vrijdag 30 april 2010

"De Verpersoonlijking van Literatuur"

Ze komen en masse binnen, de oproepen om te stemmen voor de "Wijste Prof '10" van de UGent. En ja, t' is alleen voor de studenten, denkt u dan. Maar eigenlijk kan iedereen die op Minerva in kan loggen meedoen, denk ik. Mij is het alvast gelukt.

Als ex-germaniste kies ik resoluut voor de L&W. Voor professor Bart Keunen dus. Mocht ik hem niet kennen, dan was ik zeker en vast overtuigd geraakt door het volgende:
"Als docent van het vak “Inleiding tot de Voornaamste Moderne Literaturen” is professor Bart Keunen voor veel studenten de verpersoonlijking van literatuur geworden. Deze specialist in vergelijkende literatuurwetenschap staat gekend als een bijzonder gepassioneerd en boeiend lesgever met een hart voor de studenten. Vier jaar lang offerde hij tijd op om als ombudspersoon voor de talenrichtingen in de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte te bemiddelen tussen studenten en lesgevers. Een jonge, enthousiaste prof die er niet voor terugschrikt om ook studentenbelangen te verdedigen verdient het dan ook om verkozen te worden tot Wijste Prof!"
Mocht u hem niet kennen en hem eens van dichtbij willen zien (en liefst geen al te trage internet connectie hebben): hier staat een grooooote foto. Enjoy. En stem! 't Is voor een goed doel.

Geen opmerkingen: