dinsdag 10 juli 2007

Tour de France

Zondagavond na onze tocht zijn we gezinsgewijs op Sint Pietersplein gaan rondhangen, wat best leuk was, want er waren veel fietsen en spelletjes om uit te proberen. En er werden promoprullen -Wii sweatbands!- en massa's chocoladerepen gedeeld. Met de regen druppelden ook wij huiswaarts. Maar gisteren waren we er weer. Effe aan de Blaarmeersen waar er zowel buiten als in de wielerpiste en de topsporthal op wat kindertroepen na bijzonder weinig volk was. Verder langs het traject zat de sfeer er al goed in, maar echt festival drummen was het niet, we raakten overal met de fiets door. Toen we om vier uur de kids ophaalden aan Driebeek, stapten W. en zoonlief op de tram. Dochter nam de damesfiets over en we reden richting Charles de Kerckhovelaan. Aan het einde van de Muinkkaai werden we tegengehouden: er passeerden 2 begeleide wagens. Dochter sprong een gat in de lucht toen ze prins Filip ontwaarde en besloot gelijk om het tot prinses te schoppen. We vonden vrij makkelijk een plekje bij het grote scherm vlak aan de arrivée en voelden de renners passeren aan de overkant van de weg. Later, op Sint Pietersplein, troffen we W. en zoon, die tijdens de prijsuitreiking een plek op de OCMW tribune bemachtigd hadden. Tja, veel dichter kon je niet zitten hé. Na nog wat Wii bowling wandelden we huiswaarts en na het eten lagen de twee mannen uitgeteld in de zetel. W. viel tijdens het nieuws van acht uur in slaap; hij was zondag laat nog naar Cactus getrokken. Festivals en tourritten: het kruipt in de kleren.

Allé, nog een beetje en de Genste feesten starten. De kids wijzen ons op de snelheid waarmee wegenwerken afgerond worden. Alles moet toe voor de feesten, hé?

1 opmerking:

BoboDeBoze zei

Waaaah, Wii sweatbands, coolness! Ik moet bekennen dat de Wii qua software traagjes op gang gekomen is maar nu zijn er toch al wat leuke spellen voor dat ding en ben ik er meer en meer mee bezig.