zondag 31 juli 2005

1 week Italië

Toch een geluk dat onze vrienden fijne ouders hebben, met een super buitenverblijf - in Toscane nog wel. Gaggioleto is een piepklein gehucht in Pieve di Chio bij Castiglion Fiorentino. (Roberto Benigni is hier geboren en heeft er de beginscene van La Vita è bella gefilmd.) Prachtige streek! Bring them on: olijfgaarden, zonnebloemvelden en cipressen. De heuvelruggen zijn grotendeels in handen van buitenlanders, die de lokale huisjes bijzonder smaakvol - denk aan massief hout en marmer - gerenoveerd hebben. Eten, drinken, lezen en slapen. Regelmaat. En hitte - af en toe 38 graden in de schaduw. Hier moet je gewoon gaan liggen.

Het verwonderde me te zien hoe groot het contrast is tussen de omgeving en de levensstijl. Alles lijkt zeer "rustiek", maar de etalages in Castiglion Fiorentino zagen er stukken hipper uit dan die in Wenen. Maar ja, half Europa hangt rond in deze streek en in Cortona stikte het van de Amerikanen.

Gelezen:
  • The president's child - Fay Weldon - tja, het feminisme van 1982 is ondertussen behoorlijk gedateerd :-)
  • Uitgelezen boeken - Jan Flamend - een boek vol besprekingen, dat ik vond in het goed gestoffeerde boekenrek ter plaatse
  • The talented Mr. Ripley - Patricia Highsmith: Amerikanen in Italië in de fifties.


Geen opmerkingen: