vrijdag 31 maart 2006

Methylfenidaat

Binnen precies 1 uur krijg ik mijn eerst pilletje Rilatine (in het buitenland heet dit blijkbaar Ritalin). Ben dus de effecten en bijwerkingen online gaan checken. Minder eetlust: dat lijkt me wel wat! :-)

dinsdag 28 maart 2006

Hersenstorm

ADHD. Een kinderziekte!
Nu ja, ik ben al blij dat ik langzaamaan aan een diagnose raak. Want het is niet gemakkelijk om na 39 jaar alles op een hoop te vegen en er een naam op te plakken.
Het is hier goed in Sint Kamiel. Een prikkelarme omgeving, noemen ze dat. En my god, daar was ik aan toe.
Vanaf hier kan het enkel beter gaan.

woensdag 22 maart 2006

Oud papier

Yip: ik blader door elk folderke dat in mijn handen kom. Heb in de voorbije weken stapels (oude) tijdschriften verslonden. Van het "luchtige" soort. Libelle, Genieten, Goed Gevoel, de Weekend Knack, Elle, Marie Claire en dies meer.

Wie nog tijdschriften te veel heeft, mag ze gerust bij ons thuis dumpen. Graag met vermelding of je ze terug wil.

Hema

Waarom is de Hema goedkoper in Nederland?
Vergelijk maar:
www.hema.nl en www.hema.be

dinsdag 21 maart 2006

Whedon's Women Warriors

Firefly box achter de rug en hier mijn favoriete episodes:
1. Our Mrs Reynolds: omwille van de onverwachtte wending en de hilarische toestanden
2. War Stories: een sterke combinatie van horror en fun
3. Heart of gold: dé tearjerker. Heb met Inara meegehuild, I confess. En Fillion is yummy. Was ie ook in Buffy.
4. Ariel: dé fijn uitgekiende heist. Deed me denken aan Ocean's Eleven.

Whedon's vrouwen zijn ook deze keer sterk. Met Buffy heb ik me nooit geassocieerd. De leeftijd en de superhuman strength waarschijnlijk ... Zoe daarentegen... Yip. Geef hier die uitrusting: I am a woman warrior.

Heb in de Extra's "The making of" bekeken en het is pijnlijk om van Whedon zelf te horen hoe de serie afgevoerd werd. Ik kijk uit naar Serenity.

Da's een song van Madonna!

"Borderline, feels like I'm going to lose my mind"

Inderdaad: een hit!
Een bron van dansplezier.
Maar nu effe niet.

vrijdag 17 maart 2006

No blogging environment

De PC is oud en de browser ook. Te oud om blogger te gebruiken. En traaaaag ... Aan de fancy "Site Kiosk" in de inkom zitten er geen alt en control toetsen op het klavier. Redelijk lullig als je eerst je entry geschreven hebt ... geen gorram cut & paste!

Maar voor de rest is het hier fijn in St Kamiel. Quite relaxing.

Nog twee Firefly episodes to go op mijn nieuwe portable DVD player uit Kruidvat. Eén en al plastic, dat spul. Maar het is fijn tv kijken op een handheld. Cosy.

zondag 5 maart 2006

Fizzgig!

Op een feestje met B, verzamelaar van "figurines" zitten praten. Over de goeie winkel in de Dampoortstraat en de film die hij zocht te kopen. The Dark Crystal is ook een van mijn favorieten.

Pijn

Wakker van de pijn. Ouch. Rechterarm sputtert tegen. Mijn onderarmspieren hebben het hard te verduren gekregen in de combo. Spierzalf en een pijnstiller. Wil weer slapen...

vrijdag 3 maart 2006

Kus

Van general silliness gesproken: ooit van "Kus" gehoord? Da's zo'n Nederlandse meidengroep - felgepromoot op Nickelodeon - met nummers die in je kop blijven plakken als een stuk kauwgum onder je schoen. Hits. Meezingers. ;-)

Het topje van mijn zus is zo'n knaller die me weken achtervolgde.
"Alle meisjes op je school zagen jou als een idool": een douche song bij uitstek.

Tot mijn horreur waaide deze middag ook Ik heb je gewist in mijn oren. Héhé. Wat een meezinger.

Ik heb je nummer gedeleted
Ik heb je naam ge-erased
Ik heb je foto geremoved
Wat tussen ons was is geweest
Maar toch, ik moet ook eerlijk zijn
De waarheid is best hard
'k heb je gewist uit elk bestand
Maar je zit nog steeds in m'n hart


UPDATE: Jongens, dit gaat over niemand specifiek. Het is gewoon een song. Gelieve niet te panikeren. :-)

woensdag 1 maart 2006

Big bounce

Het is de laatste tijd vaker in de berichten opgedoken: als je loopt moet je een goeie sportbeha aan. Wanneer we het met vrienden over lopen hebben, is er altijd wel een leukerd die er de meisjes op attent maakt. Bij shockabsorber willen ze de boodschap duidelijk overbrengen en dat op een nogal grafische manier: met een bounce-o-meter. En dan krijg je van die bloggers die er geboeid heen surfen, maar niet om te zien welke ondersteuning ze nodig hebben. Tja.

Bareback Mountain

Deze middag met W. in 't stad aan het kletsen. Hij over het feit dat hij nooit in de cinema raakt om recente films te checken.

- Maar die Bareback Mountain, daar wil ik toch naar toe.
- Huh? Zeg: het is wel Brokeback Mountain, hé.

Van een "slip of the tongue" gesproken. :-)

Le vol-au-vent attend

Dochter was een hele dag gaan paardrijden. Zoon logeerde bij vriendinnetje. W. ging ze ophalen. En ik wacht thuis. Met de vol-au-vent en de videekes en de puree met broccoli.

Effe mijn blogstats bekeken. Ik weet het, webstats genereert popups. Blogbeat geeft heel wat boeiender info. Maar het is nu niet alsof ik een a-lister ben en voor mijn stats wil gaan betalen. Suggesties, anyone?

17 jaar

Vandaag is het zeventien jaar geleden dat W. en ik het legendarische Germania vrij podium in de Artevelde samen verlieten.

Een goed half jaar later woonden we officieel samen.

Drie jaar later zijn we getrouwd.

Voila. Er valt dus wat te vieren vandaag!!!

Spinning, hands on

Vanavond twee uur gespind. Twee lessen. Zonder al te diep te gaan. Uithoudingsvermogen, daar gaat het om. Blijkbaar zijn de habitués met vakantie want de laatste les was - in tegenstelling tot vorige week - maar matig bezet. Waardoor Paul de kans had om de twee nieuwe studentes met raad en daad bij te staan. Achteraf in de sauna met hen nagepraat: ze waren onder de indruk van de persoonlijke begeleiding. En zagen het al helemaal zitten om donderdag naar de combo te komen: "want dat is maar een half uur spinnen" Die zullen nog afzien, hihi.

Vakantie wil ook zeggen: effe een beetje tijd. Om met zoon in de Souplounge te lunchen. Want het is altijd met papa dat hij soepkes consumeert, bij Marimain of in de Vooruit of elders. Zoon is het duidelijk gewend, de lunchafspraak. Kiest tomatensoep en neemt een broodje met mozarella uit de koeltoog. Eet de kleine broodjes bij de soep mét boter (en legt me uit dat het zo hoort). Gaat zonder aarzelen richting toilet (ben je hier al geweest? vroeg ik verbaasd) Stopt de appel in zijn zak "voor straks". Praat met het meisje rechts en de meneer links van ons aan de eetbar. Gaat bij het buitengaan onze jassen halen. Vakantie leert me dat hij groot wordt. Een grote kleuter, zegt hij zelf.