zondag 9 augustus 2009

Foei Bart Steenhaut

Al sinds mijn kindertijd kom ik 's ochtends het huis niet uit zonder een blik op de krant. En 's avonds lees ik wat verder. Overdag pik ik zeer geregeld stukjes mee uit andere kranten. Ik bekijk de online versies. En soms koop ik een tweede krant. Ik leg ook bijlages opzij om ze later door te nemen.

Om de luxe van een krant op bed te hebben, hernieuwen we jaarlijks ons abonnement. Wij betalen voor de krant. Dat kost geld.

Ik dacht ook dat ik mag veronderstellen dat de mensen die in de krant schrijven hun feiten checken. Ook wanneer het over het "lichtere genre" of "de populaire cultuur" gaat. 't Is niet voor niks dat we niet De Gentenaar of Het Laatste Nieuws lezen.

Dit weekend was het weer erg prijs: in de Bis Weekend, op pagina 36 en 37. Beide artikels geleverd door de heer Bart Steenhaut, die zich blijkbaar zulks kan permitteren.


Bob Dylan speelde NIET op Woodstock. Het is dus compleet belachelijk om dit met een foto te suggereren.Het album dat Mink De Ville in 1980 opnam, heet Le Chat Bleu. NIET Le Chat Noir.

6 opmerkingen:

San zei

Oh: door Gentblogt hebben we al meer dan eens gemerkt dat kranten persberichten klakkeloos overnemen: geen controles, geen herschrijven, gewoon copy/paste inclusief schrijf- en typfouten. Dus zo'n dingen verbazen mij absoluut niet :)

Batlock666 zei

Is die Steenhaut niet die gast die het ooit nodig vond om in een hagiografie over Jeff Buckley te vermelden dat "hij opgroeide met foute bands zoals Rush"?

Weg met Steenhaut, en weg met Jeff Buckley.

Huug zei

't Is niet moeilijk hé, bij De Morgen hebben al hun goede medewerkers op straat gezet en nu (met de vakantie) is er nog één man (ofzo) die de krant alle dagen moet vol krijgen...

bart steenhaut zei

beste,
op geen enkel moment heb ik beweerd dat dylan op woodstock heeft gespeeld. wie een minimum aan IQ bezit weet dat foto's en foto-onderschriften in regel het werk zijn van respectievelijk foto-en eindredactie. wat willy deville betreft heeft u niettemin gelijk; my mistake.ik voel me geenszins te beroerd om dat toe te geven. niet dat ik de plaat niet ken - ik heb 'm o.a. drie keer geïnterviewd- maar deadlines zijn bij kranten iets strakker dan op blogs als deze. grappig wel, het aantal stuurlui dat hier -veilig in blogland- aan wal staat.

hartelijke groeten,

bart steenhaut

kat_irl zei

Bart, ik dacht dat dit al lang via Wim uitgeklaard was ;-)
En ja ik weet hoe erg het was, zeker in die periode.
En ja ik sta aan wal, maar wel redelijk dicht bij mijn vent die wel vaart.
Voor de rest is dit een oude koe.

kat_irl zei

http://img158.yfrog.com/i/uun.png/