zaterdag 26 augustus 2006

Pride!Hoera! Dochter (8) heeft deze morgen met vrucht de praktische proef voor het BLOSO wandelbrevet of A-brevet afgelegd. Vrij vlotjes eigenlijk. Maar toch stonden we - samen met alle andere ouders - te zweten en zenuwachtig te wezen bij de piste.

Wat dat nu precies voorstelt? Wel, om met een paard op de openbare weg te rijden moet je een A-brevet hebben EN 11 jaar oud zijn.

Een externe jury - van BLOSO - komt het examen afnemen. Er dient een rijproef en een springproef (!) afgelegd te worden in groep. En daarbij beoordeelt de examinator het contact met het paard, doorzitten, maken van overgangen, de verlichte zit, cavaletti in stap en draf, de eerste sprong, verzorging van het paard en het onderhoud van het harnachement.

Er is ook een schriftelijk examen over de theorie (kennis van paarden, kennis van het gebruik van de rijbaan, kennis van de hulpgeving, kennis van het verkeersreglement) maar daar mocht ze niet aan meedoen. Niet dat het niet gelukt zou zijn. Maar ze is te jong. Dus moet ze wachten.

update: foto's


Eerlijk gezegd kijkt ze al uit naar de praktische proef voor het B-brevet, die ze al twee keer zag afnemen en die - volgens wat ik zie - binnenkort ook binnen haar kunde zal vallen. Maar ze moet wachten, tot ze 11 is. Je mag ook niet autorijden op je veertiende hé.

Wij zijn fiere ouders. En 'haar' pony heet Pride.

Geen opmerkingen: