zaterdag 1 december 2007

Rugbydag

Het programma was niet mis:
  • Minibikkels (U7), Superbikkels (U9) en Bikkels (U11): Jeugdtoernooi in Gent vanaf 10h
  • Sinterklaasfeest: hij komt, HIJ KOMT in de feestzaal van de GRS, Vissersdijk 1 te Gent!!
  • Nationale damesploeg speelt op ons veld een oefenwedstrijd tegen Nederland, ko 15h30
En we hadden een drankkraampje gepland met de ouders. Maar gisterennacht - de regen kletterde op het dakraam - zag ik het helemaal niet meer zitten om een hele dag in een tent langs het veld te staan. Met nat en koud in gedachten legde ik stapels reservekleding klaar.

En kijk, vanochtend scheen de zon. En waren er ook stukken rugbyveld die niet onder water stonden, zodat onze kids relatief droog konden spelen.

Het werd een lange dag op de Blaarmeersen, van 9 tot 6. Matchen werden gespeeld. Ouders moedigden aan. Koffie, cola, pils en gl├╝hwein, tomatensoep made by Souperette en hotdogs vonden gretig afname. De jongsten speelden in de namiddag binnen en kregen een geschenk van de Sint. De oudsten gingen op in de internationale wedstrijd. Vrouwenrugby in een modderpoel: uit de commentaren bleek dat de interesse van heel wat mannelijke toeschouwers hierdoor nog iets meer aangescherpt was.

Foto's werden gemaakt (ik was mijn toestel vergeten in de ochtendrush) en AVS kwam filmen. En de eerste druppel regen viel pas toen alles opgeruimd was.

Voila, zo moet dat zijn, een geslaagde rugbydag.

Geen opmerkingen: