maandag 12 mei 2008

Zazou kwijt

Shit man. Was me dat een paniek toen we zondagavond Zazou niet terugvonden. We kamden het huis uit. Keken meermaals in alle hoeken en kanten. Vonden hem niet. Blijkbaar was hij kunnen ontsnappen, vermoedelijk langs de poort.

Dochter - keeper of the cat - was net uit logeren. Maar de stress zat er serieus in. Stel dat ie echt weg was ...

Uren later hoorde ik van de buren dat Zazou gesignaleerd was op de daken, aan de kant van het park. En effe later liep hij in het park, volgens de buurjongens, die toch de meeste lokale poezebeesten kennen.

Toen ik - meezoekende - zoon in bed poogde te krijgen, hoorden we effe klaaglijk gemiauw. Maar we zagen geen kat.

Wie zat er dus urenlang in het park met stukjes gerookte vis "Zazou Zazou, kom bij mama" te roepen?

Een paar keer kwam hij in de buurt, maar hij leek doodsbang van de andere katten. Niet onlogisch, want die had hij na zijn peuterdagen nooit meer gezien. Eén keer liep hij ons kot binnen, maar toen ik eraan kwam was ie net zo snel weer weg. Shit.

Toen W. terugkwam van Plant & Krauss, ging hij op zijn beurt kijken. "Ben je zeker dat het Zazou is?", bleef hij vragen. Ik was er zeker van, van zijn scheve loopje en zijn streepjes staart. Maar in een donker park vol katten er de juiste rosse tijgerkater uitpikken is geen evidentie. En iedere keer dat we dichterbij kwamen, liep ie weg. Moegetergd ging ik slapen. Het was na enen, heel véél te laat met de stadsloop in gedachten. W. bleef zoeken. Stommelde rond een uur of drie binnen. En toen hoorden we een hard geklop in huis. Herhaaldelijk. W. ging op zoek.

En wie zat er in de speelkamer, met de deur toe? Zazou. Huh?? We hadden er elk meerdere keren gezocht. Maar ... het kantelraam stond op verluchtingsstand. En de dakkapel geeft uit op de dakgoot.

W. vond dat Zazou te proper tevoorschijn kwam. Dat hij te bang is om zomaar te ontsnappen. Misschien had hij wel de hele tijd boven opgesloten gezeten. Het zou kunnen. Maar ik ben er helemaal niet zeker van. Vind het behoorlijk vreemd dat ie maar om hulp zou vragen op het moment dat ie W.'s stem hoorde.

Vermoedelijk is onze vriend toch op wandel geweest. Hij is al weken niet van de deur weg te slaan dus de drang om te ontsnappen was groot. Dringen zich op: een bezoekje aan W.'s faculteit voor inentingen en zo. En een chip of een halsbandje (als dat nog lukt om op zijn leeftijd te introduceren).

Geen opmerkingen: