woensdag 5 november 2008

Sugar Kills

'k ga nog maar eens stoppen met "bakkeren" - neen, niet het Sonja Bakker dieet maar wel het "alles van bij de bakker" regime. Want ik leef weer heelder weekdagen op belegde broodjes, koeken, flappen en taartjes. En dan komt het punt dat de kleren spannen snel dichtbij, ondanks alle spinning.

Tja, ik heb het moeilijk met eten. Héél erg moeilijk. Regelmatig en gezond eten is iets waar ik alleen kan van dromen. Als het voor mij alleen is toch. Goh ja, ik ben niet alleen, de problematiek is gekend. Maar er iets aan doen - zeker op mijn eentje - is een beproeving. En sinds mijn laatste opleiding bij ZitStil ben ik eigenlijk niet optimistischer over de nabijheid van een oplossing. Want wat ik leerde, was dat alle mannen in de cursus op tijd en stond eten voorgezet kregen. Duh! 

Ontsuikeren is heel erg dubbel. Als ik enige helderheid in mijn kop wil, is suiker the sure way to go - na de rilatine. Red bull en candybars zorgen ervoor dat ik alert word en deftig kan werken. Maar eraan beginnen is verslavend. En zoals met elke verslaving, vermindert het effect op termijn. 

Uiteindelijk sleep ik mezelf voort, van de ene suikerdosis naar de andere. Blijf ik zo sloom als wat. En word ik moddervet.

Dus ga ik nog maar eens stoppen met gerafineerde suikers. Weer een paar kilo's kwijtraken. En afzien. Want het is weer iets extra's dat ik me op de nek haal. En ik ben mijn geloof in het welslagen van mijn projecten eigenlijk geheel kwijt. 

Where's that damn coach I need?

1 opmerking:

Fran zei

dit is -nog steeds- geheel herkenbaar.. :-( suikers om een beetje in de dag te komen maar vanzodra de dag er is, geraak je er niet meer vanaf! balen is dat!
F.