zondag 16 november 2008

Prolific no more

Is het te druk? Is het door Facebook? Of is er iets anders wat de stroom van entries hier doet opdrogen?

Goh ja, ik heb in de voorbije weken weer wat yoga gedaan. Ben wat gaan lopen. Ging spinnen. Koerste rond met de kids. Gaf les. Keek naar een paar films op TV en op DVD. Was moe en bij wijlen ontmoedigd.

En ja, juist, ging op retraite. Met de Boeddhisten. Op een fijne locatie - Rosario is echt mooi. Met erg lekker eten, geheel bio-vegetarisch, bereid door een professionele catering-madam uit Nederland.

En ook al was ik ter plekke wat gefrustreerd omdat de stroom van flashbacks en beelden in mijn hoofd niet wilden wijken en dat niet bevorderlijk was bij de meditatie, toch hebben de 5 à 6 uur mediteren per dag iets concreets veranderd. Het is alleen moeilijk aan te wijzen wat precies.

Wat heb ik geleerd? Pfft. Het meeste wist ik al: ik heb geen zware nood aan privacy en maak me dus geheel niet druk als ik ruimte en tijd met anderen moet delen. Zolang er maar niet te zwaar gesocialised moet worden ben ik content. Een vaste dagindeling, structuur dus, ligt me absoluut. Ik ben gewoon in alle opzichten geschikt voor het klooster/een gesloten instelling/de gevangenis.

Wat nog meer? Dat ik eens te meer besef dat een korte termijn "oplossing" - in de vorm van zeer concrete coaching - nodig is vooraleer ik lange termijn commitments kan maken en dat deze wetenschap me al heel lang teneerdrukt.

...

1 opmerking:

Maxie zei

structuur is heerlijk, maar die zou ik nu toch niet in het gevang gaan zoeken ;p

lijkt me erg relaxend zo een boedhistisch weekendje