donderdag 12 juni 2008

How to build a social network in 2 weeks

Funny hoe Facebook en Plaxo in het dagelijkse leven binnensijpelen. Ik vind het alvast een verrijking. En u?

4 opmerkingen:

steenbok68@gmail.com zei

Facebook: absoluut
Plaxo: helemaal niet. Denk er zelfs over om mijn account weg te halen.

Maxie zei

ik begrijp niet wat iedereen toch met myspace,facebook,plaxo,...heeft. Misschien kan jij het me uitleggen wat er zo de moeite aan is?
ik vind het maar ballast, zo kan een mens 100 account hebben :s

Bovendien begrijp ik de bedoeling er ook niet echt van?

kat zei

Vind het leuk om mensen "terug te vinden" op Facebook en Plaxo, MySpace en LinkedIn. Om effe goeidag te zeggen. Aan studiegenoten en mede-ouders van aan de schoolpoort en zo. Maak er een punt van van enkel "echte" kennissen op te nemen.
Uitgaan doe ik niet en aan telefoneren heb ik een pesthekel. Lange mails schrijven doe ik ook niet meer. Enkel nog bloggen. En blogs lezen. Mijn favoriete (en meestal in real life gekende) bloggers consulteer ik nu soms via Facebook's Friendfeed en Plaxo's Pulse in plaats van in GoogleReader. Het feit dat er ook microblogging zoals Twitter bij zit, maakt het voor mij leuk om toch bijna dagelijks te gaan kijken. Spellekes speel ik niet. Wel push ik deze blog en merk ik dat ik door die nieuwe kanalen veel meer reacties krijg. Vooral mondeling, in het dagelijkse leven, van kennissen die nooit eerder blogs lazen maar blijkbaar wel op social network sites rondhangen.
OK, het is dus een nerdy manier om op veilige afstand om te gaan met mensen die ik live zou kunnen ontmoeten, mocht ik daar de energie voor hebben, right?
;-))

shrink zei

ben nog beetje blauw, maar ik zie ook niet goed de bedoeling van facebook. het lijkt me ook niet meer dan een book vol faces?
en wat is 'pushen' (in het blogs dan :))
grtz