars

Terug van de "finissage" mét frietkot en band. Ik wil die foto van E. van Koen.

... will be used against you in a court of law

Het staat al een paar dagen op de site van De Morgen "Profielen op Facebook of MySpace kunnen argument voor rechter zijn". Jaja. Het zal wel. Moet ik me nu zorgen maken?

Euh, ik google mezelf geregeld (en ook u!) en kijk wat ik verzamel. Thuis- of mailadressen? Telefoonnummers? Namen van partner & kids? Deelnames aan wedstrijden? Lidmaatschappen? Sportprestaties? Niet afgeschermde foto's?

Sommige van mijn collega bloggers leiden een very well documented & opiniated life online maar ik heb toch de neiging om er een beetje de rem op te zetten.

Heb ik mezelf tot nog toe online geïncrimineerd? Op foto's van mij in absoluut onflatteuze mom wear, drentelend door een pretpark na, denk ik van niet. OK, ik geef me bloot door te zeggen hoe het is om als volwassene met ADHD te leven. Maar da's niet iets wat ik mijn werkgever wens te onthouden. Het is er, ik moet ermee leven en doen alsof het er niet is heeft me tot nog toe al genoeg ellende bezorgd. Vindt u mij daardoor een nutcase? Good for you!

Mijn ranzige, infantiele of venijnige kantjes zult u niet googlen, vrees ik. En als ik mijn uitspattingen (euh, die van in de jaren tachtig, weet u nog?) wil documenteren, schrijf ik toch beter een boek, gelijk Pepijn? :-))

Teenager

Zondag rustdag. Veel water drinken (verder sigaretten en alcohol wegspoelen) en beetje yoga (nog spierpijn van gisteren), een lui warm bad en ... dochter komt volledig in het zwart de badkamer binnen.
  • Mama, ben ik gothic?
  • (wat heb ik gemist?????) Waar ga je heen dan?
  • Met papa naar die receptie straks.
  • Oh, ja ...
Even later staat ze zich - met mijn zwarte ballerina's aan - voor de spiegel te inspecteren. Geen hoge staart meer als gewoonlijk maar het haar los.

Teenager. Right?

zaterdag 16 februari 2008

Partypics!


Marijke, Kat, Hendrik
Originally uploaded by Michel Vuijlsteke
Yip, pics van 3 jaar Gentblogt. Er werd over getwitterd vandaag. En D. was er als de kippen bij met een complimentje.

Merci hé.

Bookz

Voila, de eerste lijst

  • Things the grandchildren should know - Mark Oliver Everett (W. las hem uit in Parijs)
  • The Time Of Our Singing - Richard Powers (gekregen van schoonbroer met Kerst)
  • White Teeth - Zadie Smith (was overweldigd door haar On Beauty)
  • Notes on a scandal - Zoë Heller (ik heb al wel de dvd goedkoop zien liggen en als ik die eerst bekijk kom ik vast niet meer aan lezen toe)
  • How to be Good - Nick Hornby
  • Boeddhisme voor Dummies (in stukskes van 5 minuten voor ik inslaap)
  • Elementaire deeltjes - Michel Houellebecq (vond het goed en was tot halverwege geraakt en toen tja, niks meer. Ben ondertussen geheel de draad kwijt, dat wordt herbeginnen. Hier zit ook wel een beetje "moet je gelezen hebben" pressure bij, wat ik liever vermijd.)

Listmania

Moet eens lijstjes maken van

- wat er op mijn "nieuwe" iPod moet komen
- welke films in huis ik nog wil bekijken
- welke boeken in huis ik wil lezen

Lijstjes helpen. In de eerste plaats omdat ik niet zo best onthoud. Maar nog veel meer omdat ik dan kan schrappen. Elke keer er iets geschrapt raakt, krijg ik toch het idee dat het leven vooruit gaat.

Geen al te Boeddhistische instelling. I know.

Die digitale TV helpt ook al niet: om de haverklap staat de schijf vol met films die ik wel eens ga bekijken. As if. ;-)

A Pat On The Head For Me

Buiten het vergeten van de voorschoolse "bijles" liep gisteren alles erg vlot. Hoera! En hoewel ik er erg aan twijfelde om de virtuele contacten om te zetten naar real life, stapte ik rond een uur of 9 toch naar Au Bain. En ja, er waren bekenden. En wow, ik heb nieuwe mensen ontmoet. Heb ook gedanst. Ben zelfs naar de Vlasmarkt afgezakt in de vroege uurtjes. En geheel wakker en alert doch met pijnlijke voeten - te lang op hakken gewandeld - thuisgeraakt. Waar de-man-die-4-keer-Neil-Young-zag-in-1-week juist gearriveerd was.

Voila: een sociaal leven! ROTFLOL

En nu ga ik me klaarmaken om te gaan spinnen zie ...

donderdag 14 februari 2008

Voor tv

Met de Mac op schoot. Zappend tot ik op CSI botste. De laatste dagen overschrijd ik mijn 8 online uur per dag met gemak. Maar kom, het is niet dramatisch. Heb ook boodschapkes gedaan en de kids van school afgehaald. En ben gaan spinnen, dinsdag en vandaag.

Met al het Valentijngedoe ben ik toch een beetje shaky. Wat moet ik nu weer voelen? Twijfel of ik wel helemaal alleen naar de Gentblogt fuif zal gaan. We zien wel. Morgen wordt een erg drukke dag. Ik hoop maar dat ik de wekker hoor, want normaal is W. degene die opstaat en koffie brengt.

New bags! Yay!

Geen Valentijnscadeau's, maar wel chance de laatste weken: 1 tas gewonnen en 1 tas ingeruild wegens onvoorziene slijtage. Geen cent uitgegeven en toch twee nieuwe tassen.
Dit in het kader van mijn lopende "you can never have too many shoes & bags" project.

woensdag 13 februari 2008

Stray gloves season

Ongelooflijk veel verloren handschoenen op de weg de laatste dagen. Op het traject thuis-werk, een goede 4 km maar, zag ik er gisteren minstens 4 liggen. Tja, de zon scheen extra hard en dan zijn we blijkbaar minder begaan met handschoenen wegstoppen. We aten gisteren ook buiten en ik kon er best een zonnebril bij verdragen.

Vanochtend vertrok ik zonder handschoenen en dat heb ik me beklaagd: het was berekoud, en in de namiddag was het nog kouder. Het gebeurt niet vaak dat ik koude voeten heb, maar nu heb ik ijsklompjes.

Vriest het? Op de fiets voelt het toch zo aan.

dinsdag 12 februari 2008

Back on track

Vakanties en "rare" weken zijn mijn ding niet. De autist in mij flipt wanneer de vaste weekplanning wijzigt. Twee spinning combo's, één loopbeurt en één yogales heb ik gemist. En die probeer ik nu te compenseren. Ik bulk nog steeds van de goede voornemens. Zeul mijn nieuwe boek mee en neem me voor om met Wendy af te spreken.

Mediocrity

Kreeg gisteren een doordenker mee naar huis.

Wat stoort me het meest? De middelmatigheid van mijn rendabiliteit of de middelmatigheid van mijn resultaten?

Het laatste vrees ik: om iets bovengemiddelds af te leveren moet ik 500% geven. En dat kan ik niet meer.

Maar kom, ik ben bereid om erover na te denken. ;-)

De Neil!

Hoera hoera, ze zijn tot in Brussel achter de tourbus gereden en hebben een gesprek gevoerd met de Neil! Proof: 3 gesigneerde cd's.

De Neil Young week is alvast goed begonnen. ;-)

(update) W: "er stond een rij aan de mannentoiletten en niet bij de vrouwen"

maandag 11 februari 2008

Callsign Apollo

Driewerf hoera: een nieuw applicatieplatform komt eraan.
Na Minerva en Athena, krijgen we nu ook Apollo !!!

But what's with the really lousy icon?
Is it bird? Is it a plane? Is it a party hat?

Oh oh! Bring on the REAL Apollo. Please!

Forever Young!

W. gaat deze week 4 keer naar Neil Young. Yep, 4 keer: maandag Antwerpen, dinsdag Antwerpen, donderdag Parijs, vrijdag Parijs.

;-)

zondag 10 februari 2008

Just like we dreeeaaamed it ...

Toegegeven, ik keek er niet naar uit, naar de Disney experience. Maar kijk zie, de zon scheen en de lucht was blauw (cerulean!) en er was ook niet te veel volk op donderdag en vrijdag zodat de wachtrijen aan de attracties vaak héél kort waren. Dus viel het al bij al wel mee.

Dochter produceerde zonder aarzelen een mondje Frans of Engels. En zoon bewees voor de zoveelste keer dat "zelfredzaamheid" zijn middle name is. Want die jongen heeft iets waar wij al jaren grijs haar van krijgen: in mensenmassa's voelt hij zich als een vis in het water . Dus verdwijnt hij uit het zicht en komt hij wat later terug. Dat weten we nu, na toch wel een paar boeiende Gentse Feesten. We panikeren niet meer. Hij vindt ons terug. En toont ons vervolgens de weg naar de dichtstbijzijnde wc. Of naar een leuke shop propvol merchandising.
Verder heeft hij een zwak voor uniformen en naamplaatjes: die mensen verdienen een praatje, vindt hij. Dat ze een andere taal spreken, ontgaat hem compleet. Het doet er ook niet toe, denk ik.

W. had het continu over "crowd control", de Disney specialiteit bij uitstek. Je ziet inderdaad nooit hoe lang een wachtrij is en je wordt aan alle kanten gedirigeerd, nu eens door characters, dan eens met muziekjes. Voor je het door hebt, loop je precies die kant uit waar ze je heen willen. Très efficace! Very efficient!

De leukste ride?
(zoon) It's a small world! Hij bleef er inderdaad gewoon plakken. The biggest risk you face here is getting that song stuck in your head. It can drive adults crazy ...
(dochter) Buzz Lightyear Astro Blasters

En ik hou van Sully.

maandag 4 februari 2008

Unsteady

Please. Please. Please.

Zet me een halve dag samen met een kind dat het geluidsvolume van een brandweersirene als conversatietoon aanhoudt en ik lig in brokken. Hoe kon ik trouwens ooit zo stom zijn om te geloven dat ze geen ruzie zouden maken, zo gezellig samen thuis.

Disney, my ass. I bail out.

zondag 3 februari 2008

Sick bay

In de kerstvakantie was zoon paraplu. Een paar weken geleden ging W. onderuit en in de week voor de vakantie had dochter klachten waarvan we dachten dat ze snel zouden overwaaien. We waren mis. De koorts en landerigheid zijn geweken, maar wat in de plaats kwam was geen beterschap. Nu zit ze met een erg vieze hoest en een pak medicijnen om de bijverschijnselen van de virale aanval wat te verzachten.

En ondertussen tellen we af naar Disneyland Parijs. Nog 3 dagen. Ik hou mijn hart vast.

Ook ik heb een drupneus en dikke oogskes. Desondanks klokten D. en ik vanavond op 30' af bij ons toerke rond de Watersportbaan. Ik had nochtans het gevoel dat ik maar wat aan het hossen was. Maar nee. We zijn goed bezig. Jaja.