woensdag 30 april 2008

Sara (Ken jij ook een lelijk eendje in jouw buurt?)

De week van Sara, check ik - zoals eerder vermeld - van de digicorder, zodat ik er de essentie (!) uit kan filteren. Toch botste ik tussen het snel vooruitspoelen nog op deze aankondiging: "Win een restyling dankzij Sara! Ken jij ook een lelijk eendje in jouw buurt? Stuur ons een foto en maak kans op een complete restyling ter waarde van €1000 ..."

Imagine. Dat iemand je daarvoor inschrijft.

Hellup! Straks zit ik erbij... Rustig, rustig, zo erg zijn de mensen nu ook weer niet met mij begaan.

Maar kom, ik ga de foto's op die site niet checken.

Heb nu wel de Ben jij een 'Sara' of een 'Britt'? test gedaan. En het antwoord is geruststellend.

Je bent noch Sara, noch Britt! Jouw sociaal leven kan weliswaar wat hulp gebruiken, maar je bent al vrij goed opengebloeid.

Oef.

Gelukkig maar ;-)

Te weinig pretentie???

Ik lees de krant. Allé, korte stukskes in de krant. De rest lukt niet zo best. Hela: een bespreking van Fool's Gold.

Jaja, ik zag recentelijk foto's van Matthew McConaughey. Vraag mij niet waar. Ik weet in ieder geval dat "Fool's Gold" zijn nieuwste film is.


En wat vindt de Morgen?

Eén ster voor deze 'chickflick'-avonturenfilm. "Te weinig pretentie."
"... Hij is een knappe domoor die alleen goed is in bed en in schatjagen. ... Wat overblijft is een twee uur lang gerekt excuus om McConaugheys torso te kunnen bewonderen."

Euuh... Zal ik alvast online tickets bestellen? Ik hou wel van pretentieloos. :-p

maandag 28 april 2008

All Along the Watchtower

I guess I'm the final Cylon. Way out of range of a resurrection ship.

Cylons. Why debugging matters.

OK, het is een heel erg ouwe. Maar een goeie...

Lava springs

Terwijl Troy en Gabriella in de country club pool stoeien, spookt de non-Disney versie in mijn hoofd.

All the kids from school
Will be naked in the pool
While our parents are on
Fire Island

Go see: Fountains of Wayne's Fire Island, gecoverd
want ik vind geen andere video :-(

Oh my HAL!

Bots ik toch wel onverhoeds op 2001: A Space Odyssey op MTV. Midden in de "Star Gate" sequentie.

Weirdness ensues. :-D

zondag 27 april 2008

Fair warning, duh

Toen ik een aantal weken geleden niet meer overeind geraakte, heb ik dat zo hard als ik kon genegeerd. Er is nog altijd wat reserve om uit te putten, ain't it? Met behulp van cafeïne, rilatine, suiker en alcohol kreeg ik mezelf - selectief - in beweging. Haalde ik het onderste uit de kan. Maar zie nu: de kan is leeg. There's no more. I'm past redemption.

Ik wou vandaag lopen. Maar raakte niet eens uit bed.

Dik EN dom

Op het terras van de Irish Pub wil W. zoonlief het menu laten lezen. Hij houdt zijn vinger stil onder "dikke frieten".

Zoon is geheel afgeleid door de omgeving.

W. suggereert: wat was papa vroeger?
Zoonlief, zonder aarzelen: dom!

Where do we go from here?

Op dezelfde dag naar een - unabridged - audiobook versie van The Lord of the Rings luisteren, de laatste 2 Battlestar Galactica episodes bekijken en commentaar leveren op Donna Tartt's rampzalige tweede: aanleiding ten over om stil te staan bij verhaalstructuren. En hoe ze ontstaan.

Neen, Bart Keunen's werk heb ik nog steeds niet uit. Too hard to chew, I'm afraid.

Maakt het uit of de krijtlijnen van meet af aan werden gelegd? Moet het universum er staan voor de actie geleverd kan worden?

Naar mijn gevoel wel. Maar ik ben dan ook een Tolkien fan. Ook ik zou eerst de volkeren en talen in groot detail uittekenen. De plots en subplots schetsen. Weten waar het allemaal heen gaat voor ik aan de invulling zou beginnen. Hey, George Lucas had z'n epic in gedachten voor de prequels eraan kwamen.

Maar al dat gepuzzel vooraf - scheppen met een afgerond geheel in gedachten - is waarschijnlijk geen optie als je aan een tv serie begint. Ok, het universum moet er staan en er moet een premisse zijn. Als: de mensheid is op de vlucht na een bijna uitroeiing door Cylons.

"The cylons were created by man. They evolved. They rebelled. There are many copies. And they have a plan."
"47,875 survivors in search of a home called Earth"


Maar van dan af is het afwachten. Geven de kijkcijfers aan of er wordt vervolgd ...

En hoe er vervolgd wordt, ligt in de handen van scenarioschrijvers.

Voor CSI achtige dinges waar elke aflevering een min of meer gesloten hoofdstuk vormt, is het doenbaar werken, denk ik zo. Maar als je in termen van 6 à 12 episodes moet denken, is het vast een ander paar mouwen.

Voordeel: op een non-trekkie vloot kan je geen nieuw volk binnenhalen. - De Pegasus afleveringen vond ik disastrous. - Maar dat is net zo goed een immens nadeel. OK, we zijn op de vlucht voor de Cylons en op zoek naar de mythische planeet aarde. Maar waar gaat dit seizoen heen? Waarom is de premisse bijgesteld? Was het voorzien dat er meer Cylons in de vloot zouden opduiken? En wat gebeurt er precies bij die Cylons? Ik moest er eerlijk gezegd episode guides bijhalen om het te snappen. Op den duur wordt de verhaallijn een heel slap koord waar aan alle kanten mee gewiebeld wordt. Politiek, godsdienst en (liefdes)relaties zijn al grondig uitgespit. En nu? Komt de consistentie op de helling te staan? Gaan er soaperige dingen gebeuren met droomsequenties en pijnlijk onwaarschijnlijke wendingen? Gewoon omdat de series een commercieel succes is. Of gaat het toch ergens heen? Serenity kwam er nadat Firefly de mist inging. Een deugddoende sense of closure, ondanks alles. Blijf ik geloven dat het mysterie ontsluierd wordt? Of haak ik af wegens ongeloof?

Lost, Heroes, Carmivale en Prison Break heb ik losgelaten. Did they jump the shark? Geen idee. Het doet er ook niet zoveel toe, vrees ik.

Where do we go from here? Why is the path unclear? When we know home is near?

zaterdag 26 april 2008

Damn damn damn

Hyperventilerend wakker geworden. De buren zijn lawaaierig aan het klussen.
Hop naar de spinning. Ik heb beloofd dat ik zou gaan. De zon schijnt. I feel like a zombie.

En dan kregen we dit als cooldown muziekje ...

I was bruised and battered, I couldn't tell what I felt.
I was unrecognizable to myself.
I saw my reflection in a window, I didn't know my own face.

Knal erop.

Where do we go from here?

Ik heb geen idee.

donderdag 24 april 2008

Alles goed met de boiler? En de kraan?

Daarnet telefoon van de loodgieter. Om te vragen of alles in orde was. Da's nog eens een service zie. Een zeer charmante man, de meneer van Pypen En Buizen.

Dienstmededeling

W. komt op voor de "sociale verkiezingen". Hij staat op de lijst van de Kandidaat-vertegenwoordigers voor de Raad van Bestuur en van Kandidaat-vertegenwoordigers voor de Raad van de faculteit Diergeneeskunde.

En nu krijg ik lieve mailtjes, genre:

Kan je eens kijken of het bericht op mijn blog ok is?
Na controle mag je publiceren...


:-))

Utah Mnemonic Constantine


Soms heb ik het gewoon voor Johnny's ;-)

Boek!

Niet dat het nu nog zal helpen - dit kalf is al geheel verzopen - maar kom...

Wat is de grootste uitdaging voor volwassenen met ADHD? Orde op zaken stellen, de boel regelen, organiseren. ADHD stopt niet na de jeugd, het uit zich alleen anders. De opdracht is niet meer ‘zit stil en luister’, maar ‘regel je leven’. Als volwassene met ADHD moet je leren je tijd, spullen, werkplek en huis te organiseren om niet te verdrinken in de overvloed aan prikkels en informatie uit de buitenwereld.

dinsdag 22 april 2008

I’ve been to Earth. I know the way. And I’m gonna take us there


Yep. He that believeth in me aka BSG episode 4.1 gecheckt. Heb er lang mee gewacht. En kan nu nauwelijks wachten op de volgende.

Partyplanner

Voila. Ben in de kast mijn "partyplanner" gaan zoeken. En ben met lijstjes begonnen. Feestjes plannen, ik doe niks liever ...

Cheer me up some more

Gisteren was ik helder & wakker. Alle mist weg. Hoera! Vandaag weer niet. Zit VT4-gewijs bubbels te blazen naar de mensen aan de andere kant van de aquariumruit.

Maar kom: het nieuws van Mijn Beste Dag rolde daarnet binnen en ik kan mijn geluk niet op. ;-))

Vandaag heb je een prima dag met als totaalcijfer een 7,6. De score is als volgt opgebouwd:

Je lichamelijke vorm
Vandaag scoor je hoog op je lichamelijke conditie. Je doet er goed aan wat met die energie te doen! Twijfel dus niet of je nu wel of niet moet gaan sporten. Gewoon doen.

Je emotionele vorm
Het wiebelt nog een beetje, maar je merkt vandaag dat je je emoties steeds beter onder controle krijgt. Probeer je toch nog even in te houden.

Je intellectuele vorm
Je ziet alles behoorlijk helder vandaag. Tijd dus om ingewikkelde vraagstukken aan te pakken of eindelijk die legpuzzel van 1000 stukjes af te maken.

Conclusie
Het kan niet op. Niet alleen vandaag heb je een buitengewone dag, de rest van de week wordt het nog beter! Zaterdag is je beste dag met een 8,0.


Tiens, tiens, bij Skepp vind ik niks over bioritme.

Lunchtime

Twee kopjes sinds 9 u, en dan dit ...?
The Caffeine Click Test - How Caffeinated Are You?
Created by OnePlusYou

Zou ik es iets gaan eten?

At work

Kwam ik in de gang een collega met dit T-shirt tegen.

zondag 20 april 2008

Pointbreak

Ha, woensdag nog eens Pointbreak op tv. En neen, mij ga je niks negatiefs horen zeggen over Keanu Reeves.

Who CUTZ your hair?

Heb gewacht tot het lang genoeg was om de vorige misser enigszins weg te werken. En ben met de Flairbon in aanslag naar Cutz (voorheen D'Axendre) getrokken.

Waar ik voor een keer niet het gevoel kreeg dat ze zich afvroegen wat ik daar kwam doen. Want het moet me van het hart: het soort is ook fel vertegenwoordigd in de schone stiel der coiffeuses. Maar hier dus niet. Yay!

De baas runt de zaak en de meiskes draaiden flink door. En de baas, die had het goed bekeken: hij behandelde me als een blijver. Geen vluchtige coiffeur hopper met cheape bon, maar een klant. Wat ook in zijn voordeel pleitte, was dat hij zeer goed knipt. Toen meneer me bij het afrekenen voorzag van 2 kortingbonnen voor de volgende keren, was hij dus erg slim. Want ik keer terug. En misschien trekt hij me dan helemaal over de streep. En kan ik gewoon gelijk echte madammen weer een vaste coiffeur aanhouden. Het is gedomme al sinds de Jean Louis David aan het justitiepaleis sloot, dat ik zoekende ben.

Fuiven op de Kuiperskaai

Collega Lieven maakte de grote stap van ambtenaar naar zelfstandige en gaf een kick-off party op de boot aan de Kuiperskaai. Waar ik heen ging. En vrij lang fuifde.

Twee stickers op mijn goedgedragkaart :-)
  • Ik ben alleen uitgeweest.
  • Met mensen van het werk.

zaterdag 19 april 2008

The body remembers

10 jaar Escape lid en wat doe ik? Een dikke tien dagen wegblijven.

Geen spinning, geen loopband, geen yoga, geen trilplaat, geen sauna: in no time van bijna strak naar pudding.

De eerste spinning combo na mijn ik-lig-weer-helemaal-aan-diggelen break ging nochtans vlot. Conditie blijft. The body remembers. Ik bleef natuurlijk fietsen en liep toch één keer een toerke rond de Watersportbaan.

Maar toch. Een aantal weken geleden was ik nog wakker, alert, actief in de omgang met mensen, nu kan ik ternauwernood een gesprek blijven volgen. Het is alsof mijn energie wegsijpelt, alsof alles gedempt wordt, alsof ik mist in mijn kop heb, alsof ik onder water tegenstroom crawl zwem en steeds minder boven water kom om naar lucht te happen.

Ik voel me niet de hele tijd "slecht"; soms gaat alles vrij gewoon, soms ben ik zelfs effe heel goed. En dan slaat ze weer toe. De verlamming.

Het rare is: ik heb geen idee van wat de ommekeer veroorzaakte. Hatelijk, dat is het.

vrijdag 18 april 2008

Grass

Onze zelf bijeengeklutste "schaduw mix" werd gestrooid. De beloofde regen blijft uit.

Nooit gedacht dat gras zo ingewikkeld was: voor 1 stukske gazon gebruiken we zowaar 9 variëteiten ...

woensdag 16 april 2008

Loop loop loop


Naar den aldi, om loopspul :-)

maandag 14 april 2008

The blues

Is het psychisch? vraagt ie dan. Maar neen, "het" is niet psychisch. Het is biologisch gedomme. Gelijk de groenten.

Ik maak wel degelijk het onderscheid. Tussen mentaal en fysiek. Tussen emoties en neurologische stormen.

Het is niet zo dat mentaal en fysiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het één haalt het ander niet onderuit. Ik doe hard mijn best om fysiek fit te zijn, omdat het helpt, ter ondersteuning. Maar het biedt geen enkele garantie.

Emoties: wat ik bewust voel, kan ik plaatsen. Ik ben happy omdat ik dwaze films & series bekijk, geïrriteerd omdat mensen zich niet aan afspraken houden... Op dat vlak verschil ik niet van de rest, denk ik.

Waar ik geen vat op heb is het neurologische. Het overkomt me. Vroeger dacht ik dat ik knetter werd. Nu kan ik er beter mee om. Ik observeer meer. Weet dat de "rare" momenten overgaan. Dat de heldere momenten altijd terugkomen.

Soms kan ik de drukte in mijn kop gewoon laten. Er vrolijk overheen stappen en hier en daar iets oppikken om er wat mee te doen.

Soms kan ik superdiep verdwalen in de details van iets meestal nerdy.

Soms ben ik zo platgeslagen dat er niks meer van mij overschiet. Kan ik nog maar alleen zijn. Liggen, eten en drinken en prentjes in tijdschriften kijken (want meer dan 10 lijnen in een keer lezen zit er niet in). En dat is niet leuk. Ik heb het al gezegd. Het is niet leuk.

Lentekriebels?

Watte? Week van de lentekriebels?

Van hagel en slagregen en algehele murwheid, ja.

:-(

zondag 13 april 2008

Rewind to 1978

2008. Dochter zit voor High School Musical 2 en herbekijkt "You Are The Music In Me" met de lyrics afgeprint van het internet in de hand. Ze zingt. En ziet het zelfs zitten om de songs op piano te spelen als ik aan de "easy piano" versie geraak.

"High School Musical is leuk, want ze zijn echt zo jong. De acteurs in Grease zijn veel ouder hé.", weet ze te melden.

1978. Ik zit in het zesde studiejaar en luister voor de miljoenste keer naar Grease (op LP) met een songboekje in de hand en zing, zing, zing. Mijn Barbie poppen dragen zelfgemaakte Rydell High uniformkes en boven mijn bed hangt een grote John Travolta poster.

Rewind to 1976

2008. Zoon zingt en danst: That's the way ah ah, ah ah, I like it, ah ah, ah ah ...

1976, Merelbeke. Bij de buren staan 2 VW Kevers op de oprit, een zwarte en een witte. De garagepoort staat open en de radio speelt. De 2 buurjongens en hun vrienden prutsen aan mobilettes en roken sigaretten. Ik leun op de witte betonnen afsluiting en kijk toe. En zing mee.

That's the way ah ah, ah ah, I like it, ah ah, ah ah.

Vooruitgang

Bij mij moet het vooruitgaan. Het leven en zo. Met plannen en lijstjes. Things to do and places to go. Al is het enkel op goeie moed, cafeïne en rilatine, ik doe voort. Tot er geen voortdoen meer aan is. En ik doodop, snotverkouden en krom van de zeer in mijn nek in mijn bed lig. Me afvragend of ik er lang zal over doen om mezelf weer bijeen te rapen. Want al dat voddig slap zijn en slapen en zo, da's niks voor mij.

Maar nog lang voortdoen zonder reserves ook niet natuurlijk.

Zonlicht, buitenlucht, en een beetje (klus)hulp hier en daar, zouden van pas komen.

dinsdag 8 april 2008

Imagine

Hier! in ! Gent! De Marc Jacobs met gekantelde hak in de etalage van Imagine!
En nog in een schoon kleur ook. ;-)

Niet weg

Neen neen, ik ben niet weg. Ik ben alleen met andere dingen & voor andere mensen bezig geweest.

Als ik nu door het raam kijk, zie ik dat de lente eindelijk in zicht komt. En de "persoonlijke" horoscoop waar ik daarnet op botste, voorspelt zoveel goeds dat ik er nu eens wil in geloven zie.

"Jij wordt door een vreemde onverwacht op nieuwe aspecten in je leven gewezen. Dat verandert het inzicht dat je had totaal. Je weet opeens weer wat het was wat je eigenlijk altijd al wilde. Doe iets met deze mooie en plotselinge ontdekking."

woensdag 2 april 2008

Life's a free ride

Ik weet het, ik ga met deze post mensen op stang jagen. Waarschijnlijk de verkeerde, die die ik niet viseer. Het zij zo.

Vakantie, dus sportkampen, dus kids heen en terug voeren, dus afspreken over brengen en halen. En daar wringt het schoentje.

Ligt het aan de relaxte school van onze kids? Feit is dat er meer dan genoeg mensen rondlopen die het best OK vinden om goed uitgepuzzelde regelingen op de laatste stek eenzijdig te herzien. Met een belletje is het zo gefikst! Denken ze ...

Nog anderen hanteren het free ride principe: ze spreken niks mee af, maar staan wel met hun kind aan de deur "gezien jullie toch rijden".

Voor beide zou ik zeggen: let op met mij!

Is het te veel gevraagd om afspraken na te komen? Ook al zijn die "informeel". Ook al is het schoolvakantie. Sommige sukkels moeten echt gaan werken. Jaja.

Is het te veel gevraagd om meer dan een half uur op voorhand door te geven of uw kind vandaag nog bij mij wordt opgehaald? Niet dat ik er niet graag op pas. Maar soms staat er bij ons 's avonds ook iets op de agenda ...

Is het te veel gevraagd om vooraf te laten weten wanneer u mijn kind terug thuis brengt? Er zijn de laatste tijd een paar ernstige ongevallen geweest met andermans kids op de achterbank en daar denk ik dan aan als ik geheel in het ongewisse zit te wachten.

Ik heb de rare neiging om afspraken na te komen. Daar moet ik moeite voor doen. Als ik ergens te laat kom, heb ik liefst dat het geheel mijn schuld is. Dank u.

Oh dear! Oh dear! I shall be late!

dinsdag 1 april 2008

Kniezwengel

't Werd hoog tijd om weer wat te lopen. Wat ik deze middag dan ook deed. Op de band, ongeveer een uur lang: interval met inclinatie, aan 9 à 10 km per uur.

Ergens halverwege greep ik naar mijn drinkfles, botste daarbij op de STOP knop en toen viel alles stil - vandaar de "ongeveer".

Nu heb ik met lopen nog nooit problemen gehad. Goeie schoenen, orthopedische sportzolen, een hartslagmeter en een zéér recreatieve ingesteldheid hebben me hiervoor behoed. Maar ik merk wel dat het lopen de spinning beïnvloedt. Want in de laatste 2 lessen had ik last van kniezwengel: mijn heup en knie bleven niet op één lijn terwijl ik trapte.

Ik weet dat mijn looptechniek niet veel soeps is. En mijn fietstechniek vast ook niet. Maar ik had toch de impressie dat mijn bovenbenen uitgelijnd konden blijven. Wat dus niet meer lukt. En waar ik moet op WERKEN.

Spin ik te kort (met al die combo's doe ik zelden een vol uur)? Of kan ik beter wat specifieke beenspier oefeningen aanvatten? Feit is dat ik er iets zal moeten aan doen. Om mijn knieën te beschermen. Zodat ze op heupbreedte blijven. En ik geen kwetsuren oploop.

A what? A pollo? A chicken, you mean!

Haha, ze hebben hier voor 1 april het Apollo logo aangepast, zie ik.

Ik dacht dat we vandaag met aprilvissen te maken hadden. Maar kom, "a pollo" is ook goed gevonden.