dinsdag 6 november 2007

Conditie

De herfstvakantieweek heeft mijn sportactiviteiten op een laag pitje gezet en in de komende weken zal ik erg op mijn strepen moeten staan om aan mijn gewenste sporturen te geraken. Hoe donkerder de dagen, hoe meer tijd er gaat naar gezelligheid en sociale bezigheden. Dingen waar ik net véél sport moet tegenover stellen. Kwestie van het niet te besterven van de stress.

Mijn conditie is niet zoals ik het wel zou willen, hoewel ik in de voorbije maand veel verschillende lessen heb gevolgd, als daar waren: Vinyasa Yoga, antroposofische Yoga, NIA, Pilates, Aquagym, Body Combat, Body Pump, Bodysculpting en Spinning (Combo). En dan heb ik nog wat gezwommen en ook een beetje gelopen. Eigenlijk ben ik content, want afwisseling doet goed. Ik weet nu welke spieren ik niet aanspreek als ik enkel spinning en combo doe. Ik weet dat de Body Pump een uitstekende aanvulling is. Ik weet dat mijn heupflexoren niet erg soepel zijn en dat ik mijn enkels, knieën en lage rug voel bij al dat grondwerk. Maar al die lessen liggen op "moeilijke" uren. Dus keer ik naar mijn spinning routine. En met de spinning als referentiepunt, brengen de "zachtere" lessen geen zoden aan de dijk.

Mijn uithoudingsvermogen kan veel beter; fietsen en lopen aan een lage intensiteit vormen geen enkel probleem - duursporten liggen mij :-)) - maar een paar minuten dubbel tempo uit het zadel en madam moet puffend gaan zitten ... Als mijn hartslag de 165 overschrijdt, hou ik het niet lang vol. En dat was ooit anders.

Qua kracht ben ik erop achteruitgegaan, 'k zou er best wat toestellen en trilplaat tegenaan gooien zodat ik de drill op zaterdag beter doorsta.

Qua lenigheid gaat het goed. Niet dat de lotuszit in zicht is - en mediteren met pijn is me eigenlijk te hoog gegrepen. Maar er zit evolutie in, en da's toch al wat.

De 10 dagen Shambho-op-proef waren leuk, maar de praktijk wijst uit dat ik er nauwelijks geraak. Het is te ver en de lesuren passen niet. En voor relaxatie alleen (sauna, hammam, relaxwaterbedden, voetmassage enz.) is het toch quite expensive. Jammer.

Als ik de weekplanning bekijk zou ik best elke dag "iets" doen. Mijn verplaatsingen doe ik met de fiets, dus dat zit snor. Zonder me aan een strak schema te houden zou ik de spinning best aanvullen met lopen, eens een yoga DVD opzetten of thuis op de trimfiets rijden. Met zwemmen en schaatsen met de kids. Eigenlijk zoek ik weer ondersteuning omdat ik zelf zo weinig volhoud. Silly me.

1 opmerking:

Tjoff zei

Ha, ook eens een dagje Shambo geprobeerd. Inderdaad een dure snobistische bedoening.