zaterdag 31 december 2005

Na de val


Spierpijn. En de rest van de kneuzingen krijgen kleur: op mijn onderarm, elleboog en mijn ribben staan donkere vlekken.

Voor de rest is het een rustige dag. Zoonlief, die nog geen drukke agenda heeft zoals zijn zus, geniet met volle teugen van het "doen waar je zin in hebt". Vertoeft in zijn fantasie. Loopt rond in een slaapkleedje van zus, mét haar hakken. Zet een wasmand op zijn kop. Geeft uitleg over Star Wars. Doet aan pseudo lezen en probeert van alles te ontcijferen. Bekijkt vol interesse het artikel over cleavage in De Morgen Magazine. Converseert erover met papa. En richt zich dan tot mij: "het stuk tussen de borsten dat is 'play beach', mama".

The black hand

Wow. Het is al 31 december. Moet es naar bed toe.

Net nu er buiten een pak sneeuw ligt en de mensen door de straten glibberen, ben ik erin geslaagd om thuis - op mijn sokken - van de trap te glijden. Pijn!!!
Mijn rechterbil is thans voorzien van een donkerpaarse kneuzing ter grootte van een (mannen)hand.

Voor de rest: leuke Neveneffecten vanavond. Herkenbaarheid doet het altijd. We hebben (hier thuis dan toch) ooit wel es met dezelfde ideeën gespeeld maar zij hebben er toch time & material tegenaan gesmeten. Chapeau!

donderdag 29 december 2005

Freezzzz

Yip, op uitstap geweest naar Ketnet Freezzz. Met 6 meisjes en 1 jongen. Deze laatste - zoonlief - kwam mij toe. En gelukkig koos hij voor sport, springkastelen en gamen. Het was niet echt zen, maar het ging opmerkelijk beter dan vorig jaar.

woensdag 28 december 2005

Vetverbrandertje

Vriesweer. Ben een goed uur gaan joggen langs de Scheldearm in Gentbrugge. Tempo, hartslag en ademhaling constant. Mijn lijf jogt. Ik ben ontspannen.

This year's last spinning

Gelukkig was ik er NIET bij toen er vanavond met een rendier diadeem (mét belletjes) van de VTM parade werd gespind. OK, het ging om een éénvrouwsactie, maar toch. Djieezes. What's wrong with you people?

En wat is dat met die mini handdoek die ik toegestopt kreeg? Walter??? Ja, ik heb je zeer lange brief met uitleg gelezen. Kleinere handdoeken om ecologische redenen? My ass! Weet je: ik krijg er die handdoek niet eens rond gewikkeld.

Vermoedelijk was de les van daarnet mijn laatste spinningles voor dit jaar. Donderdag zal ik er niet geraken en zaterdag is er geen les. Zal dus een andere invulling voor mijn volgende sportsessies moeten kiezen. Fitness? Lopen?

Op weg naar huis was het steenkoud. (Waar zijn mijn handschoenen???)

Wat doen we morgen? Nog wat lezen? Nog wat gamen? Nog wat TV kijken? Ja. Ja. Ja.
Rusten. Best wat kids uitnodigen. Zo houden ze elkaar bezig.

dinsdag 27 december 2005

Gezellig thuis

Samen spelen. Monopoly (Disney edition mét kasteel) en Lego Star Wars op PS2. Wat een fijne winterige middag.

En in 't stad is er Kerstparade.

(ikke) Zou Bruce meedoen aan de parade?
(W) Hallooo! Het is Vee Tee eM parade.
(ikke) ?
(W) op VTM is het "Familie", geen "Thuis".
(ikke) Oh ... (>_<)

Festen I & II

Part I: hier thuis. Een rustdag tussenin. Part II: in Anderlecht. Vandaag is dus weer een rustdag. W. heeft erge rugpijn, wat voor mij een behoorlijke domper op de sfeer zet.

zaterdag 24 december 2005

All booooozy

Doe mij maar 2 Dafalgans :-)

Gisterenavond kwamen de Wimmen met de kids van school. Diede kwam terug van de post-crematie-drink in de Igor. En een paar van hun vrienden waren op weg naar hun huis. En ze crashten allen bij ons binnen. Volwassenen rond de keukentafel. Kids voor de playstation.

Héhé: het is kerstvakantie. Laten we een flesje kraken! En nog eentje. Hey, dat is wel de schuimwijn voor het feest morgen! Wacht: in onze frigo staat er nog een fles open. En we hebben ook nog een fles champagne staan.

(Later) 't Is goed hoor, doe maar open, Wim zal morgen wel om nieuwe flessen rijden ...

Nog later stommelde iedereen naar huis.

Straks hebben we hier familiefeest. Hohoho!

vrijdag 23 december 2005

R.I.P. Amber

Vorige vrijdag is Amber gestorven. 26. Kanker. Ik heb Amber niet persoonlijk gekend. Ze was de vriendin van een vriendin. Maandenlang volgde ik het verhaal: hoe het eerst slecht en dan weer beter (genezen?) en dan weer pijnlijk bergaf ging.
Toch schrok ik toen Diede het maandag vertelde: Amber is gestorven. Volgende vrijdag begrafenis...
May you rest in peace Amber.

Verrek(t)

Het is weer vrijdag. Deze ochtend al met naaimachine (in kist) van de donkere trap op school gedonderd. Op tijd de kist losgelaten, dat wel. Maar ik stond toch effe te trillen.

De boodschappen zitten erop. Delhaize was erg, maar hey, ik heb een kalkoen van bijna vijf kilo gescoord.

Ben daarnet in de zetel in slaap gevallen. Geen goed teken.

Om verdere verrekkingen te voorkomen, volgt hier de enige slimme uitleg over hoe stretchen voor een spagaat. OK, je gaat op je rug liggen met je achterwerk tegen een muur (daarvoor moet je je benen in een hoek van 90 graden tegen de muur zetten). Vervolgens laat je je benen openvallen tegen de muur en je blijft liggen. Een kwartiertje of tot je niet meer kunt (omdat het pijn doet, bijvoorbeeld). De zwaartekracht zorgt voor de streching.

Waarom liet ik me - in mijn veertigste levensjaar - deze week al twee keer verleiden tot het meedoen aan spagaatsessies? Ik kan geen spagaat mee. Oefen ook geheel niet. Maar dochter doet het slechter dan ik. En soms ben ik zéér kinderachtig.

:-)

Excuse my French

Victorian London, 1888
Jack the Ripper dwaalt door de onderbuik van de stad. In "From Hell" is het grauwe leven aan de rand bijna tastbaar.
Lesbian Victorian London, the 1890's
Nan Astley werkt kerels af in portieken. Gaat rijke weduwes te lijf met voorbindtools. Haar haar blijft altijd netjes, haar huid stralend. En als ze dan toch een pak slaag krijgt omdat ze brutaal is, duurt het vreselijk lang voor iemand het idee krijgt om haar mooie smoeltje af te wassen. Tipping the velvet: kostuumdrama van het meliger soort. Een beetje te afgelekt naar mijn goesting

donderdag 22 december 2005

FSCK me

Home for the holidays! En 't is nodig.

De filesystems lopen vol. Fragmentatie overschrijdt de treshold. Ik swap moeizaam. Lijd aan memory leaks.

Wil lopen. Lopen. Lopen. Buiten. In de kou. Lopen is als een filesystemcheck. It heals.

Slaaptekort. Niet goed bezig. En morgen die verdomde shopping. En dan kerstfeest. Aaargh.

woensdag 21 december 2005

De kortste dag van het jaar


Winterzonnewende. Ik surf naar tropische oorden ...
Hey! Wat is dit? Wat ziet mijn lodderoog? Een beeld uit Lost?
Neen hoor: Bruce in Pattaya.
Voor de liefhebbers.
:-)

Het leven zoals het VIRTUEEL is

Effe geschrokken toen ik dit las. Het zal me leren.
Watte? Awel, online dingen loslaten over de kinderen.

Op aanraden van "ons" adoptiebureau ben ik daar voorzichtig mee. Nee, ze mogen niet met naam en toenaam op foto. Niet omdat we beschaamd zijn of zo. Maar omwille van de emotionele rust. Twee moeders hebben hun kind afgestaan. Kunnen er naar believen info over krijgen. Maar niet rechtstreeks van ons. En liefst ook niet toevallig op het internet.

Voor de rest babbel ik al zoveel over de kids, dat ik ze bewust uit het bloggen weghou. Ik ben zo fier op mijn (b)engeltjes. Prachtkinderen.

Je kan je ook niet voorstellen hoeveel mensen me vragen hoe dat nu ging, dat adopteren. Er doen de wildste verhalen de ronde. Dat je jààren moet wachten op een binnenlands kind en een vrachtwagen vol geld moet staan hebben, zijn de meest voorkomende misvattingen. Ze kloppen niet, mensen!

Voor wie info wil, geef een seintje. Ik wil er met iedereen over praten. Maar niet via deze weg.

Sugar rush

Een grote doos Celebrations gehad op het werk. NOT good. Sinds de omhulde en gevulde marsepein van de Sint heb ik weer geregeld candy bar honger. Ik eet Frosties als ontbijt. Koop soms een zakje colaatjes. Of een gebakje.

Suiker is een gevaarlijke drug. Met zware gevolgen. Insulineresistentie. Diabetes type 2.

Suiker is een drug. Een van de vele. Naast koffie en alcohol mijn favoriet. Drie keer raden waar ik absoluut verlekkerd op ben. Irish Coffee: YESSSS.

"Goeie intenties?", vroeg Filip me gisteren. Huh?

Ja, ik doe al een tijdje mijn best wat sporten betreft.

Vorig schooljaar heb ik gemerkt dat ik dolgraag loop, maar dat ik niet "diep" genoeg ga en toch meer eet dan ik verbrand. Spinnen vergt meer. Maar toch. Ik mag spinnen tot mijn gat eraf valt. Zo zal het niet lukken. Pfft.

Staan ze niet al héél lang op mijn wishlist, die personal trainer en food coach?

Onder de boom? Met een strikske rond?

dinsdag 20 december 2005

No asshole

Soms is het leven simpel. Routine. Werken, gezinsbezigheden en perfect lege ontspanning. Ik lees de Flair, de Libelle, Glamit en De Morgen magazine. Brei wat voor tv. Ga 2 keer in de week spinnen. Rust en regelmaat: ik sla ze niet af.

Om te bloggen is een "standpunt" niet vereist. Als je per se gelezen wil worden, helpt het natuurlijk wel om nieuwsfeiten of software of muziek van spitante commentaar te voorzien. Als.

Opinions are like assholes... everyone's got one. Tja. Soms ben ik major asshole free.

Festen, the pilot

Grondig de living gekuist. Tafels versleurd. Contactdozen verlegd. Nog wat kerstversiering links en rechts. Lichtnet gehangen.

Na de spinning op zaterdagmorgen, hebben we ons in het feestgedruis gestort. Eerst een feestje mét activiteit voor de vriendjes, dan een drink en smikkel voor de afhalende ouders en de volgende dag taart met koffie voor de familie.

En volgend weekend gaat de eerste editie van het familie kerstfeest bij ons thuis door.

- cadeau's gekocht of besteld: check
- bestelling bij de bakker geplaatst: check
- boodschappenlijst gemaakt: check
- schrob, sauna en smeer procedure (voor bruinere blote ledematen) in gang: check
- outfits gekozen: check (euh, enkel voor moeder en dochter)

Heb de laatste dagen zwaar de impressie dat ik niet aan bloggen toekom... tiens.

Lookalikes

OK, dit is erg Deng, maar ik kan er niet aan doen. Iedere keer dat ik die affiche zie, denk ik hetzelfde.

maandag 19 december 2005

Cry-y-y-y-ing

Huilen. 't Is mijn ding niet. Huilen omdat ik pijn heb, ja. Als ik hard van de trap of fiets donder en weken nadien nog blauwe plekken heb. Onze jongste - toen geen 2 - beschreef een fietsincident waarbij hij (met helm) achterop zat met de woorden "mama huilt". Dat ie zelf gevallen was, was blijkbaar minder verontrustend.

Emotioneel huilen dat lukt niet best. In het beste geval hou ik het een paar minuten vol. Zoals vrijdag, toen alles in de soep draaide. Ik een grote sinaasappeldoos vol boodschappen op een natte parking kieperde en wat later thuis voor de poort in achteruit tegen een andere auto knalde. Stress. Meestal roep en scheld ik. Maar deze keer heb ik effe gehuild. Ik HAAT autorijden.

Gisterenavond heb ik echt zitten snotteren. Voor de buis. Voor Buffy. Omwille van Spike. "Am i FLESH to you?" Ochgottekes Spikey boy...

Zeer opluchtend. Daar ga ik NOG es naar kijken. Héhé!

zaterdag 17 december 2005

Ming

Naar aanleiding van Michel's entry.Steenoud, heeft hier jaren op de muur gehangen. En grappig genoeg is ie verdwenen. Geen idee wanneer en waarheen. Was het tijdens de huisstijl introductie deze zomer? Tja, de mensen zijn gelijk wel content nu ... Ze zeggen zelfs dat de site mooi is. Komen me - keeper of the CSSes - en masse vragen hoe zij hetzelfde kunnen bewerkstelligen... Heb dus mijn handen vol.

vrijdag 16 december 2005

Cats

Als ik dan toch aan de "wij willen een kat en jij bent in de minderheid" chantage moet toegeven, laat het dan een toyger worden!
link...

tags: []

posted via Wists: permamark


of een Savannah
link...

tags: []

posted via Wists: permamark

dinsdag 13 december 2005

Mijn Spike!

W. is gelukkig. Hij heeft "de test" gedaan en bij mijn terugkeer van de spinning het resultaat in de browser open gezet...


Quiz again
“I’m not ashamed. It’s the computer age. Nerds are in … they’re still in, right?”allé zeg ...

maandag 12 december 2005

Cowgirl in het diepst van haar gedachten

Gisteren terwijl ik stond te koken, "State of the heart" bovengehaald. In een ver verleden - ik installeerde Sequents en deed Unixware presales voor de kost - had ik een goeie manager, Ian, een Schot met een Indisch-Amerikaanse vrouw. En op een dag leende hij me zijn favoriete cd uit, "State of the heart" van Mary Chapin Carpenter.

Voor mij was het een eerste country ervaring. Eén die bijgebleven is.

In de daarop volgende jaren heeft W. zijn country tijdperk doorgemaakt. Ik heb van alles gehoord. De cowgirls, de ene al wat 'lichter' dan de andere: Mary Chapin Carpenter, Dolly Parton, Nanci Griffith, Bonnie Raitt, Loretta Lynn. Zelfs Ilse De Lange en een beetje Shania Twain (hoewel dat op het kantje is). En ook Willie Nelson, Johnny Cash, Lyle Lovett, Kris Kristofferson, om er maar een paar te noemen. Ik heb ze grondig verkend. Wat me bijbleef waren de emoties en ook de fun. Het YIHAA! gevoel.

Country meiden hebben brutale teksten. En daar hou ik van. "How do" bijvoorbeeld, is gewoon briljant.

Well that's a real nice jacket son
It looks like it cost you too
And that car you're driving
Hey does that belong to you


Als dat geen goeie come on is, weet ik het ook niet meer. ;-)

Hamburgerbuddy

Oh shit. Dit is funny. In de Laatste Show - dé inteelt show van Vlaanderen (ow wat gruwel ik van Riguelle) - maakt Luc grapjes met een ene Helena die "burgerbuddy's" promoot. Ze heeft het even lastig. Lacht groen als Luc vraag of ie dan haar "hamburgerbuddy" is als ze samen naar de MacDo gaan.

zondag 11 december 2005

Maybe?

Terwijl ik over de Kouter wandel, luister ik naar mijn iPod. Kwestie van de kerstmuzak buiten te houden. Admiral Freebee staat als eerste artist en als ik de controls niet blokkeer, spring ik wel es onverhoeds naar hem. "Songs", zijn tweede, heb ik nooit goed beluisterd. Gewoon omdat ik de pest heb aan "Oh Darkness". Maar nu hoor ik "Maybe I'm the boy that you never found" en ik denk (zucht): "zeg dat niet, Tom". Beluister de song nog een keer of zes...

Weekendthoughts

Groter? zegt kleuterzoon naast mij, en hij duwt onverschrokken de CAPS LOCK in.
(Hoe weet ie dat?) Neen, niet typen, mama is bezig!


Voor mij begint het weekend op vrijdag want ik werk vier vijfden. Vrijdagen zitten vaak stampvol. Met boodschappen en klusjes en zo meer. Tussen het afzetten van de kids en het terug afhalen op school zitten er zes en een half uur...

Zaterdagochtend spinning combo. Goeie muziek, en da's vaak zo. Lekker stompend voor de bodypump. Een iPod to iPod copy zou fijn zijn. Of gewoon een "setlist". Vraag me af of er ergens spinningles downloads bestaan.

Om 21u ben ik als enige wakker. Na Dalziel en Pascoe, bekijk ik nog 2 Buffy episodes. Deze week waren dat er al 6: een record. Nog ééntje en seizoen 6 zit erop.

Zondag
een beetje spierpijn. Op plekken die niet vaak pijn doen. Effe zoeken: het zijn de hip abductoren/flexoren en de obliques.

De kids willen schaatsen en papa wil mee. Ik mag cadeautjes halen.

Retail therapy! Hop naar 't stad. Ik moet niet te veel cadeautjes kopen: de meeste zijn voor kids. En voor kids kopen is fun. No stress. Pas een paar spullen in de H&M. Vraag me voor de zoveelste keer af hoe ze het doen, die paskamers zo verlichten dat je er ultra dik en doodziek uitziet. Nu ja, daarom is het de H&M en geen Gucci boetiek.

De rest van het weekend verloopt in mineur. W. ligt nog steeds de helft van de tijd strijk. Ik vul en leeg was- en afwasmachine, was een raam, bereid eten. De kids plakken voor de tv. Maken ruzie.

I'm sorry William.

Elke "previously on BTVS" na "As You Were" herhaalt het: "I'm sorry William".
Ik kan er verdomme NIET TEGEN. Waarom laat ze Spike schieten???
Er is al genoeg (virtuele) inkt over gevloeid. Ik weet het. We zijn verblind. Just because we sooo love Spike loving Buffy doesn't mean that he is good.
James Marsters heeft het er zelf over en da's heel erg grappig.
"As soon as I started kissing Buffy everything changed"
"what happens is, when you kiss Buffy, is that you kissed every girl that is watching the show..."

huh?

vrijdag 9 december 2005

Plone Belgium

Heel wat volk gisteren aan de ULB. The word spreads. Op naar een eigen PloneLounge!

donderdag 8 december 2005

The day John Lennon died

1980. Visitatie, Hoogpoort. Derde middelbaar. De juf Engels komt huilend de klas binnen. John Lennon is dood.

Life begins at 40.

woensdag 7 december 2005

De knuppel en het hoenderhok

Beter een late reactie dan helemaal geen. Want ik kon er niet mee lachen, met die "De enige Windows-gebruikers die virussen en spyware op hun computer krijgen, zijn lui en/of achterlijk."

Tot ik doorhad dat het pure provocatie was. En ook het volgende las.

OK.

40 u per week voor het scherm, waarvan 32 werkuren
Om wat te doen? Mail lezen, surfen, editeren, rapporteren, kalender bijhouden, zoeken, connecteren op unix servers ...

Thuis maak ik gebruik van een G4. Because it's easy. :-) Wat gebruik ik? De mail client, Firefox (soms Safari of Explorer), iPhoto, soms es Word.

Op het werk zit ik op een Windows geval. Because it's easy. Het zou idioot zijn om iets anders te gebruiken dan de inhoudsleveranciers die ik met raad en daad bijsta.
Wat gebruik ik? Thunderbird, Firefox (& Opera & Explorer & Netscape), HTMLkit, Word, Picasa, Palm Desktop, Google Desktop, Tera Term.

My tucows days are over. Extensions bij Firefox en HTMLkit, ja. Maar de rest komt er niet in. Mijn PC draait netjes nu. Sinds ze hier met rollouts werken, ben ik gestopt met installeren. Ik ben het verleerd. Heb er geen spijt van. Wanneer de "Windows rot" toeslaat, laat ik iemand langskomen. Mag er niet aan denken hoe ik vroeger twee keer per jaar mocht herinstalleren. Niet zo leuk hé, Michel.

Nerdy fun

Terug van de Plonistas. It was fun. Effe uitblazen nu.

Ha! Een funny style tag.
En een eigen gravatar die ik nog in gebruik moet nemen ...

(No) Spinning

- Waarom slaap je nog niet?
- Grrr. Ik ben woest!

Wanneer gaat Walter es snappen dat het geen goed idee is om 's avonds studenten in de les los te laten? Dat moeders gelijk ik, hemel en aarde verzetten om tijdig kroost & woonst te verlaten? Om te ontstressen en aan hun conditie te werken.

En dan is er geen fiets. Want er zijn veel nieuwe studenten ...

Moeten die niet fuiven? Op café drinken en lullen? Naar de cinema gaan? Met hun lief vrijen? Of studeren (er zijn binnenkort examens, klojos!)

Heb dan maar een beetje op zo'n trimfiets gereden. En een sauna gepakt. Maar het heeft niet veel geholpen tegen de stress.

First come first serve? Last in first out is meer MIJN stijl.

Germanistenhumor?

Wat ik tot nog toe van Neveneffecten zag heeft me bekoord. De door mongolen gesmeerde boterhammen worden een begrip in onze leefwereld. Shit zeg, dat beeld gaat niet meer weg. De vorige aflevering (vrijdag/zondag) vond ik iets minder. Misschien omdat het minder subtiel was, met luidruchtige typetjes en - yesss! - platgeslagen dieren. Hubby had het even over Germanistenhumor, toen die prof in beeld kwam.

Voor wie het zag en ooit Germaanse deed: dat was JP Vandermotten, neen?

dinsdag 6 december 2005

Read, write, execute

Elke keer opnieuw kom ik ze tegen. In mijn straat onder andere: er zijn massa's van die RWX nummerplaten uitgereikt in het Gentse. Elke keer hoor ik mezelf zachtjes "read, write, execute" chanten. Lees, schrijf, voer uit. Het is een mantra als een andere.

Blondes have more ...

Van nature ben ik rosblond (als kind véél rosser) met groene ogen. In de loop der tijd doorliep ik afwisselend rossere en blondere fases. In 2002 liet ik alles 'uitgroeien', kwestie van eens te zien wat er onder stak. De volgende jaren heb ik een zware henna build-up gecultiveerd, tot dochterlief vroeg of ik alsjeblieft weer blond wou worden, want dat vond ze mooier.
Op henna verven lukt echter niet. Het was dus wachten geblazen. Lang wachten. Met wat highlights tussendoor, tot het rood laag genoeg zat. Een paar weken geleden was ik de uitgroeiende kleurenmix grondig beu en koos ik voor een "deftig" middenblond. En lap, daar had je de commentaren. "Vorige week was je haar zo leuk, wat heb je gedaan?" "Een beetje duf." "Nogal saai kleur".

Alloo-oo! Mercikes, hé!

Goed, het past dus niet bij mijn imago (whatever that may be). Heb dus een doos goudblond met mechkes gekocht en er gisteren opgezet. Ha! En gij nu!

2002 Naturel, 2002
2004 Veel henna, 2004
2005_nov Uitgroei allerhande, november 2005

En wat bracht de Sint?

Playstation TWOOOO ...
plus

maandag 5 december 2005

Bikeshed

Als de studentenstallingen en -rekken vol staan, zet ik mijn fiets noodgedwongen in de de afgesloten fietsstalling voor het personeel. 's Avonds weet ik weer waarom ik er een erge hekel aan heb. Er is nergens verlichting. Twee sloten losmaken in het duister is een gefoefel waar ik altijd vuile handen aan overhoud.

Niet verlichte fietskoten: waarom?

Happy day

Deze middag in de Carrefour op een zestal tv's tegelijk: Revenge of the Sith. Net de General Grievous Chase.
Vanavond op weg naar huis: een reusachtig Billboard voor Peter Jackson's King Kong.
En straks komt de Sint!

zondag 4 december 2005

Goals

Your BMI is currently 26 . As you have a small frame size, our goal is to bring you to a BMI of 22 over a period of time. Please note that the BMI does not take body fat percentages or lean body mass into consideration. The healthy weight range for your height is 53kg - 66kg.

Lijkt me te doen. Maar ik zal een inspanning moeten leveren.

Ik mis de Racing op vrijdagavond. Maar dochterlief heeft nu muziekles en doet geen atletiek meer ... 's Avonds in de kou lopen heeft iets. It clears my mind. Het is heerlijk om op een zeker moment het gevoel te krijgen dat je kan blijven lopen. Da's waarschijnlijk de "runner's high".

Was ook van plan om iets aan mijn (onbestaande) zwemtechniek te doen. Lessen in Rozebroeken of de Van Eyck zie ik wel zitten, omdat het zo dicht bij huis is. Maar blijkbaar zitten die lessen op dinsdagavond. Tegelijk met de spinning. Zal dus de knoop moeten doorhakken. Of uitkijken naar privéles ...

oh my god!


Is je dagelijks werk ondertekend?
jaja

Breisels


Woolly fun

You are Mohair
You are Mohair.
You are a warm and fuzzy type who works well with
others, doing your share without being too
weighty. You can be stubborn and absolutely
refuse to change your position once it is set,
but that's okay since you are good at covering
up your mistakes.


What kind of yarn are you?
brought to you by Quizilla

Cache cache

Nieuwsgierigheid en voorzichtigheid gaan niet altijd samen. Al surfend belandt een mens wel es op iets dat ongemeen boeiend doch niet echt voor verspreiding vatbaar is. Als je je computer deelt, kan dat vervelende gevolgen hebben. Wie zei me ook al weer dat haar werderhelft toevallig op haar (gewiste) mailarchief was gestoten? Ik lag dubbel. Maar het was eigenlijk NIET funny. En sommige dingen mag je zelfs niet op je schijf staan hebben.

Zoals altijd is het de nieuwsgierigheid die het haalt bij mij. Daarom had ik - in de pre simpy tijd - aan een fervent surfende vriend om wat "leuke links" voor thuis gevraagd. Nerdy stuff en zo. Kewl fun. Toen die niet goed wist welke links hij moest selecteren, vroeg hij me of ik de hele bookmarks file wou. Achteloos as ever zei ik ja. En ik zette ze vrolijk in de plaats van mijn bookmarks.htm...

Wat ik NIET wist, was dat er een hele hoop EXTREEM boeiende zaken in staken. Godsdienstgekken en andere extremisten maken de wildste sites om hun opinie te verkondigen. Ik moet toegeven dat ik al aardig wat afgelachen heb met die gekken. Maar het staat niet zo best om homohaters, anti-abortion activisten en rabiate rabbi's te verzamelen. Ik heb dus mijn lesje geleerd.

Curiosity killed the cat ... jaja. History wissen, cache clearen, het clipboard leegmaken en de trashcan legen. Google desktop loslaten helpt, als je tenminste weet waar je naar zoekt. Productjes genoeg om hierbij te helpen, zowel commercieel als in shareware. Maar dan nog. Het is niet "echt" weg. De webserver logfiles weten waar u geweest bent :-)

Tja, ik ben niet paranoide genoeg om er extra software voor te gaan installeren. Als je het niet wil delen, ga er niet heen, en anders: live with it. Denk ik dan.

zaterdag 3 december 2005

Blogribs at epiphany

Hiep Hoi! Een non-virtueel gebeuren! Een waarvoor ge uit uw kot moet komen!

Het receptie en etentjes seizoen kent uitbreiding met een "blogribben" event, in de Amadeus, Plotersgracht (Patershol), Gent. Op 6 januari 2006, om halfacht...

Complete uitnodiging en inschrijven: rep je naar de blogribben-wiki.

Voor de buis

Maid in Manhattan: een domme romantische film. Geschikt om beenwarmers bij te breien. Twee Buffy episodes: "Older & far away" en "As you were". De sfeer van deze afleveringen is beklemmend. Iedereen is ongelukkig over iets.
Net als Buffy ben ik geheel niet meer in staat om Spike te zien voor wat ie is: een vampier, en een slechterik.

donderdag 1 december 2005

Shape shifter

Tiens, mijn broek zit losjes. De spinning blijkt eindelijk resultaten (of beter: spek) af te werpen. Nu nog mijn BMI onder de 25 halen.
Deze week heb ik al mijn best gedaan: geen lift genomen en dinsdag en vandaag spinning.
Flink hé!

SUNNYVALE, Calif.

Heb al wat met newsreaders zitten spelen maar ik ben nogal gemakzuchtig. Als ik zonder iets (al is het maar een plugin) te installeren ermee wegraak, waarom niet? Yahoo Unveils RSS EMail Folder zag ik in de Devshed newsletter.
Fijn. Effe proberen dus. Op naar my.yahoo.com.
Niks te zien. Huh? The beta version is only available to Yahoo! Mail users in the U.S.

Still fiction it is! Doe mij maar SUNNYDALE, Calif. ;-)

En gisteren zetten ze me bij Google Analytics op de wachtlijst. Sophisticated. Easy. Free.

Tja, the waiting is the hardest part