maandag 29 januari 2007

AVEDA: holistisch en ayurvedisch

"Aha, een verwendag!", zei dochterlief.

En wat voor één. De Aveda Lifestyle Salon in de Schuttershofstraat in Antwerpen is top!

Blijkbaar liepen de Evita arrangementen vlot. Want er was veel volk. Maar ondanks de drukte, werden we bijna 4 uur lang met de beste zorgen omringd.

Ja, ik ben er voor, voor de holistische aanpak. Absoluut. Ik geloof in osteopatie, omdat het helpt. En ik heb ooit in een ver verleden wat introlessen ayurveda genoten. Vata, pitta en kapha: tell me about them ;-)

Na het invullen van een vragenlijstje bleken W. en ik een onevenwicht op het pitta vlak te vertonen. Dat vervolgens vakkundig werd weggemasseerd. Mocht ik véél geld hebben, dan nam ik Deborah, de masseuse, direct in dienst.

Mocht er een geur aan deze site kunnen plakken, dan koos ik die van de Shampure shampoo.

3 opmerkingen:

BoboDeBoze zei

Inderdaad, daarom geloven mensen in osteopatie: omdat ze menen dat het helpt. Vanuit wetenschappelijk oogpunt spijtig, maar goed, zolang ze er niemand kwaad mee doen...

kat_irl zei

Als het om fysiek welbevinden gaat, moet het kunnen, vind ik. Ik zie holisme als een zinvolle benadering omdat ze tegen de "een pil voor elk pijntje" mentaliteit ingaat. Het vergt een bewustere aanpak, for starters. Je gaat mij nooit horen beweren dat de klassieke geneeskunde aan de kant moet worden gezet. Integendeel. Ik neem bijvoorbeeld wel visolie - for what it's worth - maar het is de rilatine die het doet ;-). Mensen die beweren dat je alles (vooral als het om hun kinderen gaat) met de "gepaste" voeding en wat homeopatische druppels kan oplossen, verdienen een schop onder hun gat.

BoboDeBoze zei

Je zult mij alleszins niet horen prediken ten voordele van de slikcultuur - heel veel kwalen gaan zowiezo vanzelf voorbij. En ik ben blij te horen dat je kritisch genoeg blijft tov alterneuterij. Had het er gisteren nog over met Batlock666 tijdens de terugrit naar Gent.